Ongeregeldheden bij stadion Galgenwaard na verloren finale play-offs Ongeregeldheden bij stadion Galgenwaard na verloren finale play-offs

Ongeregeldheden bij stadion Galgenwaard na verloren finale play-offs

Ongeregeldheden bij stadion Galgenwaard na verloren finale play-offs
Het is na de verloren finale in de play-offs onrustig geworden bij stadion Galgenwaard. Nadat FC Utrecht verloor van Go Ahead Eagles met 1-2 werd de politie buiten het stadion bekogeld met stenen. De Mobiele Eenheid is ingezet en de burgemeester kondigde een noodbevel af.

Het is na de verloren finale in de play-offs onrustig geworden bij stadion Galgenwaard. Nadat FC Utrecht verloor van Go Ahead Eagles met 1-2 werd de politie buiten het stadion bekogeld met stenen. De Mobiele Eenheid is ingezet en de burgemeester kondigde een noodbevel af.

Al tijdens de wedstrijd was de sfeer af en toe grimmig, supporters betraden het veld en er werd vuurwerk afgestoken waarna de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd. Het stond toen 1-0 voor FC Utrecht en de wedstrijd was al bijna uitgespeeld. Nadat de wedstrijd werd hervat scoorde Go Ahead Eagles bijna direct de 1-1.

Nadat FC Utrecht verloor door uiteindelijk met 1-2 te verliezen in de verlenging werd het voornamelijk buiten het stadion onrustig. De Mobiele Eenheid is ingezet en twee personen zijn gearresteerd.

Burgemeester Sharon Dijksma laat weten: “De gedragingen van een groep supporters van FC Utrecht tijdens en na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles zijn een dieptepunt wat betreft voetbalgeweld. Er werd bewust de confrontatie met de politie gezocht, waarbij onder meer stenen naar agenten en fietsen naar politiebusjes zijn gegooid. Pas na ingrijpen van de ME kon de orde in het gebied rondom het stadion worden hersteld.”

 

41 Reacties

Reageren
 1. Don P

  Dan sta je met je cluppie 1 minuut voor rijd met 1 – 0 voor en dan ga je als thuis ’supporter’ met vuurwerk gooien. Wat een idioten, echt gewoon het seizoen van je eigen club verneukt.

 2. Fred

  Totaal onacceptabel gedrag. Opsporen met camerabeelden, berechten en sowieso een stadionverbod voor het leven. Er lopen hier kinderen rond het stadion, DOE NORMAAL!

 3. G.H.

  Het schorem laat zich weer van haar beste kant zien hoor.
  ‘Verhaal halen’ op de parkeerplaats… welk verhaal, bij wie? Je hebt een pot voetbal verloren, doe niet zo achterlijk…

 4. WV

  Hoodies verbieden. Gezichtsbedekking verbieden. En iedere supporter bij de ingang standaard uitrusten met clubshirt en niets anders. Nou ja, regenjasje zonder capuchon dan ook nog. Zodat elke randdebiel herkenbaar blijft.

 5. stefan

  Wordt het niet eens tijd om voetbal standaard zonder publiek te spelen? Of helemaal af te schaffen? O nee dat kan niet: “brood en spelen”…

 6. Herman

  FC Utrecht heeft van haar eigen supporters verloren.

 7. Baliekluiver

  Het voetbalvolk kent geen grenzen. Dat worden dus makkelijke beslissingen voor de nieuwe bondsvoorzitter en onze burgemeester: volgend seizoen geen publiek meer in de Galgenwaard. Klaar, einde oefening, over en uit!

 8. Geenstijl@Utrecht.

  Erg toch dat een stel merendeels volwassenen het gedrag vertonen van malloten die niet goed bij hun hoofd zijn.
  Wanneer gaan we deze idioten echt eens aanpakken …..voetbal gewoon afschaffen of een vergoedings percentage op de kaartjes heffen.

 9. ingewikkelde tijden

  Blijf van onze burgemeester af.
  Blijf van onze hulpverleners af.
  Blijf van onze politie af.
  Blijf van het voetbal af.
  Blijf van onze conducteurs af.
  Blijf van onze buschauffeurs af. En ik ben er vast nog een heleboel vergeten op te noemen.

  In Den Haag en Utrecht was het dit weekend weer goed mis met en door voetbalsupporters. Wanneer gaat de driehoek nu echt eens optreden tegen dit volk. Volgens mij kunnen we ondertussen toch wel tot de conclusie komen dat praten weinig tot geen zin heeft.
  Wellicht laag inzetten met een maandje geen supporters bij voetbalwedstrijden en dan maar eens gezellig evalueren met alle betrokkenen.

