Onveilige busbaan Vleuterweide wordt aangepast ter hoogte van winkelcentrum - De Utrechtse Internet Courant Onveilige busbaan Vleuterweide wordt aangepast ter hoogte van winkelcentrum - De Utrechtse Internet Courant

Onveilige busbaan Vleuterweide wordt aangepast ter hoogte van winkelcentrum

Onveilige busbaan Vleuterweide wordt aangepast ter hoogte van winkelcentrum
Wethouder Lot van Hooijdonk van Verkeer heeft in een brief naar de gemeenteraad aangedrongen op aanpassingen bij de busbaan in Vleuterweide. De verkeersveiligheid zou moeten worden verbeterd ter hoogte van het Winkelcentrum Vleuterweide.

Wethouder Lot van Hooijdonk van Verkeer heeft in een brief naar de gemeenteraad aangedrongen op aanpassingen bij de busbaan in Vleuterweide. De verkeersveiligheid zou moeten worden verbeterd ter hoogte van het Winkelcentrum Vleuterweide.

Een aantal kruisingen moet volgens Van Hooijdonk worden weggehaald om het aantal auto’s dat de busbaan en fietspad oversteekt te verminderen. Dat is te lezen in het voorlopige voorstel van de wethouder.

Op de busbaan in Leidsche Rijn hebben al meerdere ongelukken plaatsgevonden, waarvan een met dodelijke afloop.

Het ontwerp is voorgesteld aan de gemeenteraad in samenspraak met bewoners en ondernemers uit de omliggende straten. Op een inloopavond om 9 september wordt de volgende stap in het proces toegelicht en na mogelijke aanpassingen zal het definitief worden doorgezet.

In het vierde kwartaal van 2015 moet de uitvoering van de aanpassingen worden gestart..

5 Reacties

Reageren
 1. Mia Amram

  En dan nu ook eens kijken naar de andere gevaarlijke omstandigheden die de busbaan oplevert, Lot!
  In De Meern heeft de heilige busbaan ervoor gezorgd dat op wat eens een fantastische fietsroute van Harmelen naar Utrecht was, nl. de Zandweg, deze nu gedeeld moet worden met autoverkeer. Had niet gehoeven, busbaan oude gedeelte De Meern had met gemak gedeeld kunnen met het autoverkeer, dat is in het verleden voor niemand een probleem geweest.
  Er is hier net een dodelijk ongeluk gebeurt op diezelfde busbaan,
  nog niet bekend hoe dit precies gegaan is. Maar zwengelt toch de discussie aan dat er na het zoveelste ongeluk op de busbaan vooral door de Gemeente kritisch gekeken moet worden naar meer aanpassingen.

 2. Lelijke foto...

  of is het daar zo lelijk…?

 3. Y

  Ik haat bussen

 4. wimutrecht

  Alle oplossingen gaan uit om bus en/of auto te beperken. nergens lees ik dat het in de eerste plaats gaat om het weggedrag van met name: voetgangers/fietsers/onverantwoordelijke bakfietsmoeders. Zij zijn het die alle verkeersregels bestemd voor hen aan de laarzen lappen.
  Neem eens de moeite om bij de busbaan te gaan kijken bij een kruising. En huiver dan wat je ziet.

 5. Carola

  Ik ben het met Wimutrecht eens, we maken het zelf voor een heeeel groot deel gevaarlijk, ik woon aan de busbaan thv een kruising, hier staan stoplichten maar van mij mogen ze weg, als ze uit staan is iedereen veel beter bewust van het oversteken. Fietsers, motoren, voetgangers alles gaat door het rood hier, mocht je er wat van zeggen nou geloof me je word compleet verrot gescholden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).