Onrust in Utrechtse wijk Kanaleneiland Onrust in Utrechtse wijk Kanaleneiland

Onrust in Utrechtse wijk Kanaleneiland

Onrust in Utrechtse wijk Kanaleneiland
Het is vrijdagavond onrustig geweest in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Jongeren vernielden onder andere bushokjes en auto’s, en ook werd er met vuurwerk gegooid.

Het is vrijdagavond onrustig geweest in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Jongeren vernielden onder andere bushokjes en auto’s, en ook werd er met vuurwerk gegooid.

Zo is op beelden op sociale media te zien dat de politie bekogeld wordt met vuurwerk en dat er brandjes worden gesticht. De Mobiele Eenheid is uiteindelijk ingezet om de groep onruststokers aan te pakken.

Er waren tientallen mensen betrokken bij de ongeregeldheden. Een woordvoerder van de politie kon nog geen details geven. Later op de dag wordt meer bekend.

Politie vertrek van Paardenveld naar Kanaleneiland foto: Nathan Roos

47 Reacties

Reageren
 1. G. de Vries

  Onrust? De kop boven het artikel dekt echt de lading niet want het is meer dan een beetje onrust. Massa’ s jongeren op de been, rennend door K’eiland noord, joelend, schreeuwend, vuurwerk als kanonnen gooiend, scootertjes rijden af en aan, brandlucht van in de hens gestoken auto en andere vuren, kat-en-muis (rat)spel met de politie spelend en buurtbewoners staan waakzaam voor hun deur om hun goederen te beschermen onderwijl zijn ze het over een ding eens:TUIG! Hun zonen zitten binnen op de bank, moe door een dag hard werken voor hun vakantiebaantje.

 2. Ts

  Nou nou. Degene met de grootste mond..

 3. Harm

  Idiocracy.

  Geert Wilders heeft er ook gewoond en zijn leevensmissie van gemaakt. Je zou bijna op hem gaan stemmen.

 4. E.N.

  Een van die jongens toch goed in beeld….

 5. Peter

  Wat een leuke wijk en lieve mensen daar

 6. Rietje

  Idioten
  Je wijk slopen
  Ga wat doen met je leven

 7. [email protected]😷

  Tja die Nederlandse jeugd ook,állemaal met een aardappel in de keel.
  Maar laten we vóóral blijven zwijgen en wegkijken,om niet in de rechtse hoek gezet te worden.

 8. Peter van Staffelen

  Tja.. gaan we hier wat van zeggen of weten we allemaal precies wat we met dergelijke beperkte jongeren moeten doen?

 9. Hans van Voonebosch

  De politie vertrekt met paardentrailers vanaf het paardenveld

 10. Peet

  Keihard aanpakken dat tuig

 11. Massegast

  Zachte heelmeesters maken…… juist!

 12. Thuisblijver

  Zou er een verband zijn tussen het dichtzetten van de grenzen van vakantieland Marokko en deze uitlaatklep? Of mag ik dat niet zeggen? Waar zijn trouwens die “huisvaders” met hun groene jassen? Ik zou zeggen: “Geef ruimhartig subsidie aan iedereen die Kanaleneiland wil verlaten, dat is beter dan subsidie geven aan mensen die er blijven wonen”.

 13. Jopie

  Beetje goedkoop afgekeken van Den Haag, niet superorigineel. Conclusie: sommige jongeren in Knalland zijn niet heel creatief.

 14. Lomboque

  En wederom blijkt dat de politie niet de capaciteit of de middelen heeft om de burgers veilig te houden. Zouden deze bewoners van Kanaleneiland de fysieke schade en dit gevoel van onveiligheid financieel kunnen verhalen op de Belastingdienst? Of zouden ze korting krijgen op hun belastingen?

 15. Trol

  Het meest stuitend is nog dat er alweer overal gepamperd wordt. Het is verveling, geen vakantie, geen buurthuis (lol), warmte, geen zwembad etc. De racisme kaart wordt ook alweer getrokken. Als dat er allemaal zou zijn, zouden de “jongeren” allemaal astronaut, hartchirurg, topondernemer en wetenschapperworden. Met een buurthuis en zwembad lossen de jongeren vast corona op en ontdekken ook een middel tegen kanker.

  Ja dan ga je inderdaad rellen… logisch ook. Je zou natuurlijk ook kunnen gaan werken, een boek lezen, een spel doen, studeren, inzetten voor de buurt, de Nederlandse taal machtig worden etc.