 10. W

  Was erg jammer dat eagles supporters het nodig vonden om een fakkel in een Utrecht vak te gooien. Het was het begin van een hoop ellende.

 11. BdV

  Verloren wedstrijd, zowel binnen als buiten het stadion.

 12. Herman

  Wat een vervelende vooringenomen tweets van die Ultras. Waarom plaatst Duic deze?

 13. Inez

  Stoppen met uit publiek bij alle wedstrijden en ook geen ME meer er neerzetten.

 14. thomasje

  Fijne mensen die supporters. Oekraine kan wel wat support gebruiken. Stuur ze daar maar naar toe.

 15. Johnny

  Moeten we in 1984 leven om rust te hebben?

 16. De Man van Zand

  @Herman

  Ben je nou echt zo simpel ouwe? Het is een algemeen mediakanaal.

 17. Janssen

  @ W

  Die fakkel vanuit het Eagles vak werd TERUG gegooid. De FC U fans begonnen (zoals altijd) met gooien, maar dat gaan ze weer ontkennen. Ik heb het zien gebeuren.

  En dan wordt onder druk van “supporters” de komst van Frank Pauw als nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB tegengehouden, omdat hij de hooligans in het verleden wilde aanpakken als politiechef. Het is echt de wereld op zijn kop in de mannenvoetballerij. Pak al dat schorem en tuig nu eens aan.

  Aangezien FC U dat zelf al 50 jaar niet doet of wil is de conclusie dat de FC U een tuigclub, schoremclub en tokkieclub is niet zo uit de lucht gegrepeen. En dat zooitje PVV stemmers loopt ook nog eens af te geven op alles wat van buiten de landsgrenzen komt. Nee hun eigen authentiek Utregs cokesnuivend en vandaliserend gedrag is lekker.

  Zonder dit tuig had de FC U er veel beter voor gestaan in de stad en de regio. Dan had de club misschien wel 25.000/ 28.000/ 30.000 bezoekers kunnen trekken en subtop kunnen zijn. Nu wordt maar een beperkt deel van de stad en regio aangesproken, omdat een flink deel van de stad niks, maar dan ook niks, met de tuigclub die de FC U is te maken wil hebben.

  Stel je voor dat het nog veel erger mis gegaan was in Nieuwegein gisteravond, dan was dus een flink deel van de politie en andere hulptroepen bezig met dat domme voetbaltuig (en dat op een zondagavond met minder personeel) en had dus niet ingezet kunnen worden in Nieuwegein. Dat had echt catastrofale ellende kunnen opleveren.

  Het wachten is op Vak K, Vak J en onze Ben (om over de broertjes nog maar te zwijgen) die natuurlijk weer meteen met de vinger naar anderen gaan wijzen. Het is uiteraard weer de schuld van alles en iedereen, behalve van de in het zwart geklede Utregse jochies, die gezichtsbedekking, knuppels, kettingen, coke en licht en zwaar vuurwerk meenemen/ smokkelen het stadion in.

 18. W

  Platgooien dat stadion, opheffen die club. Mooie plek voor woningbouw.

 19. Le coq sportif

  @Janssen Spijker op zn kop

 20. peter

  @ Janssen-W-

  De reacties als usual….niets deugt er in ene.

  Het hele jaar topsupport van de supporters, thuis en uit.
  Ja nu gaat het mis, en zijn we een “tuigclub, “schorumclub”en “tokkieclub” . Dan ga je even voorbij aan 20.000 topsupporters!

  Het shamen lijkt wel op PVV stemmers die in ene als extreemrechts worden neergezet, maar gewoon de politiek zat waren.

  De voetbalhaters en FCU haters hebben weer even hun moment van “fame”

  Hou toch op…

 21. Niels

  Gewoon afbreken en huizen bouwen. Hebben we meer aan en het levert de stad ook nog eens meer op.

 22. Yoshua

  Het was een heerlijke pot voetbal tot de 87ste minuut.
  Was er van overtuigd dat we de Eagles zouden verslaan ondanks de geniale Rene Hake.
  Toch wist deze geniale trainer het tij te keren.
  Ten Hag, Arne Slot, Rene Hake, zijn de tovenaars uit het oosten.
  Ron Jans is eigenlijk de eerste lichting van de tovenaars uit het oosten.

