Ongeveer 25 minderjarigen gaan met elkaar op de vuist in centrum Utrecht; ‘kind’ met drie messen wordt opgepakt Ongeveer 25 minderjarigen gaan met elkaar op de vuist in centrum Utrecht; ‘kind’ met drie messen wordt opgepakt

Ongeveer 25 minderjarigen gaan met elkaar op de vuist in centrum Utrecht; ‘kind’ met drie messen wordt opgepakt

Ongeveer 25 minderjarigen gaan met elkaar op de vuist in centrum Utrecht; ‘kind’ met drie messen wordt opgepakt
Bron: Instagramaccount Politiehonden Midden-Nederland
Ongeveer 25 jongeren gingen vrijdag met elkaar op de vuist in het centrum van Utrecht. Bij het zien van de politie gingen zij er allemaal vandoor. Degene die de aanstichter zou zijn van de vechtpartij werd opgepakt en hij had maar liefst drie messen op zak. “Wat doet een kind met drie messen op zak”, aldus de politie.

Ongeveer 25 jongeren gingen vrijdag met elkaar op de vuist in het centrum van Utrecht. Bij het zien van de politie gingen zij er allemaal vandoor. Degene die de aanstichter zou zijn van de vechtpartij werd opgepakt en hij had maar liefst drie messen op zak. “Wat doet een kind met drie messen op zak”, aldus de politie.

Onder meer de hondenbrigade van de politie werd vrijdag naar een vechtpartij in het centrum van Utrecht gestuurd. Waar dit precies was is niet bekend. Bij aankomst bleek dat er zo’n 25 jongeren, die in leeftijd variëren van 13 tot 16 jaar, met elkaar in gevecht waren.

Bij het zien van de politie gingen de vechtersbazen ervandoor, maar een agent van de hondenbrigade wist de aanstichter in de kraag te vatten. “Bij deze jongeman (eigenlijk een kind) werd deze verzameling messen aangetroffen.”

Er werd uiteindelijk door niemand aangifte gedaan en de drie messen zijn in beslag genomen. De jongen heeft een boete gekregen. “Wat doet een kind met drie messen op zak? Wij denken in ieder geval niet om een appeltje te schillen”, schrijft de politie op sociale media.

18 Reacties

Reageren
 1. Statler

  “De jeugd heeft de toekomst”. Als dit de jeugd is die de toekomst vorm moet gaan geven heb ik daar zo mijn gedachten over.

 2. Katja

  Waar blijven de ouders in dit verhaal ?

 3. Scherpschutter

  Laat ze toch knokken! Opgeruimd staat netjes… Kunnen we er anders geen wekelijks evenement van maken? De Galgenwaard afhuren, twee teams vormen en in de middencirkel genoeg bijlen, kettingzagen, messen en honkbalknuppels. Geen regels. Bij de fluit; rennen maar! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt…Het winnende team mag gelijk nog een ronde!

 4. Toine Goossens

  Het aloude liedje. Waar geen toezicht, controle en dus handhaving is van de mensen uit de eigen sociale omgeving loopt gedrag altijd uit de hand.

  Herkenning, weten wie daar op de vuist gaat, oogtoezicht, blijf het allerbelangrijkste handhavingsmechanisme dat mogelijk is.

  Het maakt niet uit of dat op de straat gebeurt of elders. Neem het financiële schandaal bij de TU Delft. Ook daar ontbreekt het aan onafhankelijk toezicht.

  Wij dienen onze morele correctiemechanismen aan te passen aan de fragmentatie en versnippering van de samenleving.

 5. Jan

  “Wat doet een kind met drie messen op zak? Wij denken in ieder geval niet om een appeltje te schillen”, schrijft de politie op sociale media.
  Het lijkt er op dat de ‘jongeman’ juist wel een appeltje had te schillen met iemand.

