Ongeluk met meerdere voertuigen bij knooppunt Lunetten in Utrecht Ongeluk met meerdere voertuigen bij knooppunt Lunetten in Utrecht

Ongeluk met meerdere voertuigen bij knooppunt Lunetten in Utrecht

Ongeluk met meerdere voertuigen bij knooppunt Lunetten in Utrecht
Vrijdagochtend heeft een ongeval bij knooppunt Lunetten op de A27 het verkeer rond Utrecht ontregeld. Meerdere voertuigen botsten op elkaar. 

Vrijdagochtend heeft een ongeval bij knooppunt Lunetten op de A27 het verkeer rond Utrecht ontregeld. Meerdere voertuigen botsten op elkaar. 

Momenteel bedraagt de vertraging meer dan 40 minuten en staat er een file van ruim 5 kilometer. Drie rijstroken zijn afgesloten.

Het ongeluk gebeurde rond 10.45 uur. Volgens Rijkswaterstaat wordt er geen politieonderzoek ingesteld en zijn de bergingswerkzaamheden inmiddels gestart.

Het is nog onduidelijk wanneer de weg weer vrij is.

20 Reacties

Reageren
  1. Toine Goossens

    Het is al voor de 3e keer binnen vijf maanden dat dit deel van het nationale kernwegennet geblokkeerd is. Het plan om de A27 en A28 op een veilige manier op elkaar te laten aansluiten wordt al bijna 15 geblokkeerd om 59 bomen te redden.

    De maatschappelijke waarde van die bomen is nul. Economisch bezien is dat volstrekt helder. Ook ecologisch hebben die bomen geen waarde. De veel grotere natuurcompensatie gaat niet door. Dat is een direct negatief effect. De verkeerschaos die telkens ontstaat zorgt voor een sterke locale groei van ongewenste stoffen in de lucht. Vooral Lunetten en Hoograven zijn daar het slachtoffer van. Niet alleen daalt die vuile lucht daar neer, maar ze zijn ook nog eens onbereikbaar. De Waterlinieweg staat volledig vast.

    De Rijks plannen dienen a.s.a.p. uitgevoerd te worden. Het verzet dient te stoppen. In haar nieuwe Ruimtelijke Ordening plannen loopt de gemeente daar al op vooruit.

  2. w

    okee, is deze site nou Utrecht-nieuws of snelwegongelukkennieuwssite?
    Dit is al het 4e artikel deze week met een ongeval op de snelweg… er gebeurt wel meer hoor in de stad!

  3. W

    Dus als automobilisten tegen mekaar aanknallen is dat de schuld van bomen Toinie?
    Helder verhaal weer man!

  4. Tanja

    Toine Goossens: die bomen hebben wel waarde, en een verbreding betreft veel meer dan die bomen.
    Zinvoller zou zijn als mensen eens goed leren rijden en blijven opletten in het verkeer.

  5. Floep

    @Toine, claim je nu dat als er meer verkeer kan gaan rijden door extra baanvakken er statistisch gezien minder ongelukken gaan gebeuren?

  6. Realist

    Het wordt steeds drukker voor dit smalle stukje snelweg. Snel verbreden graag.

  7. Toine Goossens

    In de grondwet zijn allerlei rechten vastgelegd. Overheden voeren om die rechte te waarborgen beleid om risico’s te verlagen en Nederland in een stabiel en veilig land te veranderen. Die stabiliteit, die veiligheid zijn van fundamenteel belang.

    Daarom hebben we een dik pakket aan wet- en regelgeving. Daarom hebben we beleid waarbij infrastructuur hufterproof wordt ingericht. Daarom hebben we regelgeving die auto’s zo veilig als mogelijk maken met zoiets als de plicht om een riem om te doen. Of de helm voor motorrijders en brommers.

    Dat zijn allemaal verantwoordelijkheden die we juist niet aan individuen overlaten. Reageerders die dat wel willen doen begrijpen de wereld niet.

    Daar zal wel weer een ongefundeerd, anoniem, antwoord op volgen met als doel mij belachelijk te maken. Dat is namelijk veel gemakkelijker dan het inhoudelijk gesprek met elkaar aan te gaan. Laten we die reacties ‘Trumpjes’ noemen, naar de idioot die dat wijsheid vindt.

  8. Utrechter

    Heel hoog tijd om te verbreden en dus de verkeersveiligheid te verbeteren en dus de kans op ongelukken te verminderen en dus de kans op files en ongelukken te verminderen en dus de uitstoot te verminderen. Kortom win win win win. Wie kan daar nu tegen zijn.

  9. Wessel

    @Toine: Los van uw argumenten is het wegzetten van alle andere meningen als “Trumpjes” en “gehuilebalk” (bij het vorige artikel) moeilijk serieus te nemen. Ondanks uw roep om “het inhoudelijk gesprek met elkaar aan te gaan” zie ik u bijvoorbeeld niet ingaan op de vraag van Floep, laat staan alle terechte reacties en zorgen bij het vorige artikel over bijv. mensen die meer dan 50 km/u (!) te hard rijden. In plaats van ook maar enige schuld aan roekeloze bestuurders toe te kennen, blijft u maar over snelwegverbreding propageren.

