Online petitie gestart tegen hardrijders Kanaalstraat | De Utrechtse Internet Courant Online petitie gestart tegen hardrijders Kanaalstraat | De Utrechtse Internet Courant

Online petitie gestart tegen hardrijders Kanaalstraat

Online petitie gestart tegen hardrijders Kanaalstraat
De Kanaalstraat in Lombok. Archiefbeeld DUIC / Robert Oosterbroek
Er is een online petitie gestart tegen de vaak onveilige verkeerssituatie in de Kanaalstraat. Lombok-bewoonster Lidewij Vos is na meerdere bijna-ongelukken afgelopen weekend echt van haar sokken gereden en wil actie van de gemeente. Ze staat niet allen: sinds zaterdag hebben al ruim honderd mensen de petitie ondertekend. 

Er is een online petitie gestart tegen de vaak onveilige verkeerssituatie in de Kanaalstraat. Lombok-bewoonster Lidewij Vos is na meerdere bijna-ongelukken afgelopen weekend echt van haar sokken gereden en wil actie van de gemeente. Ze staat niet allen: sinds zaterdag hebben al ruim honderd mensen de petitie ondertekend. 

“Zoals velen weten is de verkeersveiligheid op de Kanaalstraat ver te zoeken”, legt Vos de reden van de petitie uit. “Ik ben na veel bijna ongelukken zaterdag dan toch een keer echt aangereden. Gelukkig stond er een agent naast dus de bestuurder heeft een preek gehad waarna de bestuurder alleen maar grinnikt. Verder nooit een effectievere strafmaat. De banners met slogans zoals ‘no need for speed’ boven de Kanaalstraat bevestigen dit alleen maar. Ik ben dit zat. Ik wil dat de gemeente veel strenger gaat controleren.”

Vos vindt dat er te weinig wordt gedaan aan de verkeerssituatie in de straat en is daarom de petitie gestart die hier ondertekend kan worden.

23 Reacties

Reageren
 1. Berend

  Half Utrecht is een racebaan voor tokkies, petjes en Mediterrane snelheidsduivels. Wat te denken van bijvoorbeeld de Marnixlaan en de Straatweg. Men scheurt er flink op los, omdat het toch geen prent (of erger) oplevert.

 2. jeroen de vries

  Tja, voor handhaven heb je nou eenmaal ballen en rugdekking nodig. Ik snap best dat je als agent met het huidige stadsbestuur niet staat te springen om bonnen uit te schrijven, rijbewijzen in te nemen of auto’s verbeurd te verklaren. De politie heeft voldoende bevoegdheden maar als je je niet gesteund voelt door je meerderen ne burgemeester zou ik dat ook niet doen.

 3. Marcopolo

  Daar was ik al bang voor. Diverse keren komen motorrijders en automobilisten met een veel te hoge snelheid door heel Lombok. Ook door de Jpcoenstraat, een 30 km straat en dan met het voorwiel van de grond met zeker 80 km/uur. Ik wordt er ook moedeloos van en politie kan hier behoorlijk wat boetes uitdelen als ze een vaste camera plaatsen. Maar dat schijnt niet te mogen. Te pas en te onpas worden overal camera’s geplaatst maar hier, waar het urgent is, kan het niet. Haal dan die 30 km borden weg als er toch niet gehandhaafd wordt. Dan gooien de buurtbewoners er vandaag of morgen een oude fiets voor. Misschien dat, als het te laat is… , gebeurt er iets.

 4. Eric

  De gemeente Utrecht blijft weer in gebreke. Eerst zou “gelijk na de winter” begonnen worden met de herinrichting van de Kanaalstraat (o.a. verkeersdrempels om de asociale snelheidsduivels in te tomen), nu is dat weer eens uitgesteld tot “in de zomervakantie”. ‘t Zal me benieuwen. Kom op gemeente, schiet eindelijk eens op en doe echt eens iets aan die levensgevaarlijke situatie in de Kanaalstaart voor fietsers en voetgangers.

 5. Nico

  Was het een Golfje of een Seat ?? Dikke BMW zou ook nog kunnen , of uitgebouwde Mercedes . Dagelijkse kost , soms een straatrace als extraatje . Kan allemaal hoor in de Kanaalstraat .

 6. Juul

  Niet alleen de Kanaalstraat. Er wordt ook ‘binnendoor’ geracet. Vanaf Sumatrastraat t/m JP Coenstraat. Verkeersdrempels maken geen indruk. Politie ook niet.

 7. floris

  Begrijp me niet verkeerd, maar 9 van de 10 keer is het zo dat de snelheidsduivels een niet al te ‘Nederlandse’ look hebben en met hun Volkswagen Golfjes of Mercedessen iets te graag racen op de Kanaalstraat..

 8. Jan

  Och, de “Nederlanders” zijn al lang niet meer de baas in de Kanaalstraat vrees ik…. en zo’n suffe petitie zal daar weinig aan veranderen.
  Sorry voor de harde woorden, maar de waarheid is soms hard.

 9. Geenstijl@Utrecht

  Is deze mevrouw wereld vreemd. of komt ze uit een dorp, dit is al jaren schering en inslag in de wijk lombok, en we weten allemaal wie hier verantwoordelijk voor zijn.