  We weten allemaal dat het groepsgevoel, de overgrootvaderlandliefde, de haat tegen en gebrek aan respect voor NL, het maar blijven en blijven voortplanten in kleine flatjes, in combi met een bijzondere geloofsovertuiging en een laag iq een grote rol speelt. Dit artikel legt het in gewone woorden uit.

  https://tpo.nl/2020/08/14/roderick-veelo-het-probleem-dat-wordt-verzwegen-heet-marokkaanse-reljongeren/

  Daarnaast als do overheid blijft falen in het beschermen van haar burgers en de maatschappij, toch wel echt een kerntaak, zullen mensen het zelf gaan oplossen.

 16. Coen Mobach

  Het geeft een negatief beeld van Kanaleneiland (noord) terwijl het gaat om enkele 10-tallen jongeren die het verpesten voor de 10.000 goedwillende bewoners van de veelkleurige wijk. Het vermoeden is dat veel van de relschoppers van buiten de wijk en stad komen

 17. Esrin W.

  Wat je zaait zal je ook een keer moeten oogsten. Dat oogsten is al een hele tijd aan de gang maar men blijft ziende blind. Wie niet horen wil moet maar voelen. We kijken het nog maar een keer 10 jaar aan. Time will tell.

 18. Pee

  @Harm
  Hoezo bijna?
  Andere partijen juichen dit soort rellen juist toe en willen hier nog meer van zien daarom laten ze ze ook allemaal ons land binnen komen.

 19. Yoshua

  Je eigen nest bevuilen is wel heel erg dom.
  @Lomoque
  Verre de meeste inwoners van Kanaleneiland zijn belastingontvangers door het ontvangen van toeslagen.
  Hoe wil je die korting geven op hun belastingen.
  Financieel de belasting aanspreken of korting vragen is erg flauw omdat te roeptoeteren.
  Deze mensen hebben het al zwaar genoeg met de zeer lage inkomens.

 20. Utrechter

  Iedere keer hoor ik: “keihard aanpakken”. En uiteindelijk eindigt het weer met een boekenbon en een knuffel. En als je al in de bak belandt komt je je vrienden tegen. Dit soort tuig moet voelbaar aangepakt worden, bijvoorbeeld door een jaar heropvoeding in het leger. Eerder zagen we al dat politie agenten werden uitgescholden, en niet ingrepen. Wat een prachtwijk, Vogelaarwijk of hoe je het ook wil noemen. Het is de arme politie niet aan te rekenen, bang om gefilmd te worden of omdat je achteraf een paar (terechte) tikken hebt uitgedeeld.

 21. buurtbewoner

  misschien is de aanpak in witrusland iets voor deze fantastische wijk?

 22. BdV

  Er is blijkbaar iets waardoor men wordt gemotiveerd, aangezet of geprovoceerd tot deze daden. Misschien zit er hetzelfde achter als in Den Haag, mischien ook hetzelfde als in Amerika. Ik denk eigenlijk niet dat het echt over discriminatie of misplaatste gevoelens van onrecht door coronamaatregelen gaat. Ik denk dat er ergens iemand baat heeft bij instabiliteit en dit zo veel mogelijk probeert te voeden en uit te lokken. Klinkt misschien als een aluminium hoedje verhaal, maar ik hou dit toch voorlopig in mijn achterhoofd.

 23. Stephanie

  Aan alle mensen die meteen hun woordje klaar hebben in de comments: Kanaleneiland is inderdaad een wijk met problemen, en weet je wat niet helpt? “TUIG!” roepen, en mensen afschrijven.

