Onderhoud aan Uithoflijn kan komend weekend zorgen voor geluidsoverlast Onderhoud aan Uithoflijn kan komend weekend zorgen voor geluidsoverlast

Onderhoud aan Uithoflijn kan komend weekend zorgen voor geluidsoverlast

Onderhoud aan Uithoflijn kan komend weekend zorgen voor geluidsoverlast
Archieffoto Uithoflijn. Foto: Robert Oosterbroek
Onderhoudswerkzaamheden aan de rails van de Uithoflijn kunnen zondagavond zorgen voor geluidsoverlast.

Onderhoudswerkzaamheden aan de rails van de Uithoflijn kunnen zondagavond zorgen voor geluidsoverlast.

De werkzaamheden vinden op zondagavond tussen 22.30 en 0.00 uur plaats tussen de haltes Padualaan en Heidelberglaan. Later die nacht wordt ook gewerkt aan de trambaan tussen de haltes Heidelberglaan en P+R Utrecht Science Park.

De provincie Utrecht laat die avond de rails schoonmaken met een speciaal voertuig dat zowel over de weg als over de rails kan rijden. Het voertuig wordt gebruikt om vuil uit de groeven van de trambaan te spuiten. Het is dat apparaat dat volgens de provincie tijdelijk voor geluidsoverlast kan zorgen.

Rapportage

De provincie Utrecht kwam woensdag naar buiten met een zogenoemde trendrapportage over 2019, waarin ook staat beschreven hoe de Uithoflijn functioneert. Volgens de provincie heeft Tram 22 eind 2019 een goede start gemaakt, met in de eerste weken 97 procent op tijd vertrekkende trams.

Ook de waardering van reizigers is hoog, blijkt uit het rapport. Mensen zijn vooral blij met het gemak bij het instappen, de netheid en het comfort van de trams. Ook de snelheid van de reis wordt positief gewaardeerd.

3 Reacties

Reageren
  1. Teunemans

    Het is toch niet te geloven, nu al onderhoud terwijl de tram amper gereden heeft. En die paar kilometer heeft 498.000 miljoen gekost. Als de provincie er maar blij mee is……

  2. Jochie

    Bereid je maar voor Teunemans. Onderhoud is essentieel, gepland, en zal regelmatig plaatsvinden. Bij de Uithoflijn maar ook bij ieder ander infraproject. Zeuren is prima, maar over gepland onderhoud is dat misplaatst.

  3. Koel Hoofd

    Ach, het spoor is tegenwoordig kennelijk zo druk bereden dat er elk half jaar een nacht lang grof onderhoud plaats moet vinden. Dit is slechts 1.5 uur met een spuitwagentje, echt geen reden tot wakker liggen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).