 10. Harrie

  Floris

  Ik begrijp je niet verkeerd maar ik denk dat je met je verkeerde denkwijze kijkt! Ik denk dat je het per wijk moet kijken in ondiep zijn het de Hollanders in Kanaalstraat de buitenlanders;) dat klinkt logischer want een buitenlander komt niet graag in ondiep en een hollander niet graag in Kanaalstraat met hier en daar wat uitzonderingen. Simpel he. En ik zou zeggen haal die zonnebril van je kop af met de merk pvv ik denk dat je het daglicht wel wat beter gaat zien. Aju!

 11. lombokbewoner

  straat races lombok is al een ding zolang als ik me dingen herinneren kan. Loop tegenwoordig maar gewoon door de kanaalstraat naar het station omdat ik erg weinig zin heb om daar met 80 van me fietsje gereden te worden.

 12. Lombokker

  De winkeliers hebben het bij de politiek in de besluitvorming voor elkaar gekregen dat er geen bredere fietspaden zouden komen zodat je veilig naast elkaar kan fietsen. Dit was namelijk naast de drempels wel het plan. Als je dat afzet tegen de hoeveelheid onvrede bij bewoners en het aantal ongelukken blijf ik dat een hele vreemde afweging vinden van de politiek.
  Waarom houden ze de ondernemers het hand boven het hoofd ondanks de vele illegale praktijken, diverse winkels die hebben moeten sluiten? Omdat het zo’n leuk arabisch straatje aan het worden is, toonbeeld van integratie…ahum?

 13. Christiaan

  Ook op de Bilderdijkstraat! Politie mag inderdaad beter handhaven.

 14. Janny Mocking

  Er wordt veel te hard gereden in de kanaalstraat. Er moet veel harder worden opgetreden. Maak de Kanaalstraat 30 km. Zone met veel drempels.

 15. David

  Op maandag 6 juni wordt gestart met werkzaamheden aan de Kanaalstraat. Waaronder ook de aanleg van elf verkeersdrempels.

  http://www.utrecht.nl/verkeersveiligheid/werkzaamheden-kanaalstraatlaan-van-nieuw-guinea/

  Deze werkzaamheden zijn uitgesteld wegens uitloop van het werk aan de Leidsekade.

 16. Kanaalstraat varken

  Petitie zal idd weinig uithalen. Er komen drempels daar is al vergunning voor aangevraagd…

 17. Maarten

  Moet dagelijks door de Dam- en Kanaalstraat maar je komt er door al dat dubbelparkeren met de fiets niet doorheen. Laan van Nieuw Guinea wordt schrikbarend hard gereden. Laat mij boetes uitdelen dan word ik rijk! 🙂 Maar Kanaalstraat autovrij is een nog beter idee!

 18. Dirk

  Ik begrijp ook niet waarom de politie/gemeente niet beter handhaaft tegen die tokkies en petjes. Het slaat nergens op dat er irritante verkeersdrempels aangelegd moeten worden om dit gedrag een halt toe te roepen. Gooi het maar helemaal vol met camera’s.

  Het zou ook niet verkeerd zijn om radicaal autoparkeerplaatsen te schrappen.

 19. Berend

  Beste Harrie, dat er in Ondiep ook aso’s zijn die veel te hard rijden, neemt niet weg dat het acht van de tien keer dat ik een Golf, Mercedes of afgetrapte BMW door de straat zie blazen het om een lichtgetinte bestuurder gaat. Dat is ongeacht waar in de stad ik me op dat moment bevind. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik in Utrecht-Oost nauwelijks kom – al vermoed ik dat het daar weinig anders is.

  Met name rondom de ASW en het centrum is het schering en inslag met hardrijders en anderszins asociaal rijgedrag. Ik pleit dan ook voor de terugkeer van de flitspaal op strategische plekken, en meer onaangekondigde lasercontroles. Het is in Nederland veel te makkelijk om als verkeershufter je rijbewijs te behouden.

 20. Thomas

  Lik op stuk beleid graag. Meteen in de kraag grijpen die gasten en meeslepen naar het bureau voor een nachtje cel. Auto wegslepen. Zorgen dat omstanders ze goed kunnen zien. Publiekelijk vernederen. Dan voelen ze zich niet meer zo onaantastbaar.

 21. Ank

  Waar ik me zo aan erger is dat de gemeente allerlei verkeersmaatregelen nemen. Weg versmallingen maar waar NORMAAL 30 km gebied is daar wordt niet gehandhaafd.
  Misschien moet er is een paar weken achter elkaar bonnen uitgedeeld worden of rijbewijzen intrekken want het wordt steeds erger het gedrag ongelooflijk bijna iedereen rijdt in een auto met zijn telefoon aan zijn oor en dan rijden ze s`nachts met 100 km over de Rooseveltlaan.

 22. Klaas Rusche

  Brede fietspaden aanleggen en éénrichtingverkeer instellen in de richting van het centrum. Dat zou samen met de verkeersdrempels toch moeten helpen. Klaas.

 23. Arne

  Dat in de weg staan of opstoppingen op de kanaalstraat maakt me minder uit dan die onbezonnen rijders die het gas van hun auto of motor helemaal opengooien en zo zomaar iemand dood zouden kunnen rijden op de kanaalstraat. Levensgevaarlijk en ze hebben er iemand anders mee! Zwaar, zwaar beboeten!!!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).