 24. Hans

  Deze ongein moet oorzaken hebben. Maar eerst is natuurlijk keiharde repressie nodig in de acute situatie. Meteen. Maar zou het misschien ook te maken kunnen hebben met de huidige (corona) onmogelijkheid – voor veel Marokkaanse gezinnen om er, zoals ze dat altijd deden, met zijn allen zes weken op uit te trekken naar de familie in Marokko en dit soort gedonderjaag? Even het beton en staal van Kanaleneiland achter je laten in ruil voor het strand van Cassa Blanca? Want wees nou eerlijk. T.g.v de coronacrisis zaten eerst v.a. 15 maart alle scholen en stageplaatsen op slot. Toen kwam die ellenlange zomervakantie er achteraan. Zwembaden dicht. Voetbalclubs op de handrem. Niks te beleven, niks te doen. Club- en buurthuiswerk wegbezuinigd. Grenzeloze verveling en zinloos gehang zijn het gevolg. Voeg daarbij het weinig leuke karakter, qua bouw en sfeer van een wijk als Kanaleneiland en ziedaar: de perfecte formule voor een hoop ellende en lamlendigheid. Je moet wel van goede huize komen als jong persoon met allerhande aanvechtingen die de leeftijdsfase met zich meebrengt om weerstand te kunnen bieden aan wat met zo’n eufemistische term ‘reuring’ genoemd wordt. En helaas, veel komen er niet van ‘goede huize’ want de gezinnen daar hebben het maatschappelijk gezien zwaar. Zacht gezegd. En nu niet meteen zeggen dat het eigen schuld dikke bult is, de problemen liggen vele malen ingewikkelder en je wilt zeker niet graag in de schoenen staan van de ouders van deze kinderen. Ik probeer het dus te snappen en ik hoop dat een volgende zomer beter verloopt voor iedereen. Maar mocht dat niet zo zijn (corona blijft een stevige partij meeblazen, maar niet alleen corona, ook de armoede in veel gezinnen speelt hier een grote rol) dan hoop ik dat het stadsbestuur zijn licht gaat opsteken bij het straathoekwerk, of wat daar na de vele bezuinigingsronden nog van overgebleven is. Want daar zit / zat de expertise op het vlak van know how van ontspoord gedrag in probleemwijken met multi-problemgezinnen.

 25. MJPD

  “Onrust” door “””jongeren””? Welja, downplay het maar. Het leek gisterenavond een halve warzone in Kanaleneiland als je de streamingbeelden zag op Nederland in Verzet (aanrader!). Stenen gooien naar politie, hordes aan scootertjes met de welbekende opgeschoren bloempotkapsels. Ook de landelijke media wringen zich nu in allerlei bochten om het probleem maar niet te benoemen, alles lekker veilig verborgen voor de meeste websitebezoekers als “Premium” nieuws. Maar de geest is nu uit de fles.

  Het lijkt me dat steden als Rotterdam, Arnhem en Nijmegen nu niet achter kunnen blijven, dat zullen we vanavond wel gaan beleven. Het resultaat van het jarenlange wegkijken, pamperen, lage taakstraffen en niet durven handhaven.

 26. Stephanie

  Aan alle mensen die hier meteen hun woordje klaar hebben in de comments: ja, Kanaleneiland is een wijk die bepaalde problemen heeft, maar weet je wat niet helpt?: “TUIG!” roepen en mensen afschrijven.

 27. MJPD

  @Coen Mobach
  En Kanaleneiland had nog wel zo’n goede reputatie… Vermoedelijk kwam het scootertuig, geen tientallen maar veel meer, inderdaad uit andere wijken en daar was weinig “veelkleurig” aan.

 28. MJPD

  @Stephanie
  U roeptoetert eigenlijk ook maar wat. Wat is dan de oplossing volgens u, theedrinken en pamperen?

 29. MJPD

  @Hans
  “Deze ongein moet oorzaken hebben.”

  U beschrijft het antwoord op uw overpeinzing treffend in uw vierde zin; dat is de hoofdoorzaak. Verveling en dergelijke zal meespelen, maar waarom zien we deze ellende dan niet in achterstandswijken van steden als Groningen, Leeuwarden of Maastricht? Het antwoord staat wederom in uw vierde zin.

  Armoede is dus niet de oorzaak. Hier is sprake van via sociale media georganiseerde straatterreur dat keihard moet worden aangepakt.

 30. Scherpschutter

  @Stephanie 12:37

  Wijken hebben geen problemen. Mensen hebben problemen. En in 90 van de 100 gevallen hebben mensen problemen die ze over zichzelf hebben afroepen door slechte keuzes te maken.

  Maar roept u eens iets concreets dan in plaats van abstracte kreten als “niet afschrijven”. Met welke tastbare maatregelen denkt u dit op te lossen?

 31. Bernhard

  Ah, de ‘onrust’ door groepen ‘jongeren’ is nu ook overgewaaid naar het Utrechtse. Vooral blijven bagatelliseren en allerlei eufemismen gebruiken om het probleem maar niet te hoeven benoemen. Dan komt het vanzelf wel goed. Toch?