  Dat uit de hand lopen van onze coke snuivende verslaafden die keer op keer in het stadion belanden, daar is al genoeg over gezegd.

  Wat ik niet begrijp is dat de FC zegt maatschappelijke betrokkenheid te hebben, maar de junks die naar de FC komen eigenlijk niet helpen.

  Zag gisteren mannen van in de 30 eerst een pakkie kanouterpost opsnuiven en toen vonden ze de kracht om richting de ME te rennen.

  Iedereen is welkom bij de FC.
  Maar laten ze een pilot beginnen met het helpen van de coke en xtc verslaafde supporters.

  Voer drugstesten uit bij het betreden van de Galgenwaard.
  Maak een junken vak in het stadion waar tijdens de wedstrijden verslavingszorg en mensen van Altrecht het junken vak aanwezig zijn en ze desnoods via de burgemeester een RM opleggen voor verplicht afkicken.

  Drugstesten, gezichtsherkenning, bij betreden van het stadion.
  En vooral betrek de familie van de verslaafden bij de problemen die hun geliefden veroorzaken.

  Ik zag gisteren junks van werkelijk alle leeftijden.
  De supporters verenigingen kunnen ook een bijdrage leveren door de achterban de zieke verslaafde supporters te ondersteunen.
  Als deze verslaafden werk hebben of dagbesteding betrek je die er bij.
  Sociaal ondernemen zoals de FC wil gezien worden is vooral je eigen ernstig zieke supporters helpen om gezond te worden.

  Kranten staan vol van Utrecht Hooligans die losgaan.
  Dit zijn geen hooligans, het zijn ernstig zieke verslaafde patiënten

 23. Herman

  @Janssen, goed verwoord. Helaas en pijnlijk de waarheid. De ellende zit diep en wordt ook hier gevoed door de Duic columns van Bennie en Pep met zijn broer.
  Zo jammer, er is potentieel zo veel ruimte voor een subtopper.

 24. Robert

  Letterlijk elk ander evenement krijgt niet eens een vergunning als de veiligheid niet vooraf en doorgaans op eigen kosten geregeld is. Het is bizar welke uitzonderingspositie voetbal keer op keer krijgt ten koste van de samenleving. En bespaar me de verplichte uitspraken van trainers en voorzitters, die plichtsgetrouw komen vertellen hoe erg ze dit vinden, maar achter de schermen gewoon accepteren dat dit bij voetbalcultuur hoort. Het wordt tijd dat deze commerciële sportbedrijven simpelweg de rekening gepresenteerd krijgen en zelf met consequenties te maken krijgen, anders gaat dit niet veranderen en wordt het probleem simpelweg gedelegeerd aan de politie op kosten van de burger.

 25. Janah

  Utrecht en de politie mogen blij zijn dat ” het cluppie” Europa niet ingaat. Het is een weelde die deze club met een dergelijke aanhang niet kan dragen. Het zou iedere keer weer uitlopen op schade en geweld.

 26. Utrechtvoorutrecht

  @peter Als de échte supporters geen afstand willen doen van het gajes, blijf je dit wel houden. Dus dan moet je niet raar kijken als de supporters (en club) als geheel hierop aangesproken wordt.

  Maar omdat het gedoe en geweld steevast goedgepraat wordt door o.a. Ben, de gebroeders Pannenkoek en een deel van de vast reageerders hier, lijkt het er niet echt op alsof de 20.000 andere bezoekers het een echt probleem vonden. Als een paar jochies mijn avond zo zouden verpesten, zou ik er minder mild over zijn.

  Ben ook benieuwd of dit nog een staartje krijgt. Onze burgemeester is niet zo dol op inmenging van criminaliteit in het dagelijke leven, zeker niet als dat een flinke aanslag doet op gemeenschapsdiensten.

 27. woutvr

  Ja, het wordt hoog tijd dat voetbal een minder prominente plaats gaat innemen in ons leven. Hef FCUtrecht op, breek het stadion af en zet er woningen voor in de plaats.

 28. Erica

  En waar is Van Seumeren? Heeft hij niks te zeggen over wat er gisteren gebeurde. En waarom steekt hij nog zo veel geld in een club die dit probleem niet de baas kan worden

 29. peter

  UtrechtvoorUtrecht

  Onze burgemeester laat wel keer op keer vernielingen toe van “studenten”, verbied daarop geen demonstraties etc ,dus dan zou ze nou in ene maar een voetbalwedstrijd moeten verbieden?

