Ook dit weekend rijden er geen treinen tussen Utrecht en Arnhem Ook dit weekend rijden er geen treinen tussen Utrecht en Arnhem

Ook dit weekend rijden er geen treinen tussen Utrecht en Arnhem

Ook dit weekend rijden er geen treinen tussen Utrecht en Arnhem
Station Utrecht Vaartsche Rijn
Ook dit weekend rijden er tussen Utrecht en Arnhem vanwege personeelstekort bij ProRail geen treinen. Het probleem doet zich voor vanaf zaterdag 15.00 uur tot zondag 02.00 uur.

Ook dit weekend rijden er tussen Utrecht en Arnhem vanwege personeelstekort bij ProRail geen treinen. Het probleem doet zich voor vanaf zaterdag 15.00 uur tot zondag 02.00 uur.

ProRail kampt al langer met een tekort aan treinverkeersleiders. Hierdoor kwam het treinverkeer afgelopen periode vaker stil te liggen. Ook dit weekend rijden er vanwege het tekort geen treinen.

Zo rijden er vanaf zaterdag 15.00 uur tot en met zondag 02.00 uur geen treinen tussen Utrecht en Arnhem, en tussen Utrecht en Rhenen. Reizigers tussen beide steden kunnen omrijden via Den Bosch. Vanaf 23.00 uur tijden ook de sprinters niet tussen Utrecht en Geldermalsen.

Maatregelen

ProRail zegt extra maatregelen te nemen om het personeelstekort bij de verkeersleiding tegen te gaan. Zo is onder meer voor de korte termijn besloten een compensatietoeslag te geven.

Ook is de spoorbeheerder bezig om bij vergelijkbare sectoren, denk aan de luchtverkeersleiding en de politie, te rade te gaan hoe zij met krapte op de arbeidsmarkt omgaan.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Luuk Upuuk

  Zondag 16:45 Vitesse-FC Utrecht, de supporterstrein gaat dus wel rijden??

 2. Mark

  Onze technologie wordt steeds beter, we automatiseren steeds meer, we werken efficiënter er komen meer mensen vanuit het buitenland hierheen om te werken en toch is er in bijna alle sectoren een personeelstekort. 50 jaar geleden was één iemand per huishouden genoeg om Nederland draaiend te houden. Nu redden we het met tweeverdieners niet. Blijft een wonderlijk iets.

  Als ik naar mijn eigen werk kijk zie ik steeds meer managers, groepsleiders en mensen die zich met een project ‘bemoeien’ en maar weinig mensen die tekenwerk of rekenwerk doen en echt projectwerk uitvoeren. We zijn echt verzeild geraakt in een managementcultuurtje. Ik denk dat dat elders ook een issue is.

 3. drexciya

  Inderdaad Mark, en langzamerhand beginnen meer mensen dit ook aan te geven. Ondermeer Ewald van Engelen stipt dit regelmatig aan. Er is domweg géén respect voor mensen op de werkvloer. Het boek “Bullshit jobs” van David Graeber gaat nog een stuk verder op dit gebied.

  In de VS wordt dit aangegeven als PMC – Professional Managerial Complex, en we zien daar dezelfde afstand tussen de politiek en de gemiddelde burger.

 4. Scherpschutter

  @drexcyia

  Ewald Engelen….LOL. Dat marxistische dwaallicht met sociale filosofie pretstudie heeft nog nooit in zijn hele leven een bedrijf van binnen gezien. De Ewald Engelens van deze wereld zijn de reden dat wij in zo’n zooitje leven.

  De overheid geeft het geld uit en maakt het kapot om burgers te beroven middels inflatie en zelfs directe monetaire financiering van staatsschuld. Zelfs volgens haar eigen afspraken ten strengste verboden.

  De overheid belooft een zorgstelsel en levert een krakkemikkige Trabant voor de prijs van een Ferrari, waarvan op voorhand al vast stond dat ze het onderhoud in de eerste plaats niet kon betalen.

  De overheid belooft voor iedereen betaalbaar fatsoenlijk vervoer en levert een NS en Uithoflijnen…

  De overheid belooft pensioenen, en berooft werkelijk iedere oudere decennia de moeder middels vuige trucs als rekenrentes..en nu zijn de pensioenen zo verdwenen in een zwart Euro-gat.

  De overheid belooft huizen voor iedereen..en verwoest vervolgens de complete markt met haar falende interventies en natuurlijk het nepgeld.

  De overheid beloofde goed economisch rentmeesterschap…en is nu totaal failliet.

  De overheid beloofde fatsoenlijk onderwijs en nu kunnen zelfs HBO’ers geen 15 meer optellen bij 20 of Groningen aanwijzen op een landkaart, terwijl vetbetaalde ‘hoogleraren’ als Ewald Engelen een levenlang dienstverband hebben waarin ze niets anders produceren dan oproepen om de overheid te vergroten en boeroepen naar de markt…

  En volgens Ewaldje is dat dan allemaal de schuld van iets dat ‘neoliberalisme’ heet (niemand die weet wat deze kreet inhoudt…), waarbij nog veel meer overheid zijn oplossing is. De man is totaal mesjogge.

  We moeten af van de overheid. Minimaal voor 95%. Liefst volledig. Laten we beginnen met de N.S. Opdoeken die tent en privatiseren. Dan is de baan van Engelen een mooie tweede doelstelling. Man man man…

 5. Berend

  Personeelstekort is een groot probleem en ik heb niet het idee dat bv. 100% meer loon gaat helpen. Kijkend naar de bijstand zie je wat er onder andere aan de hand is, een gedeelte van de maatschappij kan niet voldoende op niveau komen, of blijven, om een verantwoordelijke baan te krijgen waar je verwacht wordt een bijdrage te leveren en afspraken na te komen. En waarom zijn die bullshit jobs er eigenlijk? Om de laagvliegers aan boord te houden. Dus het heeft een sociale functie.

 6. Lombokker

  Mark slaat de spijker op de kop. Er is een overdaad aan beleidsmedewerkers, communicatieadviseurs en meer van dat soort functies. Allemaal hoogopgeleid, en totaal geen idee hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Maar die wel veel meer invloed op het beleid hebben dan de mensen die het echte werk moeten doen.
  Met als gevolg dat veel projecten de mist in gaan, omdat er niet meer wordt geluisterd naar de mensen die er echt verstand van hebben.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).