 32. Lombokkert

  Veelkleurige wijk? Volgens cijfers wonen er 26% autochtoon en rest migratie, waarvan 65,4% niet westerse migratie. En van die niet westerse migratie dan weer 46,8% Marokkaans. Dus of het allemaal gasten zijn van buiten de wijk? Dat is wel heel makkelijk weer. Natuurlijk zijn niet ál die Marokkanen fout volk, ook niet van de jongeren. Maar het zijn wel altijd mannen uit deze groep die voor problemen zorgen. Ik ben in ieder geval allang blij dat het dáár plaatsvindt en niet in mijn Lombok.

 33. Hans

  @MJPD
  U bent stellig terwijl ik vragen stel.
  Stellig zijn is uw goed recht.
  Ik houd er van me dingen af te vragen; ik ken niet alle oorzaken van de problemen zoals die zich nu voordoen. Wel ben ik ervan overtuigd dat het wegbezuinigen van het straathoekwerk niet heeft bijgedragen aan het voorkomen van dit soort ongein, laat staan het oplossen van problemen. Er zijn oorzaken en omstandigheden. Als die onder bepaalde condities bij elkaar komen krijg je dito gevolgen. Wat ik bepleit is om iets aan de oorzaken en de omstandigheden te doen. O.a. door het opnieuw optuigen van een effectieve organisatie van straathoekwerkers die in nauw contact staat met de betreffende jongeren en hun ouders. Ingebed in samenwerking met politie, scholen en overheid. De afgelopen 10 jaar is die infrastructuur volledig uitgekleed door de kabinetten Rutte 1, 2, 3 en 4. Ik weet dat mijn voorstel niet in de mode is, het is niet sexy en zeker niet salonfähig. Het is veel makkelijker om Geert Wilders na te bouwen en voortdurend te roepen dat het aan ‘de Marokkanen’ ligt. Maar dat heeft al die jaren dat de goede man de interruptiemicrofoon hanteerde nog nooit tot concrete oplossingen geleid. Noem er eentje. Echte oplossingen komen van mensen die met hun poten in de modder staan en die weten welke klootzakjes in bepaalde buurten de dienst uitmaken in jongerengroepen. Wilders heeft daar geen kaas van gegeten. Die is te druk met het indienen van moties. En met zijn theorieën over de Islam die ons tot zover geen steek vooruit hebben geholpen.

 34. Trol

  Hans…iet wat naïef…vooral dat we te doen moeten hebben met hun ouders. Hou eens op. Zij zijn degene die kinderen in op de wereld zetten terwijl ze daar het geld en de ruimte niet voor hebben en vervolgens incabal blijken. Verder iedereen die zegt een klein deel verpest het….een klein deel relt, maar een groot deel beschermt. Denk maar niet dat iemand een ander zal verlinken, zeker niet bij de Nederlandse politie. Verder… Had ik al een reactie geplaatst. Geen idee waarom deze geweigerd is.

 35. Hans

  Beste meneer of mevrouw Trol,

  heb ik gezegd dat we ‘het te doen moeten hebben met de ouders’? Met medelijden schiet niemand wat op. Wel met inzet en verstand.
  En: even oppassen met oordelen over anderen. U en ik weten niet waarom sommige ouders falen in de opvoeding. Dat kan veel oorzaken hebben die allemaal zullen verschillen per geval. Dat falen inderdaad voorkomt is evident. Vervolgens moet een poging worden gedaan om daarbij te helpen. Dat is een taak van de overheid.
  Dan dit: straathoekwerk is een vak. Dat vraagt kennis van zaken, intelligent opereren en tactisch manoeuvreren. Weten wie de raddraaiers zijn in jeugdgroepen is altijd van onschatbare waarde geweest. Daarmee omgaan en hiërarchisch georganiseerde jeugdgroepen binnenkomen om vervolgens processen te beïnvloeden zodat ontsporingen teruggedrongen kunnen worden is waardevol gereedschap voor een samenleving die leefbaarheid nastreeft. Dat zet meer zoden aan de dijk dan ouders wegzetten als incapabel en te arm om goed voor kinderen te kunnen zorgen en op je handen gaan zitten. Dat is het soort gepraat waar niemand wijzer van wordt.
  Geen idee waarom je eerdere reactie niet geplaatst is. Dat moet je de redactie van DUIC vragen.

 36. MJPD

  @Hans
  Ik ben niet stellig maar leg gewoon de vinger op de zere plek, alleen moet ik voorzichtig zijn in mijn woordkeuze want anders komt het niet door de ballotagecommissie. Stelligheid is mijn goed recht? Nu nog wel gelukkig…

  U hebt veel woorden nodig om uw punt duidelijk te maken, wat niet echt lukt, en draait eigenlijk om de hete brij heen. Hernieuwde inzet van Straathoekwerkers als oplossing van het probeem? Dat is het nooit geweest en zal het ook niet worden. Dat is de softe linkse pamperaanpak wat het probleem juist heeft vergroot.

