Ontsnapte koe uit Utrecht door politie terug de wei in geholpen Ontsnapte koe uit Utrecht door politie terug de wei in geholpen

Ontsnapte koe uit Utrecht door politie terug de wei in geholpen

Ontsnapte koe uit Utrecht door politie terug de wei in geholpen
Bron: politie Leidsche Rijn
De politie heeft zondag een opvallende ontsnappingspoging verijdeld. Een koe van een boerderij nabij Strijkviertel was de wei uitgekomen en liep op het Oudenrijnse pad tussen de bomen door richting de zwemplas.

De politie heeft zondag een opvallende ontsnappingspoging verijdeld. Een koe van een boerderij nabij Strijkviertel was de wei uitgekomen en liep op het Oudenrijnse pad tussen de bomen door richting de zwemplas.

“Ze was nieuwsgierig naar het gras aan de andere kant van het hek”, schrijft de politie op Instagram.

Op beelden vanuit de politieauto is te zien hoe de koe zich achter een boom verschool toen de agenten ter plaatse kwamen. Het mocht niet baten; de agenten hebben de korte wandeling beëindigd en de koe terug in haar wei gezet.

7 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Ook voor koeien geldt dat ze recht op vakantie hebben. Heeft de PvdD al raadsvragen gesteld?

 2. Fred

  Kon die boer dat niet zelf doen? Dan had de politie kunnen surveilleren op het stationsplein.

 3. Liza

  Deze koe dient toch alleen maar als melkfabriek of kalfjesfokkerij. Produceert deze koe te weinig voor de boer, dan wordt deze afgevoerd naar het slachthuis.

  Ze werkt de boerenindustrie namelijk.

  Niet zo onlogisch dat deze koe (slimme dieren) probeert te ontsnappen.

  Vreemd trouwens dat de boer zijn eigen koe niet vangt en dit uitbesteed aan de politie.

  Arm beestje. Moeten dienen als meklfabriek of fokfabriek je helen leven lang en dan na een helemaal niet zo lang leven afgedankt worden als toekomstig frikandel. Eerst nog even leven geëlektrokuteerd worden hangend aan een lopende band, of vergast, voordat je in een gehaktmolen beland, na een gruwelijk dierentransport. Jaja. Dat vertel die o zo sympathieke boer je even niet. Of de vlees- en melkindustrie.

  Ik snap wel dat dit schattige en slimme beest zich schattig achter een boom probeert te verstoppen.

 4. Lombokker

  @Liza
  Koeien worden niet ‘vergast’ of ‘geëlektrocuteerd’, maar verdoofd met een zogenaamd schietmasker. Daarmee wordt een stalen pen in de hersenen van de koe geschoten, waardoor het dier volledig buiten bewustzijn raakt. Pas na het verdoven wordt de koe aan de lopende band gehangen.

 5. Henk

  @ Lombokker

  Ik weet vanuit een vriend die in een slachthuis heeft gewerkt dat koeien wel degelijk geëlektrokuteerd worden, wellicht als de slachtpen niet werkt.

  Maar fijn dat mensen vinden dat je zo met (lieve intelligente) levende wezens kan omgaan, alleen maar om het eigen consumptie- en vreetpatroon te pleasen.

 6. Koel Hoofd

  @Lombokker
  Na een ‘pin op hogesnelheid door de schedel in de hersenpan’ is de koe opslag dood. Dat is de meest humane manier om een dier te doden.

 7. Scherpschutter

  @Liza & Henk

  Thanks. Nou heb ik honger! 🥩🥩🥩

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).