Ook The Guardian heeft de Fietsflo in Utrecht ontdekt: ‘Rem als je een koe ziet’ | De Utrechtse Internet Courant Ook The Guardian heeft de Fietsflo in Utrecht ontdekt: ‘Rem als je een koe ziet’ | De Utrechtse Internet Courant

Ook The Guardian heeft de Fietsflo in Utrecht ontdekt: ‘Rem als je een koe ziet’

Ook The Guardian heeft de Fietsflo in Utrecht ontdekt: ‘Rem als je een koe ziet’
De 'flo' in Utrecht. Foto: Marlot van den Berg
“Als er een koe verschijnt wanneer je door de Nederlandse stad Utrecht fietst, is het een goed idee om te remmen.” De ‘fietsflo’ bij het kruispunt van de Marnixlaan en de Amsterdamsestraatweg is bij de Engelse krant The Guardian niet onopgemerkt gebleven. 

“Als er een koe verschijnt wanneer je door de Nederlandse stad Utrecht fietst, is het een goed idee om te remmen.” De ‘fietsflo’ bij het kruispunt van de Marnixlaan en de Amsterdamsestraatweg is bij de Engelse krant The Guardian niet onopgemerkt gebleven. 

The Guardian noemt de zuil met led-scherm die fietsers persoonlijk advies geeft een ‘nieuw, slim verkeersteken’. “De koe is geen wandelend dier, maar maakt deel uit van het verkeersbord genaamd Fietsflo.” The Guardian schrijft dat de fietzuil zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer in ‘overvolle steden’.

De lichtblauwe, langwerpige verkeerszuil langs het fietspad probeert frustraties bij fietsers weg te nemen door te voorspellen of zij hun snelheid moeten aanpassen voor het komende fietslicht. Krijgen fietsers op het scherm de haas te zien? Fiets dan sneller, voor groen. De duim? Houden zo. De schildpad: rijd juist langzamer om groen te halen. En de koe? Het groene licht is niet meer haalbaar.

Fietsen in steden

In het artikel wordt Jan-Paul de Beer, oprichter van SpringLab, geïnterviewd. De Beer legt uit dat fietsen een van de beste manieren is om elke dag actief te zijn, maar dat het in steden niet zo aantrekkelijk wordt gemaakt door de hoeveelheid stoplichten. “Onze missie is om het fietsen zo leuk mogelijk te maken”, zegt hij. Ook zorgt de Fietsflo voor een betere doorstroom in het verkeer.

Fietsflo is dus al van start gegaan in Utrecht en begint binnenkort ook in Eindhoven en Antwerpen aan een proeftijd.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
  1. Rob H.

    Het ding werkt voor geen meter. Je wint er helemaal niets mee…

  2. Leon

    Bij de Guardian zijn ze overduidelijk niet ter plaatse geweest. Het ding geeft in de meerderheid van de gevallen het verkeerde signaal, waardoor de irritatie alleen maar toe- in plaats van afneemt. Wat een prul!

  3. Marko

    The Guardian heeft hem vast niet op de fiets getest. Een totaal nutteloze paal, op de verkeerde plaats. Ik snap niet dat dit op zich interessante concept niet eerst getest is voordat het geopend werd.

  4. anna

    Laat de ander niet bepalen hoe snel je fietst. Weer een zuil /bord voor iets onzinnigs.

  5. Jasper

    Bijna dagelijks fiets ik over de Amsterdamse Straatweg, langs het Julianapark. Na een lange voorbereidingsperiode, opengebroken stoep, graafwerk stond daar ineens een zuil aan de Straatweg.
    Geen idee waarvoor de zuil diende.

    Op de display verscheen eerst de teaser; ‘nog zeven dagen, nog drie dagen, nog twee dagen…’ Best wel spannend, maar wat er dan ging gebeuren?
    Raadselachtig.

    Na de spannende aankondiging werkte de zuil kennelijk. Maar wat dat betekende?
    Geen idee.

    Het heeft vast iets met fietsen te maken, dacht ik toen ik de best wel grappige illustratie aan de zijkant had gezien. Op de display zie ik meestal een koe. Hm, een koe? Leuk plaatje, maar nu?
    Wonderlijk.

    De fietser fietste voort, de zuil was zuil. Een artikel op DUIC bracht gelukkig licht in de duisternis. Aha, zuil is een fietsverkeerdoorstroombevorderaar! Het heeft vast een beste cent gekost: strak design, slimme techniek. En alle lezers van DUIC weten nu wat het is – de rest van de wereld mag blijven raden.

    Alleen die koe. Dat zit me nog niet lekker.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).