Ongeval met ambulancemotor en auto op de Catharijnesingel Ongeval met ambulancemotor en auto op de Catharijnesingel

Ongeval met ambulancemotor en auto op de Catharijnesingel

Ongeval met ambulancemotor en auto op de Catharijnesingel
Op de Catharijnesingel in Utrecht is vrijdagmiddag een ongeval gebeurd waarbij een ambulancemotor en auto betrokken zijn. De bestuurder van de ambulance is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Op de Catharijnesingel in Utrecht is vrijdagmiddag een ongeval gebeurd waarbij een ambulancemotor en auto betrokken zijn. De bestuurder van de ambulance is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Het ongeluk gebeurde vrijdagmiddag rond 15.15 uur op de Catharijnesingel, waar de weg onder winkelcentrum Hoog Catharijne loopt. Een auto kwam daar in botsing met de ambulancemotor.

De bestuurder van de ambulance was nog aanspreekbaar, maar moest voor zijn verwondingen wel naar het ziekenhuis. De politie is aanwezig en de Verkeersongevallen Analyse doet onderzoek naar de toedracht.

5 Reacties

Reageren
 1. JdV

  2 uur later is heel Utrecht 1 grote verkeerschaos. Belachelijk dat dit zo lang duurt.

 2. Hetty

  Als ik de foto s bekijk, lijkt het er op, of de zwarte auto vanuit een onderdoorgang van Hoog Catharijne de Catharijnesingel op gereden is, richting Amsterdamsestraatweg, en daarbij de ambulance-motor aangereden heeft, die ook die richting op reed. Ik wens de ambulance-motorrijder veel sterkte toe en een spoedig herstel.

 3. mees kees

  Optisch signalen staan nog aan (!), geluidssignalen kunnen we niet meer ‘zien’. Wél een zwart sportief autootje dat sowieso voorrang had moeten geven. Is wrsch. door eigen geluidssignalen (en eventuele aanvullende genotsmiddelen) dermate verdoofd dat hem/haar even alle geldende verkeersregels waren ontgaan. Bij sommige ongelukken ontgaat mij alle logica. Vanaf mijn toetsenbord wens ik de ambulancebroeder of-zuster sterkte en spoedige beterschap!

 4. Koel Hoofd

  Het is een verschrikkelijk kruispunt. Je rijdt uit het licht een donker hol in met slecht wegdek, slechte wegbelijning, slecht licht, laag, deprimerend en onoverzichtelijk. Een werkelijk rampzalig ontwerp. Het is nog niet af, dus er is nog klein sprankje hoop op verbetering.
  Intussen is het eerste slachtoffer al gevallen.
  Ik hoop dat de ambulance broeder snel hersteld want die mensen doen zo goed werk!

 5. René

  @JvD: opvallend ook dat nadien op het kruispunt Catharijnesingel / Nicolaas Beetsstraat het weg- én voetverkeer zich overwegend NIET hield aan de instructies (tot zichtbare frustratie) van de verkeersregelaars. Hier waren er echter maar 2 van die, zoals ik zag, hun uiterste best deden om het verkeer in goede banen te leiden maar net 1 of 2 collegae te weinig hadden. Die miste(n) namelijk op het kruispunt Catharijnesingel / Bartholomeusbrug want daar ging als reactie op de ontstane situatie op het kruispunt C.singel / N.B.straat, het verkeer zichzelf regelen waarbij eigen regels (o.a. door gebrek aan verkeersinzicht) werden gehanteerd.
  Hier had men beter op kunnen anticiperen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).