Onduidelijkheid rondom weggesleepte auto’s van Utrechtse vakantiegangers | De Utrechtse Internet Courant Onduidelijkheid rondom weggesleepte auto’s van Utrechtse vakantiegangers | De Utrechtse Internet Courant

Onduidelijkheid rondom weggesleepte auto’s van Utrechtse vakantiegangers

Onduidelijkheid rondom weggesleepte auto’s van Utrechtse vakantiegangers
De Atlasdreef in Overvecht
Het was even schrikken afgelopen week voor een aantal bewoners van een flat aan de Atlasdreef in de Utrechtse wijk Overvecht. Toen zij weer thuiskwamen van vakantie bleken hun auto’s verdwenen te zijn uit de parkeervakken, meldt Binnenlands Bestuur. Gestolen? Nee, weggesleept. Op last van de gemeente.

Het was even schrikken afgelopen week voor een aantal bewoners van een flat aan de Atlasdreef in de Utrechtse wijk Overvecht. Toen zij weer thuiskwamen van vakantie bleken hun auto’s verdwenen te zijn uit de parkeervakken, meldt Binnenlands Bestuur. Gestolen? Nee, weggesleept. Op last van de gemeente.

Update (15:15): Inmiddels blijkt uit reacties van de gemeente Utrecht en Mitros dat de situatie voort is gekomen uit een communicatiefout. Mitros zal de rekening van de bewoners betalen.

Tijdens hun vakantie was woningcorporatie Mitros begonnen met werkzaamheden aan het dak van de flat. Daarbij was een hoogwerker nodig die werd geplaatst op een aantal parkeerplekken. Precies waar de auto’s van de vakantiegangers geparkeerd stonden.

Weggesleept

De bewoners van de flat wisten niets van de werkzaamheden, omdat die noch door de gemeente noch door Mitros op tijd waren aangekondigd. Slechts enkele dagen voor de start van de werkzaamheden werden op straat bordjes geplaatst ter aankondiging van de werkzaamheden en het gebruik van de parkeervakken. Toen waren veel flatbewoners al lang en breed op vakantie.

Voor de bewoners wiens auto’s waren verdwenen werd algauw duidelijk dat hun voertuigen waren weggesleept. Naar bergingsbedrijf Logicx in Nieuwegein welteverstaan, waar de auto’s die worden weggesleept uit de gemeente Utrecht worden gestald. De kosten daarvan? 240 euro, plus 15 euro per dag dat de auto’s op het terrein van het bergingsbedrijf hebben gestaan.

Beschuldigende vinger

Ondertussen wijzen de gemeente Utrecht en Mitros allebei met een beschuldigende vinger naar elkaar. De hoogwerker is van Mitros, maar die partij beweert tegenover Binnenlands Bestuur, het vakblad voor ambtenaren, dat het niets te maken heeft met het wegslepen van de auto’s. “Er moet hier een misverstand zijn”, laat een woordvoerder van Mitros weten. “Wij hebben geen enkele auto laten wegslepen. We hebben er niets mee te maken.”

Op het formulier van de weegsleepopdracht prijkt het logo van de gemeente Utrecht en het formulier is ondertekend namens de burgemeester en wethouder. Toch ontkent de gemeente bij monde van een woordvoerder dat het de opdracht voor het wegslepen van de auto’s heeft gegeven.

“In ons systeem staat helemaal niets over werkzaamheden aan de Atlasdreef’, vertelt een woordvoerder aan het eerder genoemde Binnenlands Bestuur. “Als het om werkzaamheden aan een pand van de woningcorporatie gaat, dan hebben wij daar niets mee te maken. Je moet bij Mitros zijn.”

4 Reacties

Reageren
  1. Nlz

    Ja natuurlijk, lekker van het kastje naar de muur sturen. Het zou Mitros en de gemeente sieren als ze eerst zorgen dat die bewoners schadeloos gesteld worden, en dan samen gaan uitvechten wie de kosten (of een deel daarvan) precies moet betalen.

  2. bee

    ze kunnen het wel ontkennen maar er ligt wel een formulier dat is ondertekend namens de burgemeester en wethouder.
    als die ook van niets weten is er iemand zo vriendelijk geweest om hun handtekening er vast op te zetten.
    die bewoners hieven dit echt niet te betalen.

  3. Angelique

    Dit komt me bekend voor, ook bij mij in de straat plaatste de gemeente 2 dagen van tevoren bordjes met wegsleepregeling…

  4. Luuk Upuuk

    De betreffende ambtenaar is zeker met vakantie?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).