Ook nu weer oproep voor grote schermen in Utrecht voor EK voetbal Ook nu weer oproep voor grote schermen in Utrecht voor EK voetbal

Ook nu weer oproep voor grote schermen in Utrecht voor EK voetbal

Ook nu weer oproep voor grote schermen in Utrecht voor EK voetbal
Honderden oranje-fans op het Janskerkhof tijdens het WK voetbal. Foto: Bas van Setten.
Het Europees Kampioenschap voetbal vindt dit jaar in juni en juli plaats en als het aan D66 en Student & Starter ligt moeten er grote schermen komen in parken en op pleinen in Utrecht. Burgemeester Sharon Dijksma vindt het een mooi idee, maar zegt ook dat ze geen toezeggingen kan doen.  

Het Europees Kampioenschap voetbal vindt dit jaar in juni en juli plaats en als het aan D66 en Student & Starter ligt moeten er grote schermen komen in parken en op pleinen in Utrecht. Burgemeester Sharon Dijksma vindt het een mooi idee, maar zegt ook dat ze geen toezeggingen kan doen.  

Iedereen hoopt dat er deze zomermaanden weer meer mogelijk is, dat de coronamaatregelen versoepeld zijn. De twee lokale politieke partijen Student & Starter en D66 hebben daarom aan de burgemeester gevraagd of er grote schermen kunnen komen in de stad om het EK voetbal te kijken.

De partijen schrijven: “Schermen zouden bijvoorbeeld in parken, zoals het Wilhelminapark of Griftpark, kunnen staan. Door middel van cirkels te tekenen, kunnen mensen op veilige afstand van elkaar genieten van een ouderwets potje voetbal.”

Burgemeester Sharon Dijksma liet donderdagavond weten graag toezeggingen te kunnen doen, maar benadrukte dat dit nu niet mogelijk is. “Want dat zou betekenen dat ik vertrouwen heb […] dat we alle coronamaatregelen weer los kunnen laten. Dat weten we nu gewoon niet zeker.” Volgens Dijksma hangen de mogelijkheden heel erg samen met de coronacrisis. “Vraag het mij over een maand of twee nog een keer. Dat weten we beter hoe de zomer eruit gaat zien.”

9 Reacties

Reageren
 1. RABE

  Lijkt me geen goed plan.
  Je kunt er op wachten dat het fout gaat.
  Die zichzelf bijdehand denkende jongeren kunnen zich nog steeds niet aanpassen aan de regels.
  Zo blijft Corona dus onder ons.

 2. Wim

  Ik zie D66 in de Tweede Kamer veel verstandige dingen doen. Die jonkies in Utrecht hebben nog heel wat te leren van hun grote broers en zussen voor ze dat niveau hebben. Wat een dom plan. Cirkels tekenen zodat iedereen veilig afstand houdt. Hahaha.

 3. Koel Hoofd

  Lijkt nogal een zot plan.
  Het is toch de bedoeling dat we van corona afkomen, of toch liever niet?

 4. Dorine

  Beste Feestpartijen, helaas is er even geen feest.
  En hoewel ook ik snak naar weer gewone gezellige dingen te kunnen doen met vrienden en bekenden, kan het even niet.
  En hoewel ik weet dat je buiten minder snel besmet raakt dan binnen, denk ik toch dat een dergelijk buitenevenement waar iedereen langdurig lekker dicht op elkaar staat, alcohol nuttigt en schreeuwt, best een forse besmettingshaard kan zijn.
  Helaas beste Feestpartijen, ik begrijp dat jullie zonder feest geen bestaansrecht dreigen te hebben, maar het is even niet anders.

 5. Wim

  Dwaas voorstel

 6. Scherpschutter

  Gezellig! Kan niet wachten. Het kan meer dan prima. In de zomer is de risicogroep al lang gevaccineerd, buiten is er ook vrijwel geen enkele besmetting en is er sowieso natuurlijk ook vrijwel geen virus (want zomer). Aanvullend kan iedereen die alsnog bang is het voor het laatste restje virus natuurlijk gewoon thuis blijven…

  Het wordt een mooie zomer! Terug naar normaal. Ein-de-lijk. 😎

 7. Pee

  Wim 2/4/2021 – 13:58
  “Ik zie D66 in de Tweede Kamer veel verstandige dingen doen. ”
  Zoals?

 8. Uuutje

  @Pee Wim vind het verstandig. Jij niet. Einde discussie. Punt.

  Verder: bij de fieldlabs is gebleken dat mensen in een feeststemming vrolijk zijn en alle maatregelen die werken loslaten. Zij worden zeer aanhankelijk, ook met vreemden, zeker met bier, afstanden verdwijnen (daar helpt geen cirkel tegen) , mondkapjes verdwijnen bij te korte afstand, etc, etc… bij voetbal: schreeuwen, zingen, schelden, omhelzen.

  In openbare ruimtes kan je niet werken met sneltests. De afgelopen week hebben we weer kunnen zien dat een grote groep jongeren onder de 26 klaar is met de maatregelen en er schijt aan heeft.

  Een open uitnodiging voor gezeik dit. Corona is niet weg in de zomer. We gaan zelfs naar een nieuwe exolosie toe, omdat mensen zich in grote getalen niet meer aan de maatregelen houden. Je moet eens in de trein stappen. Verder: nul afstand houden en zelfs handen omtsmetten/ wassen is er bij veel mensen al niet meer bij. Net als het thuis blijven bij verhoging, een verstopte neus, kriebel, een kuchje, keelpijn, spierpijn/ hoofdpijn. Mensen doen maar wat en laten zich ook dan niet testen. Kijk maar eens waar we begin mei staan.

 9. Pee

  @Uuutje
  “@Pee Wim vind het verstandig. Jij niet. Einde discussie. Punt. ”
  Dat is jouw aanname maar dat is een foute ,zoals je wel vaker hebt.
  Verder denk ik dat @wim capabel genoeg is om zelf een antwoord te geven als deze dat wenst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).