Ongeluk na storing verkeerslichten Catharijnebaan: “Heel naar” | De Utrechtse Internet Courant Ongeluk na storing verkeerslichten Catharijnebaan: “Heel naar” | De Utrechtse Internet Courant

Ongeluk na storing verkeerslichten Catharijnebaan: “Heel naar”

Ongeluk na storing verkeerslichten Catharijnebaan: “Heel naar”
Het ongeluk dat gisteravond plaatsvond op de Catharijnebaan
Een ongeluk dat gisteravond plaatsvond tussen een fietser en een scooter op de kruising van de Catharijnebaan en het Moreelsepark kwam door niet functionerende stoplichten.

Een ongeluk dat gisteravond plaatsvond tussen een fietser en een scooter op de kruising van de Catharijnebaan en het Moreelsepark kwam door niet functionerende stoplichten.

Een DUIC-lezer stuurde bovenstaande foto in. Hij begreep niet dat de verkeerslichten hier al drie dagen uit staan met dit ongeluk tot gevolg.  “Ik zou graag zien dat de gemeente hier iets aan doet, want de situatie is hier nu erg gevaarlijk.”

De gemeente laat desgevraagd weten dat er inderdaad een storing heeft plaatsgevonden bij de betreffende stoplichten. De storing is pas gisteravond laat ontdekt doordat ook de verbinding met de centrale verbroken was. “De storingsdienst heeft het euvel gisteravond om 23.00 uur opgelost. Daarna is de installatie weer in bedrijf gegaan. Heel naar dat tijdens deze storing dit ongeluk plaatsvond.”

13 Reacties

Reageren
 1. Tim Vermeer

  Het ongeval komt niet doordat de verkeerslichten niet branden, maar omdat iemand de verkeersregels niet kent. Er zijn gewoon voorrangsregels! En ook met de verkeerslichten werkend blijft het altijd uitkijken!

 2. Jasper

  Die stoplichten staan de hele week al uit! wat een onzin. als je ziet hoe auto’s daar rijden kan je wachten op dit soort ongelukken. Niet de eerste keer dat er op de catharijnesingel een ongeluk moet gebeuren voor een debiele situatie wordt aangepakt. zie die kruising onder HC, al heel wat bloed en ongelukken gezien daar met die betonblokken. of die blauwe hekken die al het zicht ontnamen.

  Ik lees af en toe dat er van die locatiemanagers zijn die problemen snel oplossen, ik zou zeggen, misschien iets vaker rondkijken? of een meldpunt? ik wordt elke dag bozer van die route die ik vanaf smakkelaarsveld via de catharijnesingel naar moreelsepark moet fietsen. steeds drukker, steeds slechter wegdek, overal opstakels.

 3. B.

  Ik had hier s ochtends al een klacht over gestuurd nadat ik ook bijna overhoop gereden was. Supersnel antwoord op gekregen dat er “aan gewerkt werd”.

  Pertinent – en bewijsbaar – niet waar dat de situatie niet gekend was.

 4. Arnaud

  UIt de officiele verklaring van de gemeente blijkt wederom hoe de sfeer onder ambtenaren daar kennelijk is en hoezeer men de situatie op e betreffende afdeling niet onder control heeft. Hier wordt bovendien aantoonbaar gelogen. Op de plek van het omgeval werken de stoplichten al gruime tijd niet. Volgens mij al langer dan een week niet inmiddels! Dat er “gisteravond” een storing zich heeft voorgedaan is aantonbare nonsen. Er zijn inmiddels al vele ongelukken gebeurd door niet toelaatbare en niet aan de geldene regels ontstane verkeerssituaties rondom het stationsgebied. Dat men vanuit de overheid vindt dat er niets aan de hans is, is al erg genoeg. Dat er ongelukken gebeuren, waarvan al 1 dodelijk en dt men gewoon aantoonbaar liegt is erger dan ernstig. Ik word hier heel verdrietig van. Ongeacht af de verkeersdeelnemers zich aan de regels houden. Hier liegt een verantwoordelijke, om zijn carriere te redden.