  Het indienen van moties door de PVV zoals meer salaris voor de zorgmedewerkers, bedoelt u? Prima toch? Kan wel zo zijn dat de PVV geen oplossingen aandraagt, maar dat doet de (lokale) politiek ook niet. Mijn stem hebben ze in ieder geval en velen hopelijk met mij.

 37. MJPD

  @Trol
  Vreemd, de moderatie is vandaag juist uiterst mild. Wellicht hebt u expliciet een “M-woord ” of woorden van gelijke strekking gebruikt? De media is helaas nog niet zover om het probeem expliciet te durven benoemen. Dat komt nog wel als blijkt dat benoemen meer page views en dus advertentie inkomsten oplevert dan wegkijken en ontkennen. Nu alleen nog het staatsjournaal.

 38. Vak K

  Ik heb jaren gewoond in Kanaleneiland, de jeugd heeft totaal geen respect voor de Nederlandse normen en waarden. Kijken op tegen de Audi en liquidatie bendes waar velen uiteindelijk in terecht komen.

  Pamperen wat vooral de linkse politiek doet ( zie gisteren loco burgemeester Lotte van Hooydonck die veels te laat liet ingrijpen ) helpt al tientallen jaren niet. Keihard aanpakken, opbergen of nog beter dubbele paspoort innemen. In heel het land problemen met dit straattuig, niemand durft er wat van te zeggen ( media,politiek op Wilders en Baudet na, of Colleges)

  Ons land word kapot gemaakt door dit tuig. Gek hè dat polariseren als we de Bousatta”s en Denk de discriminatie kaart zien trekken. Ik weet waar mijn stem heen gaat in ieder geval!

 39. Trol

  Straathoek werk een vak? Wordt daar niet al jaren en jaren in geïnvesteerd…met als resultaat: gisteren. De “maatregelen” die de afgelopen laten we zeggen 20 jaar zijn genomen werpen inderdaad hun vruchten af (sarcastisch). Individueel zal er her en der wel een succesje geboekt zijn, maar de problemen zijn groter geworden. Het falen verschilt in mijn ogen niet per geval, gezien de enorme groepsdynamiek, familiebanden en volledig identitieke problemen.

  En dan vandaag in de kranten: het komt door verveling, warmte, geen buurthuis etc. Wat een kolder …..als dat allemaal anders was, waren deze “jongeren” allemaal hersenchirurg of wetenschapper geworden en waren ze het Nederlands wel.machtig of wat? Ik kom ook uit een arme wijk en een arm gezin. Maar ik dacht niet…ja laat ik gaan rellen.

 40. JJ

  Grappig dat links hier weer eens de schuld van krijgt. Het zijn de rechtse partijen geweest die verregaande bevoegdheden bij de burgemeesters hebben weggehaald en zij waren verantwoordelijk voor de gefaalde invoering van de nationale politie. Vroeger werd de popitie vanuit gemeemtewege aangestuurd (deels), daarvoor was er zelfs gemeentepolitie. Veligheid en justitie (ministerie) wordt overheersd door VVD’ers bovendien. Niet alleen bij de harde hand is er flink bezuinigd (bijv. politietaken richting BOA’s), ook de zachte kant (voorkomen van problemen) is wegbezuinigd.

 41. Lomboque

  @Yoshua: U lijkt een negatieve (maar mogelijk correcte) verwachting te hebben over het gros vd werkende bevolking uit Kanaleneiland. Echter zelfs in uw verwachtingen moeten daar ondernemers zijn die winkels hebben en proberen hun geld eerlijk te verdienen. Die mensen hebben het recht om hun harde werk beschermt te zien worden door de politie. Aangezien we belasting betalen voor sociale diensten, waaronder politie, leek de verwijzing naar ‘korting op de belasting’ me lang genoeg. Sorry voor de verwarring.

 42. MJPD

  @Trol
  Geen buurthuis inderdaad, zoals dat pas geopend buurthuis in de Schilderswijk dat vannacht is afgefikt door een molotovcocktail. Straathoekwerk, dat is iets uit de jaren 70/80 van de vorige eeuw wat inderdaad niet heeft gewerkt.

