Ook in Utrecht EK-schermen op horecaterrassen Ook in Utrecht EK-schermen op horecaterrassen

Ook in Utrecht EK-schermen op horecaterrassen

Ook in Utrecht EK-schermen op horecaterrassen
Archieffoto
Ook de gemeente Utrecht geeft horecazaken toestemming om voor het EK voetbal tv-schermen op hun terras neer te zetten. Vanaf zaterdag mogen de wedstrijden op groot scherm worden getoond. De toestemming komt op tijd voor de volgende wedstrijd van het Nederlands Elftal, dat zondag om 18.00 uur tegen Tsjechië speelt.

Ook de gemeente Utrecht geeft horecazaken toestemming om voor het EK voetbal tv-schermen op hun terras neer te zetten. Vanaf zaterdag mogen de wedstrijden op groot scherm worden getoond. De toestemming komt op tijd voor de volgende wedstrijd van het Nederlands Elftal, dat zondag om 18.00 uur tegen Tsjechië speelt.

Eerder gaf de gemeente Amsterdam al toestemming voor schermen op terrassen en nu dus onder meer Utrecht. Bezoekers van de terrassen moeten zich wel aan de geldende coronaregels houden. Ze moeten bijvoorbeeld anderhalve meter afstand houden van anderen en op hun stoel blijven zitten. De tv-schermen mogen ook niet naar de openbare weg gericht zijn, zodat meekijken vanaf de straat niet kan.

De toestemming is in lijn met de versoepelingen die demissionair premier Mark Rutte vorige week al bekendmaakte. Horecazaken in Nederland mogen schermen opzetten, maar iedere gemeente kan wel zelf voorwaarden stellen.

13 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Ohohoh….

 2. Baliekluiver

  Gezellig, mag het verse Delta virus dat de feestvakantievierders hebben meegebracht ook komen kijken?

 3. Bernhard

  Top! Terug naar het normale leven. Stel voor dat iedereen die nu weer heisa loopt te maken over de zogenaamde deltavariant (en weet ik welke mutanten nog meer) vooral thuisblijft, want stel je eens voor!

 4. Vincent

  Ook ik hield mijn hart vast voor zonnige feestdagen zoals Koningsdag, Katja en Baliekluiver, maar bijeenkomsten met bier in de buitenlucht zijn volgens mij wel echt uitgesloten als superspreader evenementen. Zeker met de huidige vaccinatiegraad. Geniet nou maar weer een keer, of blijf lekker thuis.

 5. Esrin W.

  Dat mág Baliekluiver. Koningsdag zou ook zo’n drama worden was voorspeld.

 6. Binnenstadsbewoners

  Delta variant komt ons slopen
  Kwestie van tijd
  Is het nou zo dom van mij om te denken,,,kalm aan met de versoepeling
  In de zomer 2020 dachten we ook Corona is weg

 7. Bernhard

  @Binnenstadbewoners: Misschien nu toch echt naar dat hutje op de hei? Juist in de binnenstad is de kans groot om met de ‘deltavariant’ besmet te raken en te sterven.

 8. Baliekluiver

  @Bernhard: door het domme ‘hutje-op-de-hei’ cliché nu ook al te gebruiken tegen iemand die zich zorgen maakt over zijn gezondheid is, zeker in de context van de vele coronaslachtoffers en hun nabestaanden, een nieuw dieptepunt bereikt.

 9. Pee

  Gewoon doen waar je zin in hebt want in het najaar is het weer afgelopen en zal het ”nieuwe” virus toeslaan.
  Of dat daadwerkelijk gaat gebeuren is de vraag maar we worden wel weer in onze bewegingsvrijheid beperkt,let maar op.

 10. Esrin W.

  Ik ben iemand die net als zovelen de hele dag door tussen de mensen doorloopt en vice versa, ik zonder mondkapje en iedereen zonder mondkapje, in de supermarkt wordt er óngevraagd tijdens het boodschappen doen meerdere malen intiem tegen mij aangeschuurd, af toe schuur ik terug, en ik lik elke deurhendel en trapleuning. Het afgelopen jaar ben ik niet ziek geweest of ook maar zelfs verkouden of licht verkouden. Niémand in mijn omgeving trouwens. Niémand.

 11. Trude

  En als het met Esrin goed gaat, gaat het met de wereld goed. Heil aan de enige Utrechter die ertoe doet!

 12. Bart

  @Esrin: Als jij elke deurhendel en trapleuning aflikt moet je misschien eens hulp gaan zoeken. Lijkt een beetje op een dwangstoornis…

 13. Esrin W.

  Opmerkelijk. Het vergt niet eens zovéél intellect om de onderliggende boodschap eruit te halen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).