Onderzoek naar extra sportvelden op en rondom sportpark Nieuw Welgelegen in Utrecht Onderzoek naar extra sportvelden op en rondom sportpark Nieuw Welgelegen in Utrecht

Onderzoek naar extra sportvelden op en rondom sportpark Nieuw Welgelegen in Utrecht

Onderzoek naar extra sportvelden op en rondom sportpark Nieuw Welgelegen in Utrecht
Sportpark Nieuw Welgelegen. Beeld: Google Maps
Het college van B&W heeft groen licht gegeven voor een onderzoek naar het gebied op en rondom sportpark Nieuw Welgelegen. Samen met sportverenigingen en andere gebruikers van het gebied wordt gekeken welke mogelijkheden er zijn voor extra sportvelden.

Het college van B&W heeft groen licht gegeven voor een onderzoek naar het gebied op en rondom sportpark Nieuw Welgelegen. Samen met sportverenigingen en andere gebruikers van het gebied wordt gekeken welke mogelijkheden er zijn voor extra sportvelden.

Volgens de gemeente is in de stad dringend behoefte aan ruimte voor sportvelden voor georganiseerde sport. Dat heeft onder meer te maken met het groeiende aantal inwoners van Utrecht. 

In het onderzoek wordt gekeken hoeveel en welk type sportvelden bij Nieuw Welgelegen kunnen komen, maar ook hoe extra sportvelden een goede plek kunnen krijgen, waarbij extra ruimte ontstaat voor groen, bewegen en recreëren. Tot slot moet de toegankelijkheid van het gebied worden verbeterd.

Aandacht voor voorzieningen

“De ontwikkeling van onze stad vraagt niet alleen aandacht voor woningbouw, maar ook voor voldoende voorzieningen voor sport”, licht wethouder Maarten van Ooijen het onderzoek toe. “In deze tijden is het meer dan duidelijk dat er grote behoefte is om dichtbij huis te kunnen sporten. Voor zowel de huidige als toekomstige bewoners van onze gemeente geldt dat er voldoende sportvoorzieningen aanwezig moeten zijn om te zorgen dat Utrecht een gezonde en vitale stad is en blijft.”

De gemeente verwacht dat er binnen twee jaar een ontwerpt ligt voor de uitbreiding. In 2026 moeten de sportvelden in gebruik worden genomen.

7 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Gratis tip, de ruimte is op daar! Enige oplossing is velden op daken van parkeerterreinen, loodsen, scholen e.d.. Geen goedkope oplossing,, maar kan wel, zie IKEA.

 2. Lombokker

  Daar zijn ze veel te laat mee, het is al jaren bekend dat er lange wachtlijsten zijn om lid te worden van een sportvereniging. Vooral bij de jeugd is dit een groot probleem. De huidige coalitie heeft er nooit prioriteit aan gegeven, maar met de gemeenteraadsverkiezingen in het zicht wordt er natuurlijk weer van alles beloofd. Of die beloftes ook waar worden gemaakt moeten we maar afwachten.

 3. Rob

  Alleen wachtlijsten voor de elite sport hockey. Waarvan niemand in Kanaleneiland op zit.

 4. Ramon

  Ik zie altijd erg weinig mensen op zowel de hockey- als de voetbalvelden. Waarom dan nu al extra velden zoeken? Beetje opportuun zonder te weten of je het wel echt nodig hebt. Er komen dan wel meer woningen in het gebied, maar gezien de rust op de velden tot nu toe zou je zeggen dat er genoeg capaciteit is om die evt. nieuwe aanwas op te vangen.

 5. WvR

  @Rob:
  “…elite sport hockey….”
  Haaaaaaaaaahahahahahahha, beste grap op DUIC in een lange tijd!
  Dank!

 6. Marco Knol

  Als je de bebouwing op de hoek Overste van Oudenlaan/Admmiraal Helfrichlaan sloopt kan daar makkelijk een hockey- of voetbalveld bij. En met wat passen en meten misschien ook nog wel wat tennisbanen.

  En er zijn natuurlijk nog de parkeerplekken van de Jaarbeurs. Laagbouw met sportvelden kan prima daar. In plaats van de huidige plannen die ze er mee hebben kun je mijns inziens daar ook prima een bouwblok neerzetten van 2 of 3 verdiepingen met sportvelden er op. En als dat bouwblok binnensportfaciliteiten bied kun je waarschijnlijk elders in de stad woningen bouwen in plaats van daar.

 7. bawang putih

  een zwembad met 50mtr bad! het inwonersaantal van Utrecht stijgt explosief en qua zwembaden is t magertjes!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).