  10. Claudia M.

    Ja, in die file kwam ik ook in terecht en wat betreft de verbreding, daar hoeven we ons geen zorgen over te maken, daar zorgde een fiks aantal automobilisten zelf wel voor door over de vluchtstrook te scheuren.
    Het wordt met de dag gekker op de weg. Je hoeft helemaal niet naar het programma, ‘Idioten op de weg’ te kijken, stap gewoon in de auto in Utrecht en je maakt het live mee.

  11. Oorzaak?

    Tja, zou dat nou komen doordat de weg te smal is cq slechte aansluiting heeft, of reed men ‘gewoon’ weer eens te hard cq staarde men weer eens op zijn telefoon onder het rijden?! Ik denk dat ik het antwoord wel weet.

    Een weg verbreden om het ongeduld van automobilisten te belonen?! Ik dacht het niet!

  12. Vincent

    Sommige mensen hier denken echt van je files kan verminderen door meer banen te bouwen – grappig. Het werkt zo – hoe meer banen je hebt, je meer autos vast in files staan.

  13. engel van dienst

    Dat knooppunt is een intensief gebruikt weefvlak: de rechter-stroken fungeren zowel als afrit (Hilversum > A12) als als oprit (A28 > zuiden). Mijn voorkeur zou uitgaan naar maatregelen om in de huidige situatie dat kruisende verkeer behoedzaam naar de gewenste stroken te leiden. Bijvoorbeeld: kruisend verkeer alleen toelaten op de twee middelste stroken; op de buitenste stroken alleen “doorgaand” verkeer: Hilversum > zuiden, rechts A28 > A12.
    Meer asfalt is uitstel: over een paar jaar zijn er opnieuw problemen. Weer meer auto’s, nog meer extra lange vrachtwagens.

  14. Toine Goossens

    @Floep,

    Ja, dat is duidelijk. De inrichting van een weg heeft invloed op het aantal ongelukken. Dat moet u toch ook duidelijk zijn.

  15. Toine Goossens

    @Tanja

    U kent geen waarde tie aan de inrichting van infrastructuur. Dat is een mening, echter die mening heeft nul waarde. U gaat daar niet over, de specialisten die daar voor zijn opgeleid wel.

  16. Rutger

    @Toine, het plan om de A28 veilig op de A27 aan te sluiten zit ook in het ARU plan. Echter de helft goedkoper dan het RWS plan zodat er geld over is om met een betere NRU en fietspaden naar een totaal oplossing te kijken.
    https://www.alternatiefringutrecht.nl/alternatief-ring-utrecht/alternatief-om-regio-utrecht-duurzaam-en-voor-iedereen-bereikbaar-te-houden

  17. Boogschutter

    @ Toine ‘Het verzet dient te stoppen’.

    ‘ Het verzet’ Toine, heeft zich het beschermen van Amelisweerd als uniek en waardevol ecosysteem tot doel gesteld. Dat valt niet te stoppen. Ook niet per decreet van jou of door de inzet van botsende, te hard rijdende automobilisten als argument voor nog meer asfalt.
    ‘Het verzet’ wacht nu keurig op een uitspraak van ons hoogste rechtsorgaan, net als overigens de voorstanders van verbreding van dit stuk A27.
    ‘Pas op en wees voorzichtig’. Ken je ‘m nog, die gouden uitspraak van Veilig Verkeer Nederland van destijds? Dit soort van ongelukken vindt plaats door roekeloos rijgedrag. Moet daar een stuk van dit bos voor worden gekapt? De vraag stellen is hem beantwoorden.

  18. Katja

    langzamer rijden voorkomt ongelukken. Niet verbreden en maar doorjakkeren.

  19. Toine Goossens

    @Boogje,

    Neem mij niet kwalijk. Amelisweerd als een ‘uniek en waardevol ecosysteem’? Hebt u daar een deskundige voor geraadpleegd of ben u loyaal aan Jos en Jan? Amelisweerd is een stadspark, niet meer en niet minder. Het is wel een oud stadspark, maar niet meer dan dat. Stadsparken zijn er voor het vertier, om er te recreëren. Met de plannen van et Rijk neemt dat alleen maar toe.

    Er komt een zeer brede doorlopende groene verbinding tussen Utrecht en Amelisweerd. Die is er nu niet. Het zal zich tot een aantrekkelijk wandel- en recreatie sport gebied ontwikkelen. Precies wat de inwoners van een dichtbevolkte stad nodig hebben. Rust én ruimte, dat is waar stadsbewoners behoefte aan hebben. Echter, dat wordt hen niet gegund. Nee die open bak moet eeuwig een barrière blijven.

    Laat mij terug gaan naar de stadsbrede actie van 50 jaar geleden om Amelisweerd te redden. Dat is gelukt. De actie had groot succes, de weg werd verplaatst. En toen begon de ellende. De harde Amelisweerd clan, direct betrokken bij het gevonden compromis, pleegde verraad. Zij hadden spijt en er volgde een bezetting van het bos. Met het compromis veegden zij hun achterwerk af.

    Nog steeds gaat de clan er met gestrekt been in. Dat is de verharding van de samenleving ten voeten uit. Ultra rechts heeft dat desastreuze voorbeeld overgenomen. Bent u al van de schok bekomen? Nou ik niet.

  20. Nina

    @ Boogschutter

    Dus wie voor de doorstroming op de A27 is, is tegen Amelisweerd? Dat lijkt mij niet juist, hoor.

    De RvS heeft gezegd dat de werkzaamheden voor de verbreding van de A27 volledig buiten de landgoedgrens van Amelisweerd vallen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).