Ontwerp Prinses Máxima Centrum wint prestigieuze prijs Ontwerp Prinses Máxima Centrum wint prestigieuze prijs

Ontwerp Prinses Máxima Centrum wint prestigieuze prijs

Ontwerp Prinses Máxima Centrum wint prestigieuze prijs
Foto: Ronald Tilleman
Het Prinses Máxima Centrum is in de prijzen gevallen. Het gebouw is uitgeroepen tot winnaar van de German Design Award 2020 in de categorie Architectuur.

Het Prinses Máxima Centrum is in de prijzen gevallen. Het gebouw is uitgeroepen tot winnaar van de German Design Award 2020 in de categorie Architectuur.

Volgens de jury van de German Design Award is het Prinses Máxima Centrum een modern complex met een vriendelijke en kleurrijke gevel. “Binnen wordt het kleurrijke concept doorgevoerd dat ervoor moet zorgen dat het stressniveau afneemt. De kamers zijn op een eigentijdse manier ingericht en hebben een apart gedeelte zodat ouders de nacht bij hun kind kunnen doorbrengen.”

De jury noemt het gebouw een voorbeeldig ontwerp dat is ontwikkeld met gevoel en empathie. Het Prinses Máxima Centrum is ontworpen door architectenbureau LIAG. LIAG besteedde naar eigen zeggen aandacht aan aspecten als daglicht, lucht, uitzicht, goede akoestiek en duidelijke zonering om het genezingsproces te bevorderen.

“Het omringende landschap is verweven met het gebouw. Groen en daglicht is overal aanwezig. Jonge patiënten ervaren hierdoor de seizoenen, het weer en het dag- en nachtritme”, aldus het architectenbureau.

German Design Award

Elk jaar worden verschillende ontwerpen die ‘baanbrekend zijn in het internationale design landschap’ beloond met de German Design Award. Deze belangrijke internationale prijs bestaat sinds 2012 en is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest prestigieuze Design Awards in de wereld.

Gekoppelde berichten

3 Reacties

Reageren
 1. Kadoendra

  Zeer goede nieuwe architectuur, de vormgeving valt samen met de functionaliteit.
  Goede architectuur draagt net als een mooie en interessante openbare ruimte bij aan een aantrekkelijke stad.
  Goede nieuwe architectuur, een mooie en interessante openbare ruimte en het koesteren van goede oude architectuur dragen allemaal bij aan de Ziel van Utrecht.

 2. Koel Hoofd

  Als ze nou wat minder geld hadden uitgegeven aan architectuur, was er meer geld over gebleven voor zorg….

 3. Joske

  @ Koel Hoofd

  Hey klaagpiet!!!!!

  Wie zegt dat deze architectuur zo veel duurder was dan andere simpelere architectuur? Lijkt me namelijk in dit geval van niet.

  Dat is 1.

  2, de omgeving is voor enkele procenten zwaar van invloed op het genezingsproces van de patiënt. Dus geld uitgeven aan die omgeving, middels de architectuur, is geld uitgeven aan de zorg.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).