  Al deze reguurders ( de meeste) zijn geen FC supporters en voetbalhaters.

  Men slaat helemaal door met commentaren, dat stoort mij. De rellen zijn natuurlijk niet goed te praten, maar men gaat voorbij aan 2 seizoenen voorbeeldig gedrag!

  Uithuilen en op naar een nieuw seizoen!

  En geloof mij….de schuldigen worden harder aangepakt dan een willekeurige “student” die een universiteit sloopt of de ME bekogelt/bedreigt! Dat is ook onze rechtspraak en lokale driehoek anno 2024!

 30. Koel Hoofd

  Als ik zo onze ME beheerst en koelbloedig tegenover die opgefokte doorgesnoven meute (overtuigende chimpansee act) in actie zie, ben ik best wel beetje trots op onze mensen in blauw.

  @Janssen
  Die hooligans hebben waarschijnlijk nog nooit gestemd, hun ouders deden dat ook al niet meer. Daarnaast kunnen ze net zoals cultureel deugend links heel erg slecht tegen hun verlies. Tokkies zijn net mensen.

 31. Wtr

  Ik lees eigenlijk nergens dat de kans aanzienlijk was dat we zonder de verplichte break door die opgefokte jongens gewoon de wedstrijd uitgespeeld hadden met een paar barkas tijdrek acties, en Europa in waren gegaan. Hartelijk bedankt!

 32. W

  @peter: Het recht van demonstratie is een grondrecht. Dat weegt wel even wat zwaarder dan een potje voetbal kijken.

 33. Janssen

  @ Peter

  1) Het gaat hier niet om studenten. Daar hebben we andere topics voor die ook volgeschreven worden. De reden dat je dit inbrengt is een afleidingsstrategie van waar het om gat en waar dit topic over gaat: Het wangedrag van mensen uit een groep van 3500 tot 5000 debielen die twee wekelijks in de Galgenwaard over de vloer komen.

  2) Het is dee zoveelste keer dit seizoen en echt de zoveel duizendste keer in de decennia FC Utreg dat het mis gaat bij de zogenaamde “supporters”. FC U staat daarmee in het rijtje met bijvoorbeeld een ADO (ASO) Den Haag. Altijd is het wangedrag en zijn de strafbare feiten zogenaamd de schuld van iemand anders. Nooit is het de schuld van de doorgsnoven Utregse jochies zelf. Wat de fuck moet je met gezichtsbedekking, wapens, harddrugs en (zwaar) vuurwerk in een voetbalstadion)?

  3) Welk verlies bij cultureel deugend links? Doel je op de verkiezingsWINST die zowel PvdA als Groen Links hebben geboekt bij de 2e kamerverkiezingen? Ik heb er zelf niet zoveel mee, maar ga geen leugens verspreiden. En iedereen weet dat de mensen die zich de zogenaamde zelfverklaarde Utregters noemen (vaak pas een paar generaties zogenaamde Utregters, want meestel arbeiders die in de Industriële Revoltie naar de stad zijn getrokken) nogal PVV minded zijn. Of A politiek.

  4) Ik heb niks tegen voetbal. Ben een cultvoetbalfan. En ik kom uit Utreg. Ik heb niks teegen Utreg. Wel iets tegen de mensen die van de FC U een proletenclub hebben gemaakt en tegen een laks bestuur zondere ruggengraat.

 34. Uuu

  @ Peter

  Dat wat die hoolies doen is ook 100 tot 1000 x zo erg als wat een protesterende student doet.

  EN niets deugt er inene? Que? Er deugt al het hele jaar weinig. Het is ook de zoveelste keer wangedrag (alleen al dit seizoen) van een deel van de “fans”. Het andere deel spreekt zich hier niet tot nauwelijks tegen uit. Het andere deel meent zelfs de aanvallende verdediging te moeten kiezen, zoals jij.

  Het spel en de tactiek (en de spelers) zijn gewoon matig. FC U supporters waren verblind door een ongslagen reeks. Als je strict naar het spel keek, was het allemaal niet zo best. Dat legde Go Ahead gisteren ook bloot. Plek 10 t/m 18 in de eredivisie bestaan inmiddels uit allemaal veredelde eerste divisie clubs (en teams). Utrecht zit/ zat daar erg dicht bij.

 35. Dave

  @Robert, zo is het. De FC financieel verantwoordelijk houden voor de politie inzet en vernielingen buiten het stadion.

 36. peter

  @ W

  Dus dan mag je ongestoord slopen en word je vervolgens met een vermaning naar huis gestuurd!