 6. Herman1963

  Ja Politie, maak je bericht maar luchtig met je ‘appeltje schillen’. Dit is te triest voor woorden. Het was wachten tot er iemand met één van die messen werd doodgestoken en door inbeslagname is die kans gelukkig, maar slechts minder dan een procent, kleiner geworden…

 7. Paul

  Vroeger had je de Pleiners en de Dijkers, zeg maar de vetkuiven en de langharigen van de eind zestiger jaren, scheurend op bromfietsen van het merk Zündap of Kreidler en Puch of Tomos, allemaal jongelui van rond de zestien met te veel testosteron, die allemaal teveel lawaai maakten en vooral bij evenementen (kermissen) elkaar te lijf gingen, ook met stokken met spijkers erin geslagen en fietskettingen. Gelukkig meestal met meer gebral dan lijfelijk geweld. Ook toen klaagde de burgerij volop. Cognitieve neurowetenschappers zullen er ongetwijfeld een verklaring voor hebben; waarschijnlijk iets met hormonen.

 8. Aniwe

  Wellicht een belangrijker vraag voor de politie: hoe komt een kind aan zulk wapentuig?

 9. Berend

  Tot wanneer ben je kind? En geldt dat voor iedereen?

 10. Sanne

  Haha @toine, we hebben erg gelachen om je zijsprong naar TU Delft. Heeerlijk off topic

 11. Ciska

  Wel een erg laconieke reactie van de politie. Wat als dat kind het appeltje al had geschild … en er doden of gewonden waren gevallen?

 12. Claire Obscur

  @Katja? Ouders van nú bedoel je? Ik zal je een uitstekend voorbeeld geven. 14.45 uur op het schoolplein. De school gaat uit. Midden op het schoolplein ligt een klein kind van een jaar of 7 op de grond. Krijsend. Andere ouders kijken naar hun schoenneuzen en denken: “… dit hebben wij óók…” en dan hoor je de vader zijn handen ten hemel rijzend uitroepen: “… maar … maar… maar… wat wil je dan wél eten vanavond?…”. Kijk Katja, hiér begint dat dus.

 13. Koel Hoofd

  1/3e van de jeugd was toch functioneel analfabeet?
  Dit komt er van als ze niet met woorden maar wel met filmpjes kunnen communiceren.

  @Aniwe
  De keukenlade of messenblok thuis, pas als ze echt willen intimideren gaan de testosteron gevulde pubers op internet shoppen.
  Dit jeugdige messentrekprobleem speelt al zeker 20 jaar in de UK.
  Is echt groot drama, intussen national trauma. Er vallen namelijk door intussen heel de UK elk weekend weer de onnodige doden en (zwaar)gewonde/verminkte slachtoffers. De politie staat machteloos, ouders zijn radeloos, voor justitie is het hopeloos.

  @Berend
  Goeie vraag.
  Die grenzen worden tegenwoordig compleet uit het verband gerukt om maar een bepaalde gewenste emotie voor een doelgroep op te roepen.
  Vroeger was het gewoon simpel, iederen onder de 18 is kind, vervolgens tot de 28 jaar een ‘jong volwassene’, en daarna werd je pas weer een doelgroep als je 65 werd en de bejaardenpas kreeg thuisgestuurd.

 14. Cantarel de Froufrou

  Een van de messen op de foto is bij wet verboden. Goed dat dat in beslag genomen is.
  Illegale messen verpesten het voor de legale.

 15. Harm

  Ik denk het klopt wat Scherpschutter zegt. Het zal geen gladiator arena worden, maar zeker zullen er de komende jaren verscheidene online kanalen verschijnen waarin gevechten te zien zijn. Er moet ook een gok element bij komen om het populair te laten worden.

 16. Geenstijl@Utrecht.

  Wat een zielige foto vertoning zeg …

 17. Michiel

  Kan de politie a.u.b ophouden met die zogenaamd lollige en ongepast luchtige berichtjes? Een vechtpartij met 25 man (waarvan in elk geval één gewapend) en je weet er maar één in de kraag te vatten? En dan een beetje lollig doen op social media.

 18. Binnenstadbewoner

  @ Michiel: helemaal mee eens. Het gaat hier om een ernstige en serieuze situatie. Met dit soort wapens had er ook een dode kunnen vallen of zwaar invalide voor de rest van zijn leven. En inderdaad vreemd dat slechts 1 jongere is opgepakt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).