  Die imam, die ik gisterenavond op de livestream zag, die midden op straat de “jongeren” verzocht naar huis te gaan, dat werkt misschien wel. Net als buurtvaders en dergelijke, die daar ook aanwezig waren. Laat men dit dus ook vanuit de eigen geledingen oplossen en verantwoording nemen.

 43. Koel Hoofd

  @MJDP
  Kanaleneiland is al sinds de jaren tachtig een probleemwijk vol armoede en hoge concentraties import waar Nederlanders graag gebruik van maken maar eigenlijk niet op zaten te wachten. Dus ik weet niet met welke crowd jij omgaat, maar die leven niet de harde realiteit maar in hun eigen virtuele bubbel.

  @Hans je hebt echt helemaal gelijk, de problemen worden nooit opgelost maar verergerd door foute hobbies en bezuinigingen en corona was de kers op de taart.

  Aan de overige veroordelende reaguurders:
  Vergeet aub niet dat de witte welopgevoede jeugd van de Hollandse elite zich compleet ontspoort gedraagd in het buitenland. En daar dan zielig mauwen over de harde hand van de buitenlandse politie die niet praat maar slaat.
  Kwestie van de pot verwijt de ketel dat die zwart ziet.
  Intussen maakt die witte welopgevoede jeugd Nederland wel ten schande in het buitenland, en dat is niet voor de eerste keer.

 44. Pee

  @Hans 15/8/2020 – 15:02
  Ik weet niet of je er van op de hoogte bent dat wilders zelf in Kanaleneiland gewoond heeft.
  Dat dat ook een bijdrage aan de oprichting van de pvv heeft.
  Verder kan je wel allerlei hulpgroepjes en straat coaches aan wilt trekken maar dat is al zo vaak geprobeerd net als met die buurtvaders ,die gingen zelf net zo hard mee lopen doen.
  Het zit in hun zelf zij zijn schuldig aan alles wat ze ook maar uitspoken en niet de verantwoordelijkheid ontlopen door te zeggen dat het komt omdat ze geen buurthuis oid hebben ,wij hadden vroeger nog minder maar dan ga he niet massaal oproepen om te gaan rellen .
  Als je niet ziet wat er hier afspeelt dan moet je nog maar eens alles terug lopen en kijken of je het wel goed hebt .
  Er is ontzettend veel geld in die groepen ge investeert en ze misdragen zich alleen maar meer .
  Kijk maar naar frankrijk,belgie,duitsland etc. Daar vertonen ze precies dezelfde mentaliteit en gedrag zoals hier.
  Aan wie ligt het dan?

 45. Utregter

  Iemand bekend met de Death Wish films van Charles Bronson?

 46. Ongeloof

  Ik ken genoeg niet-migratieachtergronders met een arme achtergrond. Kom uit een relatief arme stad. Ik kan je vertellen dat daar niet overal afval op straat lag, dat mensen genoten van het groen in hun buurt en dat men hooguit op vakantie ging naar Drenthe (als je al vakantie had). De overlast die ik hier in Utrecht ervaar soms was daar echt minder. Rellen of de schuld geven aan het niet hebben van een buurthuis was er niet bij. Zou het dan toch niet de cultuur zijn die deze jongens op een voetstuk plaatst (terwijl het eigenlijk losers zijn)? Zou het niet ook een specifiek probleem binnen deze groep kunnen zijn? Want geld is er tegenaan gegooid, buurtwerk ook. Feit blijft: je bereikt een deel van de groep niet. Ik vind het getuigen van naïviteit om te denken dat alleen de sociaaleconomische positie de oorzaak is. Ik vind het ook spijtig voor de samenleving én voor deze jongens dat wij ze niet kunnen helpen, omdat we altijd van die halfbakken politieke oplossingen bedenken. Er moet iets gevonden worden tussen theedrinken en repressie. Dat zal echter als discriminerend worden ervaren.

 47. MJPD

  @Koel Hoofd
  “Dus ik weet niet met welke crowd jij omgaat, maar die leven niet de harde realiteit maar in hun eigen virtuele bubbel.”

  Ik heb geen idee wat u hier mee bedoelt of waar u op reageert.

  “Vergeet aub niet dat de witte welopgevoede jeugd van de Hollandse elite zich compleet ontspoort gedraagd in het buitenland.”

  Ach, u laat zich goed beïnvloeden door de MSM zie ik. Dat “probleem” speet ook al sinds de jaren tachtig, alleen besteed de media er nu aandacht aan.

  Vanavond maar weer naar het Staatsjournaal kijken voor uw vertekende beeld?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).