  @ Janssen
  hoezo de zoveelste keer dit seizoen? wie liegt er nou? hou je gewoon bij de feiten man.
  En Groenlinks/Pvda verkiezingswinst? tja, als je het bij elkaar opteld lijkt het nog wat he?

  @ Uuu
  daar istie weer hoor….zijn moment of “fame” vd week, hij mag weer even los gaan op de FC….ook jij beweert dat dit het zoveelste wangedrag is dit seizoen….weet je hoe je dat noemt? polariseren Uuutje….er is dit seizoen niets gebeurd. En dat de FC bij plek 10 tm 18 hoort getuig van weinig voetbalkennis.
  Plekkie 5 is lekker met een budget van 120 miljoen he?

  Maar….gut o gut, alle voetbalhaters zijn weer uit de spelonken gekomen en scheren iedere FC supporter over 1 kam….moet je mij niet doen “paupers”

 37. Rob

  Bedankt stelletje onbenul.door jullie toedoen heeft onze fc de winst niet kunnen behouden.bedankt namens alle echte fc aanhangers..

 38. W

  @peter: Euh nee, maar jij begint ineens over demonstraties en voetbalwedstrijden die verboden zouden worden. Ten eerste is daar uberhaupt geen sprake van en ten tweede wijs ik je er daarbij op dat demonstreren een grondrecht is en dat dat nogal zwaar weegt in de overweging om zoiets te verbieden. Als je dat dan gaat vergelijken met een voetbalwedstrijd of ze op één hoop gooit dan slaat dat dus nergens op in mijn ogen.

 39. Verdiend

  Met zulke ‘supporters’ heb je geen tegenstander meer nodig. ‘Beloning’: weer een (‘verdiend’) seizoen zonder Europees voetbal.

 40. Janssen

  @ Peter

  Het is al de zoveelste keer dit seizoen ja en ook al de zoveel duizendste keer sinds de FC Utreg als fusieclub is opgericht. Doe voor de lol eens de google zoekopdracht FCUTRECHT + SUPPORTERSGEWELD.

  UUUtje polariseert niet. Benoemt gewoon de dingen zoals ze zijn. Als de wannabe hoolies van de FC zich niet zouden misdragen zou UUU daar ook niets over kunnen zeggen, ‘

  Zowel Groen Links als de PvdA hebben beiden meer zetels gescoord dan bij de verkiezingen daarvoor. Dus beiden staan ze op winst. Groen Links had onder zowel Rosemöller als Halsema gemiddeld 9 zetels, daar zitten ze al jaren boven. Dus ja, verkiezingswinst, voor beiden en de 2e fractie van het land en de vertegenwoordiging van miljoenen Nederlanders ja. Kennelijk moeilijk te accpeteren. En links zijn is gewoon toegestaan in dit land hoor, of wil je daar een einde aan maken? Dat klinkt wel een beetje extreem (rechts).

  Voetbalhaters? Uuuuh nee, voetballiefhebbers die er klaar mee zijn dat het door hen geliefde spelletje in de door hen geliefde stad compleet om zeep geholpen is en gekaapt is door doorgsenoven criminelen. Anders kan je ze niet noemen. Je kan nog niet eens meer met je kinderen naar het voetballen. Zelfs solo ben ik er wel klaar mee.

  En blijf bij je leest. Nee, studenten mogen niet slopen. Dat slopen vond vooral in Amsterdam plaats en daar zijn dan ook vele studenten gearresteerd en de eersten zijn inmiddels ook al veroordeeld door de rechter (snelrecht noem je dat). Maar we hebben het hier over een al decennia lang bestaand probleem met wannebe hooligans bij de FC U.

  De NRC, in je ogen vast een linkse krant ofzo (zijn ze niet, is een liberale krant) heeft de afgelopen weken uitgeplozen wie er bij de studentenacties betrokken zijn en dat blijken ook dubieuze actiegroepen uit de VS te zijn. Kijk zo werkt nu echte onderzoeksjournalistiek.

  Maar dan hebben we nog steeds het probleem van een rechterlijke macht, een voetbalclub een burgemeester (en noem ze maar op) die hoolies en hoodies van de FC Utreg al decennia lang hun gang laten gaan en met veel, heel veel, laten wegkomen, wat in een samenleving niet thuishoort.

  Dat heeft NIETS met haat teegen de FC U te maken trouwens.

 41. Joëlle

  Gelukkig reed de tram niet….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).