 5. Didier

  Onzin, die stoplichten die uit staan bevorderen alleen maar het verkeer. Ik woon daar 10 meter vandaan (mariaplaats) en gebruik dat punt meerderemalen per dag. Staan de stoplichten aan, dan zie opstoppingen/file! Dus laat ze maar uit staan. mensen moeten zelf beseffen wie voor gaat en wie moet wachten.

 6. Peter

  “Kwam door niet functionerende stoplichten”: Dit is een erg vreemde redenering. Wie voorrang heeft staat duidelijk aangegeven op het wegdek (de bekende haaientanden) en op deze plek kun je kruisend verkeer heel goed zien aankomen. De echte oorzaak is niet opletten of niets aantrekken van voorrangsregels. Jammer dat er iemand gewond raakt, maar het is grotendeels de eigen verantwoordelijkheid van de weggebruikers. Wijzen naar anderen (de gemeente) is net iets te makkelijk.

 7. Kuch

  @ Didier

  Voor een deel ben ik dat met je eens, echter, het is rondom dit punt soms moeilijk te zien of er iets aan komt of niet; gewoon onoverzichtelijk. Je hetb gelijk dat het verkeer beter doorstroomt, maar dat maakt het er niet veiliger of overzcihtelijker op. De weg is nu idd vrijer van autoverkeer, maar als je het autogedeelte over bent, kom je wel degelijk in de knel op het fietspad, met fietsers die er nog niet waren toen je het autoverkeer begon over te steken en die vaak maar wat doen.

  Het gaat er er niet om of de stoplichten wel of niet moeten blijven werken, het gaat mij erom dat de gemeente gewoon liegt en onzin verkoopt en dat men het op de betreffende afdeling niet onder controle hefet en dat er veel onoverzcihtelijke situaties ontstaan in het staionsgebied door handelen vanuit de gemeente en er daardoor ongelukken gebeuren.

 8. Kuch

  Toevoeging op mijn vorige post.

  Het kan natuurlijk dat er bovenop het op oranje staande knipperende stoplicht nog een extra storing heeft plaats gevonden aan het stoplicht; echter lees ik niets over het zelf uitzetten van de stoplichten, op oranje knipperstand, door de gemeente.

  Men verandert bovendien vaak de verkeerssituaties in de het statiosngebied, met verwaaring en ondeuidelijkheid en onoverzichtelijkheid tot gevolg.

  Punt is dat ik er naast kon zitten met mijn vorige post, maar dat de strekking die ik wil meedelen dezelfde blijft. Het is niet mijn bedoeling om ambtenaren pijn te doen, wel om iets aan de kaak te stellen, waar men als gemeente iets van kan leren. Leek me dat deze nuance zinnig is.

 9. paul

  ik blijf het onzorgvuldig vinden van de gemeente, want verkeerscentrales kunnen melden wanneer zij de verbinding met een verkeerslicht zijn kwijt geraakt. Het is dus niet zo dat ze het niet konden weten dat er een storing was. Dit is verwijtbaar (aansprakelijkheid) gedrag van de gemeente

 10. ome piet

  ik kom hier dagelijks. ik heb zeker 100 narrow escapes gezien. vind het zeeer onoverzichtelijk en het wachten is op het volgende ongeluk.

 11. jansen

  Overigens; mbt de klagers over het al dan niet overtreden van de verkeersregels. Het fietspad heeft hier voorrang; er vanuit gaande dat de gewonde fietser (namelijk meest aannemelijke) daarop fietste, dus……

 12. Niels Bokhove

  Het klopt inderdaad: die verkeerslichten stonden minstens vorige week dinsdagochtend (3 mei), toen ik naar het CS fietste, al uit. Tot mijn verbazing.

 13. Patje

  Geef voorrang aan je eigen verantwoordelijkheid.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).