Ook provincie Utrecht wil onderzoek naar mogelijkheden voor klimaattop Ook provincie Utrecht wil onderzoek naar mogelijkheden voor klimaattop

Ook provincie Utrecht wil onderzoek naar mogelijkheden voor klimaattop

Ook provincie Utrecht wil onderzoek naar mogelijkheden voor klimaattop
Ook een meerderheid van de partijen in de Provinciale Staten vindt dat Utrecht de mogelijkheden moet onderzoeken om een internationale klimaattop te organiseren. Onlangs werd een soortgelijke motie ook al aangenomen in de gemeenteraad.

Ook een meerderheid van de partijen in de Provinciale Staten vindt dat Utrecht de mogelijkheden moet onderzoeken om een internationale klimaattop te organiseren. Onlangs werd een soortgelijke motie ook al aangenomen in de gemeenteraad.

De VVD, D66 en ChristenUnie hebben de motie ingediend bij de Provinciale Staten. Deze overlapt op een aantal punten met de motie die eerder in de Utrechtse gemeenteraad werd ingediend.

Zo is onder meer in beide moties te lezen dat de provincie Utrecht samen met de gemeente een voortrekkersrol kan spelen in Nederland en een inspiratiebron kan zijn voor andere regio’s, in Europa en de wereld. Ook staat in beide documenten dat klimaatakkoorden van belang zijn voor de wereldwijde aanpak van klimaatverandering.

Via beide moties worden de gemeente en provincie opgeroepen de mogelijkheden voor zo’n klimaattop te verkennen. Ook willen zowel de gemeenteraad als de Provinciale Staten voor de zomer van 2022 geïnformeerd worden over de uitkomst van de verkenning.

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  Vroeger, toen Utrecht zich nog profileerde als stad van Kennis & Cultuur had ik dit misschien wel kunnen begrijpen. Maar welke ‘voortrekkersrol’ speel je als stad van Feesten & Festijnen?

 2. Koel Hoofd

  Wie zit er in de gedeputeerde staten (provinciebestuur)?
  GL, D66 met de groene bijzettafeltjes CU en PvdA.
  Utrecht als klimaattop locatie is een hallucinant politiek prestige projectje.
  Het voegt niets toe behalve zinloze en nodeloze milieuvervuiling ter meerdere eer en glorie van de politici die het voor elkaar krijgen om wereldleiders op de fiets (NB!) naar een vliegenpoepje op de kaart te lokken…
  Op de fiets, want die wereldleiders gebruiken noodzakelijke vervoersmiddelen welke niet eens in de buurt van de stad Utrecht mogen komen.

 3. Dorine

  O zucht, en wat is het budget en waar komt dat vandaan? Ik dacht niet dat het geld tegen de plinten klotst.

 4. WimBarmentloo

  Tegen die tijd (mag je hopen) is dat feodale Thorbecke residu en falende provinciebestuur en apparaat opgehouden te bestaan. (zie daarvoor ook Atlas voor de gemeenten)

 5. buurtbewoner

  elke locatie niet nabij een vliegveld is kansloos, hou aub op met dit calimerogedoe! er is meer dan genoeg te doen in de stad wat veel meer prioriteit heeft

 6. Ralf

  Kijk, dat is een positief bericht! Ik was al enthousiast toe ik las dat de gemeente Utrecht die ambitie had uitgesproken. Nu dat ook support krijgt van de provincie is er alle reden nu snel serieus er mee aan de slag te gaan. Ik kijk uit naar updates hierover 😀

 7. Bill

  Dan mag ik hopen dat ze ‘t minder amateuristisch en kneuterig aanpakken als bij het bod voor het Songfestival.

 8. Nina

  Net miljarden verspild aan mismanagement van de Uithoflijn en nu alweer geld genoeg voor het organiseren van een bijeenkomst met leiders uit landen over de hele wereld? 🤔

 9. Wies

  De provincie. Als dat maar goed gaat… Provincies in Nederland zijn geldverspillende drama’s die kunnen doen wat ze willen. Niemand interesseert het namelijk wat ze doen, de opkomst voor verkiezingen is immers zeer laag.

 10. Peter de V.

  Hahahahahaha! Ja, Utrecht is echt een voorbeeld op dit gebied. Als alle deelnemers zien dat de terrasverwarmers in herfst, winter en voorjaar al om 09.00 staan te branden, ook met een leeg terras, dan begrijpen ze onmiddellijk hoezeer Utrecht met het klimaat begaan is.

 11. Yoshua

  De gemeente een voortrekkersrol kan spelen in Nederland en een inspiratiebron kan zijn voor andere regio’s, in Europa en de wereld.

  Een stad die al een aantal jaar in een klimaatnoodtoestand verkeerd speelt een voortrekkersrol?
  Denk dat er weinig landen zijn die inspiratie halen, bij het uitroepen van een noodtoestand en daar vervolgens niets mee doen.

 12. Scherpschutter

  Dat de ook de provincie het wel ziet zitten om het grauwe ambtenarenbestaan wat kleur te geven met een internationaal jetsetfeestje op kosten van de belastingbetaler is ergens wel te begrijpen (organiseer en betaal het lekker zelf), maar het totale onbesef over de totale nietigheid van Utrecht begint nu wel pathetische vormen aan te nemen.

  Kijk, op een wereldschaal is Utrecht niet eens een plattelands-boerengehuchtje uit een speldenknopland dat niemand op een kaart kan aanwijzen (als ze Nederland uberhaupt al kennen), met dus de bekendheid en alure van een doodgemiddeld paaldorp in de jungle van Papoea Nieuw Guinea. Totaal irrelevant.

  Dan heeft Utrecht verder ook nog eens niets te bieden. Er zijn geen luxe hotels, geen luxe winkels, geen fatsoenlijke restaurants, de cultuursector is failliet, je musea zijn werkelijk doodsaai en armoedig, het centrum is schier onbereikbaar per auto; Utrecht heeft echt helemaal NIETS dat een jetsetter kan bekoren. Wil je klimaat-zwendelkeizer Al Gore nou werkelijk in de Utrechtse regen een broodje Mario aanbieden en een regenboogfietspad laten zien tijdens zijn welkomsttoer, nadat hij na het landen van zijn privejet net een uur vast op de A2 heeft gestaan temidden van naar koeienstront stinkende weilanden….?

  Hoe je werkelijk kunt denken dat Utrecht een genoeg aantrekkelijke feestlocatie is voor de internationale jetset is me echt een compleet raadsel. Holy shit, waar zit je dan met je hoofd….LOL. No. One. Gives. A. Shit. Jongens, kap met deze flauwekul en verspil geen cent Utrechts belastinggeld aan deze nonsens.

 13. Hertz

  Ik ben het niet vaak met u eens maar dit keer heeft u met scherp geschoten !

 14. RABE

  Baliekluiver je bent Prestige vergeten.

 15. Wim

  Dow die te grote broek nu maat uit

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).