Ook dit jaar nog geen woningbouw op Ivoordreef in Utrecht Ook dit jaar nog geen woningbouw op Ivoordreef in Utrecht

Ook dit jaar nog geen woningbouw op Ivoordreef in Utrecht

Ook dit jaar nog geen woningbouw op Ivoordreef in Utrecht
Ook dit jaar gaat er nog niet gebouwd worden aan de Ivoordreef in Utrecht. De locatie ligt onder een vergrootglas omdat begin 2023 meer dan 65 bomen gekapt moesten worden om plaats te maken voor meer dan 300 woningen. Recent is bekend geworden dat er pas in 2025 gebouwd gaat worden.

Ook dit jaar gaat er nog niet gebouwd worden aan de Ivoordreef in Utrecht. De locatie ligt onder een vergrootglas omdat begin 2023 meer dan 65 bomen gekapt moesten worden om plaats te maken voor meer dan 300 woningen. Recent is bekend geworden dat er pas in 2025 gebouwd gaat worden.

Begin 2023 moesten zo’n 65 bomen wijken – eerder waren er ook al ongeveer 60 bomen gekapt – om plaats te maken voor het woningbouwproject. Er was echter ook weerstand tegen het plan, en dat ging onder andere over de kap van de bomen.

Het woningbouwplan werd uiteindelijk wel door een meerderheid van de gemeenteraad aangenomen waarna de bomen ook gekapt konden worden.

Alleen, er wordt nog steeds niet gebouwd en de gemeente laat weten dat de start van de bouw dit jaar ook niet meer gaat gebeuren. Vorig jaar vroegen verschillende partijen al aan het college van B&W waarom de bomen dan toch al gekapt waren. In Utrecht is vaker benoemd dat het kappen van bomen pas moet gebeuren als het echt nodig is.

De wethouder liet weten dat dit te maken heeft met een rechtszaak tegen het bestemmingsplan. Daarom is er ‘terughoudendheid bij de bouwende partijen’ om al aan de slag te gaan. Dit zou niet voorzien zijn geweest.

Ondertussen is ook de informatie op de website van de gemeente aangepast, waaruit nu blijkt dat de start van de bouw pas in 2025 gepland staat. De woningen moeten dan in 2027 opgeleverd worden.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Wies

  Het is echt bizar dat het zoveel tijd kost om zo’n klein project uit de grond te stampen in een gebiedje waar elke steen een verbetering voor de buurt is ten opzichte van de huidige situatie.

 2. Wim

  ‘Dit zou niet voorzien zijn geweest’, aldus de nieuwspeak van de gemeente over een lopende rechtszaak. Beste gemeente, als je één ding wél kunt voorzien, is dat er tegen elk bouwplan geprocedeerd wordt.

 3. Eddie

  Kan iemand mij uitleggen waar een procedure tegen het kappen van bomen nog meerwaarde heeft als de bomen al weg zijn? We laten hier de kans liggen om ca 300 woningen toe te voegen in een segment waar de stad om staat te springen op een plek die het enorm nodig heeft. Ik vind dat raar.

 4. Baliekluiver

  Het is toch niet zo moeilijk? De procedure was nog niet afgerond, die bomen zijn dus wel degelijk veel te vroeg gekapt!

 5. René het kunstmatige cliché

  Bomen gekapt voor nieuwbouw, maar die nieuwbouw? Niets te zien! De Ivoordreef: een kale vlakte, een puinhoop. Weer vertraging! Schande! Kapotte dromen, gebroken beloften. De wijk: een modderpoel van frustratie. Leefbaar? Nee! Dit is een nachtmerrie. De toekomst? Donker en somber. Wie is hier verantwoordelijk? Wie betaalt de prijs? Wij, de bewoners! We zijn woedend! Dit pikken we niet! We eisen actie! Geef ons onze wijk terug!

 6. mees kees

  Vreselijke casus, om de partij voor de dieren te citeren, en van uitstel komt afstel, om een bekend spreekwoord te citeren. Flora, fauna én woningzoekenden de klos, allemaal verliezers tot nu toe…….😩

 7. Diederik

  Kunnen ze bij de gemeente Utrecht nu werkelijk minder dan niks?

 8. Marcel

  De gemeente raad vraagt aan het college waarom er niet gebouwd gaat worden? De gemeente raad is in meerderheid baas van Utrecht. De wethouder voert uit wat de gemeente wil. Als al niet niksweters nu is een plan maken om 300 woningen in hout skelet bouw te gaan maken met een bomenplan en tuin en groen en platte daken met groen kunnen die niksweters dan is een keer in meerderheid de wethouder opdracht geven uit te voeren wat de Raad wil? Niet? dan motie van wantrouwen. De raad doet t niet? Dan motie van wantrouwen van de inwoners van Utrecht. Verander je stemgedrag. Kies een meerderheid. Ik kan morgen beginnen met hout skeletbouw. Eind mei 2025 klaar. Nu nog een beetje hier zeuren?

 9. Wim

  Bestemmingsplsn ?
  De locatie is voor woningen klaar, gasyen doe tegen zijn moeten uot hunwoning gezet worxen en verkassen.

 10. Fred

  @ marcel : je kunt inderdaad ook de loze belofte partijen stemmen die nu aantonen landelijk incompetent te zijn… ze zaten niet voor niet zo lang in de oppositie !
  De realiteit is soms weerbarstig , en dan is niet altijd eenvoudig een quic fix mogelijk, dat is de werkelijkheid.

 11. Woningnood

  Bomen zijn wel veel relevanter dan woningen in de huidige crisis situatie.
  Heel vervelend voor woningzoekende en wijk dat dit gebeurt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).