Ook bussen en trams in Utrecht staan zaterdag drie minuten stil als protest tegen geweld Ook bussen en trams in Utrecht staan zaterdag drie minuten stil als protest tegen geweld

Ook bussen en trams in Utrecht staan zaterdag drie minuten stil als protest tegen geweld

Ook bussen en trams in Utrecht staan zaterdag drie minuten stil als protest tegen geweld
Ook bussen en trams in Utrecht zullen zaterdag drie minuten stilstaan. Het is een protest tegen het geweld waar medewerkers in het openbaar vervoer mee te maken krijgen. De actie werd aangekondigd door de NS en krijgt steeds meer gevolg.

Ook bussen en trams in Utrecht zullen zaterdag drie minuten stilstaan. Het is een protest tegen het geweld waar medewerkers in het openbaar vervoer mee te maken krijgen. De actie werd aangekondigd door de NS en krijgt steeds meer gevolg.

De bussen en trams worden om 22.30 uur stilgezet en zullen drie minuten niet verder rijden. De actie is geïnitieerd door de NS. Afgelopen zaterdag werd een conductrice en machinist van NS mishandeld door een groep jongeren.

Volgens verschillende vervoerders neemt de agressie tegen medewerkers toe. Gerrit Spijksma, CEO Qbuzz: “We willen dat onze collega´s zich veilig voelen tijdens het werk. Dat dit niet altijd het geval is, baart ons zorgen en vraagt om actie. De maatregelen die wij als vervoerder nemen, lopen tegen grenzen aan en hebben daar echt de inzet van de overheid bij nodig.”

8 Reacties

Reageren
 1. Johnny

  Waarom heb ik toch het idee dat hierdoor niets zal veranderen?

 2. Scherpschutter

  @Johnny

  Ik denk dat dit komt doordat er geen inclusieve en verbindende praatgroep is georganiseerd, waar de thee rijkelijk vloeit.

 3. de Kreek

  Stevig straffen is de oplossing, maar zoals ik van de week hoorde dat mensen onder de twee maanden gevangenisstraf niet worden vastgezet (geen personeel Pfff), zet dat de deur open voor alle kleine criminelen om nog een tandje bij te zetten. Ze weten toch dat ze niet hoeven te zitten en dat de rechter ze op zijn ergst een enkelbandje geeft. Gevangenis moet juist wel afschrikkend zijn en dat ze dan hun baan kwijt raken, dat is dan erg jammer voor ze, hadden ze maar van te voren moeten bedenken!!!!

 4. Alain

  Mooi teken van solidariteit.

  Of er veel door veranderd? Als sinds Joes Kloppenburg (1996) en Meindert Tjoelker (1997) is het duidelijk dat we als samenleving een probleem hebben.

  Toch zou ik hen en mensen zoals hen als voorbeeld willen blijven zien. Ook als gewone burger heb je een handelingsperspectief. Let uiteraard op je eigen veiligheid, maar ga voor je medeburgers staan.

  Dat dat ook goed afloopt en verschil maakt, blijkt wel uit de vrouwen die de Rabbi Heintz ontzet hebben. Of de Franse Damien Guerot, die in Australie een nog groter drama heeft helpen voorkomen.

  Terug naar het OV. Daar is natuurlijk niet alleen de burger verantwoordelijk: investeren in veiligheid, en dan niet door poortjes en camera’s, maar simpelweg, meer BOA’s en meer controle, is noodzakelijk.

  Gezien de publieke functie van het OV, is daar ook een taak voor de (rijks)overheid.

 5. W

  Zo zo, een stevig signaal wordt er hier afgegeven: om half ‘s avonds je bus ff drie minuten stilzetten.
  Gooi op een maandag het hele OV plat! En niet 3 minuten maar tijdens de hele ochtendspits!

 6. Ab Abstract

  @johnny omdat we in een land leven met prinsen en prinsesjes die denken dat het vervoer van hen persoonlijk is, en hun huis een kasteel. Het lichaam Goddelijk en alles om hen alleen draait. Alles van 50 jaar en jonger is hopeloos Narcistisch en sociopatisch aangelegd.

 7. Jeroen

  Misschien gewoon eens handhaven, en aan geweld tegen mensen in een publieke functie of medeburgers altijd een minimale straf eisen. 20 jaar vastzetten lijkt me prima om hersenloze randdebielen uit de samenleving te weren.

 8. Koel Hoofd

  Raar tijdstip om uit protetst stil te gaan staan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).