FC Utrecht-speler Leeuwin aangereden door scooter bij Zoudenbalch | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht-speler Leeuwin aangereden door scooter bij Zoudenbalch | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht-speler Leeuwin aangereden door scooter bij Zoudenbalch

FC Utrecht-speler Leeuwin aangereden door scooter bij Zoudenbalch
Foto: Robert Oosterbroek
FC Utrecht-speler Ramon Leeuwin is gewond geraakt bij het trainingscomplex Zoudenbalch. Hij is aangereden door een scooter.

FC Utrecht-speler Ramon Leeuwin is gewond geraakt bij het trainingscomplex Zoudenbalch. Hij is aangereden door een scooter.

De scooter reed met hoge snelheid het trainingcomplex Zoudenbalch op. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de scooterrijder bij het zien van een politieagent direct rechtsomkeert maakte. Hierdoor belandde de scooter op het voetgangerspad, waar Leeuwin op dat moment liep. De FC Utrecht-speler werd hard geraakt door de scooter. Er werd een traumahelikopter opgeroepen, maar die bleek niet nodig te zijn omdat de speler weer bij bewustzijn kwam. Hij is per ambulance afgevoerd naar het UMC.

De scooterrijder ging er na de botsing vandoor, maar gleed halverwege zijn vlucht met de scooter onderuit. De verdachte zette het op een lopen, maar FC Utrecht-spelers konden hem buiten het terrein te pakken krijgen. De politie heeft hem daar aangehouden en direct naar het politiebureau gebracht.

Een getuige die net uit school kwam en even bij de training kwam kijken vertelt tegen DUIC-verslaggever Robert Oosterbroek een harde knal te hebben gehoord: “Het slachtoffer lag helemaal stil.”

Update 14.45 uur. De politie meldt dat het gaat om een 19-jarige jongen die Leeuwin aanreed. De scooter waarop hij reed was bovendien gestolen.

4 Reacties

Reageren
 1. Vincent

  Het is wel een rasoptimist, die scooterrijder, om te denken dat hij de conditie heeft om een volledig elftal profvoetballers er uit te rennen…

 2. Vincent2

  Wat betekent “halverwege zijn vlucht”?

 3. Jasper

  @Vincent2 Hij was van plan veel verder te rennen

 4. Wim Vreeswijk

  Laten we hopen dat oom Frans niet nog ‘n keer in de buidel moet tasten voor een nieuwe verdediger……

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).