Ondergelopen Utrechtse straten door zware regenval | De Utrechtse Internet Courant Ondergelopen Utrechtse straten door zware regenval | De Utrechtse Internet Courant

Ondergelopen Utrechtse straten door zware regenval

Ondergelopen Utrechtse straten door zware regenval
Archieffoto: Robert Oosterbroek
Er valt vrijdagmiddag veel neerslag in Utrecht en dat gaat gepaard met zware onweersbuien. Op verschillende plekken in de stad leidt de neerslag tot wateroverlast.

Er valt vrijdagmiddag veel neerslag in Utrecht en dat gaat gepaard met zware onweersbuien. Op verschillende plekken in de stad leidt de neerslag tot wateroverlast.

Op sociale media worden veel foto’s en filmpjes gedeeld van onder water gelopen straten. Zo staat de Klopvaart in Overvecht helemaal blank en lekt er water door het dak station Utrecht Centraal. Ook op andere plekken heeft het riool moeite om het vele water weg te leiden.

Zo moest de brandweer uitrukken voor een melding van wateroverlast op de Indusdreef en zouden er meerdere winkels in winkelcentrum Overvecht de deuren hebben moeten sluiten vanwege wateroverlast

Vorige maand was er ook al veel wateroverlast toen de regen met bakken uit de hemel kwam. Het zorgde net als nu op meerdere plekken voor wateroverlast.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Dat krijg je er van als je alles volbouwt, asfalteert en tegelt.
  Misschien nog wat meer bomen kappen ook gemeente Utrecht.
  Zoveel regen was het nou ook weer niet namelijk.
  Noodweer…
  Gewoon een flinke bui. Meer niet.

 2. Herman

  Gelukkig is de (klimaat) noodtoestand al uitgeroepen….

 3. Jan

  Wat mij opvalt is dat afvoerputjes ook vaak al verstopt zitten. Als het dan maar een beetje regent ontstaat er zo een enorme plas water rond zo’n putje. Misschien dat de gemeente eens een rondje door de straten moet doen na een dergelijke bui?

 4. herman

  @Jan, of iedereen maakt zijn putje voor zijn huis even schoon af en toe?
  Veel goedkoper en effectiever.

 5. Jeroen

  Het lijkt vooral in Overvecht erg te zijn, moet daar niet eens naar de afwatering gekeken worden?

 6. JdV

  En weer lekkage op CS. Ja, een mooi design is fijn. Maar gewoon hoed functionerende waterafvoer lijkt me toch net iets belangrijker. Faalproject van de NS dus. Niet bepaald de 1e keer.

 7. Paul van Berkel

  Voor het schoonmaken van de afvoerputten zijn”kolkenzuigers” nodig, het lukt mij niet om de afvoerput leeg te scheppen. (1,5 m diep?). En dannog het riool tussen de putten, daar kan je als goedwillende burger helemaal niet bij…

 8. Marco Knol

  @Jeroen
  Verstopte afvoerputten en dergelijke kun je makkelijk online melden bij de gemeente; http://www.utrecht.nl en dan klacht/melding doorgeven. Mijn ervaring is dat dit soort eenvoudige meldingen goed worden opgepakt en is de verstopping met een paar dagen tot twee weken wel opgelost.

 9. Dennis Bosch

  @jdv. Faalproject? Bij het ontwerp van een gebouw wordt rekening gehouden met een meer dan gemiddelde waterafvoer. Soms komt het voor dat er toch nig meer water valt dan waar de afwatering op betekend is. In dat geval zorgt het ontwerp van een gebouw ervoor dat het teveel aan water toch can het dak loopt. In dit geval dus niet meer alleen door de afvoerpijpen om er voor te zorgen dat het gewicht op het dak niet teveel wordt en de hele boel instort. Ik begrijp dar jij liever wen gebouw ziet omgeven aan alle kanten en midden foto de hal van regenpijpen zodat alrijd alles afgevoerd kan worden. Zelfs in de meest extreme situaties. Ik vraag me oprecht af hoe jij een ontwerp van een station noemt met om de 3 meter een afvoerpijp door de hal. Een faalontwerp misschien?

 10. Toine Goossens

  In de voor 2/3 betegelde achtertuin liep het water sneller weg dan op straat. Er stond een wat grotere plas, de straat stond blank. Het riool kon het niet aan. De betegelde tuin wel.

  Een beter bewijs voor de idiotie van de actie steenbreek is niet te geven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).