Ontploffing op de Kaap Hoorndreef in Overvecht | De Utrechtse Internet Courant Ontploffing op de Kaap Hoorndreef in Overvecht | De Utrechtse Internet Courant

Ontploffing op de Kaap Hoorndreef in Overvecht

Ontploffing op de Kaap Hoorndreef in Overvecht
Foto: Robert Oosterbroek
Er heeft vrijdagmiddag een ontploffing plaatsgevonden op de Kaap Hoorndreef in Overvecht. Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de ontploffing is.

Er heeft vrijdagmiddag een ontploffing plaatsgevonden op de Kaap Hoorndreef in Overvecht. Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de ontploffing is.

Er zijn meerdere ruiten gesneuveld door de explosie. In het pand wonen verschillende mensen maar op de plek waar de ontploffing plaatsvond zit een kantoor van stichting de Tussenvoorziening. Dit is een organisatie die zich inzet voor onder meer (ex)dak- en thuislozen.

Er waren een aantal medewerkers aan het werk tijdens de ontploffing. Deze hebben geen lichamelijk letsel opgelopen. Een medewerker van de Tussenvoorziening vertelt dat ze geen idee hebben of de ontploffing iets te maken heeft met hun werkzaamheden.

Zeer harde knal

Verschillende getuigen laten weten een zeer harde knal gehoord te hebben: “Het klonk niet als vuurwerk, het was harder.” De recherche is op dit moment bezig met onderzoek, de omgeving is afgezet.

Er is ook een Burgernet-oproep geplaatst om uit te kijken naar een man met een wit t-shirt met blauwe vlakken.

5 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Ik gok op een verwarde man met een lage bloedsuikerspiegel. In geen geval een terroristisch motief, dat is per definitie uitgesloten.

 2. Rottebert Peermans

  Gelijke behandeling: Tussenvoorziening op last van de burgemeester vijf weken dicht. Of gebeurt dat alleen bij allochtone ondernemers?

 3. [email protected]

  Openbare orde en veiligheid is in het gedrang, gelijk sluiten dit broeinest.

 4. tim

  @Rottebert Peermans En dan deze mensen op straat zetten?

 5. bee

  @Rottebert Peermans
  nee,alleen bij autochtone ondernemers.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).