Ook buitenlandse studenten denken dat ze hun fiets maar overal kunnen parkeren | De Utrechtse Internet Courant Ook buitenlandse studenten denken dat ze hun fiets maar overal kunnen parkeren | De Utrechtse Internet Courant

Ook buitenlandse studenten denken dat ze hun fiets maar overal kunnen parkeren

Ook buitenlandse studenten denken dat ze hun fiets maar overal kunnen parkeren
Foto: Twitter Jeanet Nijeboer
Je fiets stallen in de stad blijft lastig. Utrechters zoeken vaak tevergeefs naar een plekje om hun stalen ros neer te zetten.

Je fiets stallen in de stad blijft lastig. Utrechters zoeken vaak tevergeefs naar een plekje om hun stalen ros neer te zetten.

Drie internationale studenten bedachten een wel heel bijzondere stalplek. Op het Oudkerkhof maakten zij hun fietsen pal voor een uitrit vast. Vermoedelijk zagen zij de metalen parkeerbeugel op straat aan voor een fietsenstalling. De Utrechtse Jeanet Nijeboer plaatste een foto van het tafereel op Twitter.

Het kostte de gemeente weinig moeite om de fietsen weer te verwijderen. Misschien had dat iets te maken met de kwaliteit van de fietssloten. Op het moment dat de gemeente de fietsen aan het verwijderen was, kwamen de buitenlandse studenten toevallig net aanlopen.

Gekoppelde berichten

2 Reacties

Reageren
 1. Toine Goossens

  Hopelijk hebben de eigenaren van de auto die daar in de garage staat niet al te lang hoeven te wachten.

  Ook dit incident maakt duidelijk dat het beleid van de gemeente in de binnenstad bepaald niet af is. Er blijven voorzieningen voor fietsen komen, dat gaat gewoon de goede kant op. Maar op geen enkele manier maakt Utrecht fietsers duidelijk wat wel en wat niet mag.

  Ja er zijn regels genoeg, maar die werken niet; die regels en de wijze van communicatie en handhaving daarover hangen als los zand aan elkaar. Er zijn vele voorbeelden in Nederland hoe dat wel moet. Handhaving is meer dan boetes uitschrijven en fietsen wegknippen·

 2. Mia Amram

  Ik ben het helemaal eens met Toine. Het is niet duidelijk wat mag en niet mag en het wordt ook hoognodig tijd dat we (gedrags)regels met elkaar afspreken over wat wenselijk is en wat niet. De Gemeente moet daarin duidelijker worden en iig meer gaan handhaven!
  Dat het beter is met de fiets naar het centrum te komen is duidelijk, maar het is niet de bedoeling dat je die fiets dan maar overal neer kunt zetten. Een openbare ruimte is meer dan alleen bedoeld als een grote fietsenstalling.
  Er komen telkens meer stallingsmogelijkheden bij, maar wat mij opvalt is dat als je ‘s ochtends vroeg komt er al amper plek is in de fietsenrekken op straat , vol met fietsen die schijnbaar altijd maar blijven staan, ook dat lijkt me niet de bedoeling. Maak dit echte tijdelijke stallingsplaatsen, om maar wat te noemen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).