Het Nieuwe Zandpad krijgt meerdere exploitanten | De Utrechtse Internet Courant Het Nieuwe Zandpad krijgt meerdere exploitanten | De Utrechtse Internet Courant

Het Nieuwe Zandpad krijgt meerdere exploitanten

Het Nieuwe Zandpad krijgt meerdere exploitanten
Impressie van Het Nieuwe Zandpad
De komst van het Nieuwe Zandpad is een stap dichterbij gekomen nu er een ontwikkelaar is gevonden voor de prostitutiezone. BeJa Accommodaties uit Hoogeveen moet voor een veilig, schoon, transparant en een zo min mogelijk overlast gevende sekswerkstraat gaan zorgen.

De komst van het Nieuwe Zandpad is een stap dichterbij gekomen nu er een ontwikkelaar is gevonden voor de prostitutiezone. BeJa Accommodaties uit Hoogeveen moet voor een veilig, schoon, transparant en een zo min mogelijk overlast gevende sekswerkstraat gaan zorgen.

De eerste 64 prostitutieruimtes worden in het voorjaar van 2017 in gebruik genomen, de rest volgt aan het einde van 2017. BeJa is door de gemeente gekozen na het uitzetten van een tender. BeJa’s plannen sloten het best aan bij de eisen voor een transparante raamprostitutie, ruimtelijke kwaliteit en financiële onderbouwing.

De nieuwe straat, die haaks staat op het oude Zandpad, komt achter de Texaco op de Einsteindreef te liggen en zal omgeven worden door een groene wand. Het Nieuwe Zandpad moet een hoogwaardige uitstraling krijgen.

Geen monopolie-positie

In de oude situatie ging het mede mis doordat er slechts één exploitant was voor de boten aan het Zandpad. In de nieuwe situatie moeten er minstens vijf exploitanten komen. “Een monopolie-positie is nooit gezond”, legt burgemeester Jan van Zanen uit. “Wel hebben we in samenspraak met de gemeenteraad en sekswerkers ervoor gekozen om ook de mogelijkheid voor prostituees om als zelfstandige aan het werk te gaan open te houden.”

Een exploitant mag straks maximaal 32 werkruimten tot zijn beschikking hebben. Hiermee moet de concurrentie tussen de exploitanten bevorderd worden en het moet voorkomen dat een prostituee straks afhankelijk is van één exploitant, zoals dat in de oude situatie het geval was met Wegra B.V.

Geen containers

De uitstraling van de straat wordt hoogwaardig, zo laat architect van de straat, Sikko Vellinga, weten: “Het wordt een duurzame straat met zonnepanelen op de daken. We hebben ervoor gekozen om geen containers op elkaar te plaatsen, maar echt geprobeerd om een mooi straatbeeld te creëren.” Op verzoek van de sekswerkers komt er in de kamertjes van 18 vierkante meter klimaatcontrole.

Van Zanen laat tot slot weten dat hij vertrouwen heeft in het plan. “Dit is het meest tijdrovende dossier in mijn tijd als burgemeester. Het is een razend gecompliceerd proces geweest waarin we niet op alle punten even trots kunnen zijn. Mensen hebben hun baan verloren en ruimtelijke procedures als deze duren nou eenmaal lang. Maar ik ben ervan overtuigd dat wat we hier gaan bouwen het beste is wat we kunnen doen met de huidige regelgeving voor veilige, schone en transparante prostitutie in de stad.”

De ramen zullen 24/7 geopend zijn. De nieuwe ontwikkelaar moet nog wel een bibob-procedure doorstaan.

Het nieuwe Zandpad 4 Het nieuwe Zandpad 3 Het nieuwe Zandpad 2

15 Reacties

Reageren
 1. M

  Wat is er hoogwaardig aan het exploiteren van vrouwen? Kan de gemeente niet iets anders verzinnen om de positie van deze vrouwen de verbeteren ? Ik vind dit echt erg anno 21 eeuw.

 2. Bill

  In het artikel staat: “In de oude situatie ging het mede mis…..” Is het al duidelijk of de aannames van oud-burgemeester Wolfsen met betrekking tot het oude Zandpad ” dat het mis ging” terecht waren…??

 3. Hans

  Hoe mooi je het ook verpakt, het blijft (voor een deel) moderne slavernij en uitbuiting en in ieder geval mensonterend.

 4. GeeWee

  Outletshopping!

 5. otto

  Wat een suf uiterlijk, daar wordt je niet echt warm van..lijkt wel Leylistad spijkerbroeken outlet..Weg unieke boten.

 6. Mona

  Doet eerder denken aan een Outlet.

 7. Willy

  Goed initiatief hoop dat er na afloop ook wat te snacken is..

 8. Jeetje

  In deze comments: Mensen die denken dat de dames er niet zelf voor kiezen en pogingen tot virtue signalling.

 9. Jeroen

  Lijkt alsof er nog steeds mensen zijn die niet geloven dat vrouwen vrijwillig kunnen kiezen voor een baan als sekswerker.

 10. Feetje

  Misschien slim om de ruimtes zodanig open te maken dat prostituees altijd weg kunnen. Dus een soort nooduitgang aan de achterkant van de ruimte.

 11. Frans

  zit dan de B keus op de bovenste verdiping

 12. Anton

  Totaal niet sexy ! Waarom niet zoals voorheen er een unieke attractie van maken met neon of zo ? Met buitenlandse gasten was het een gegarandeerd succes… die unieke poten parade..

 13. Anna

  Je lichaam verkopen voor geld blijft een trieste zaak.
  Ik vraag me af of als deze dames een beter inkomen konden generen op een andere manier ze ook zouden kiezen.
  helaas blijft het een weg om even snel geld te verdienen en uit armoede te blijven.
  en we kappen even 230 bomen weg alsof het niets is. Blijkbaar de ‘normaalste zaak van de wereld’.

 14. Stefan

  Geen oostblokdames neerzetten daar krijg je alleen maar ellende mee!!!! Gewoon hollandse dames die trekken veel meer bezoekers aan en je verstaat wat ze zeggen bij oostblok dames moet je zelf googelen wat ze uberhoudt zegt en zeaken valse beloftes voor handelingen die ze niet verrichten!!!

 15. Wil

  Nu lijkt het probleem dus niet de exploitant, maar de bouwer te zijn. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat ze in Utrecht hebben geleerd, dat het om meer rechten voor vrouwen gaat. Bij een woning, bankrekening en opleiding zou het risico wel kleiner worden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).