Avondklok in Utrecht relatief rustig verlopen; Naast incident ‘t Goylaan geen ongeregeldheden Avondklok in Utrecht relatief rustig verlopen; Naast incident ‘t Goylaan geen ongeregeldheden

Avondklok in Utrecht relatief rustig verlopen; Naast incident ‘t Goylaan geen ongeregeldheden

Avondklok in Utrecht relatief rustig verlopen; Naast incident ‘t Goylaan geen ongeregeldheden
De politie was maandagavond op verschillende plekken in de stad aanwezig.
Utrecht is maandag rustig de avondklok ingegaan. De politie en de gemeente Utrecht lieten eerder die dag weten zich voor te bereiden op mogelijke ongeregeldheden. Wel was er een incident op ‘t Goylaan.

Utrecht is maandag rustig de avondklok ingegaan. De politie en de gemeente Utrecht lieten eerder die dag weten zich voor te bereiden op mogelijke ongeregeldheden. Wel was er een incident op ‘t Goylaan.

Op sociale media gingen verschillende oproepen rond om de avondklok in Utrecht te negeren. In de oproepen die veelvuldig gedeeld worden in apps als Telegram werden ook specifieke tijden en locaties gedeeld om samen te komen in Utrecht. Voor heel Nederland circuleren er tientallen van dit soort berichten. In andere steden kwam het tot rellen en stevige botsingen met de politie.

In Utrecht bleef het ondanks de oproepen op de meeste plekken rustig. In de stad was veel politie aanwezig en werden controles uitgevoerd. Op ‘t Goylaan waren wel incidenten. Voor de deur van de Albert Heijn werd zwaar vuurwerk afgestoken waardoor een ruit sneuvelde. Ook werd op ‘t Goylaan met fietsen gegooid en werden agenten bekogeld met stenen.

‘Onacceptabel’

Burgemeester Sharon Dijksma reageerde maandagmiddag nog op de ongeregeldheden in andere steden: “Het overgrote deel van de mensen heeft zich het afgelopen weekend aan de avondklok – een zware en ingrijpende maatregel – gehouden. Wat we de afgelopen dagen op andere plaatsen in Nederland hebben gezien is onacceptabel.”

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Laat Utrecht heel !

  Hopelijk is de politie volledig toegerust om het gelijk deze holigans in te dammen.!
  Bij deze mensen ontbreekt de ratio en zijn waarschijnlijk te mentaal beperkt om zich verbaal uit te drukken…

 2. Peet gips

  Respect voor politie

 3. GeenStijl @Utrecht

  Ik roep iedereen op om vooral thuis te blijven rellen,want samen krijgen we corona eronder,althans dat hoop ik dan maar🤔.

 4. Gregor

  Vooralsnog lijken de rellen aan Utrecht voorbij te gaan. Dat verbaast mij wel, zeker met de zomer in Kanaleneiland in ons achterhoofd. En Ondiep en Overvecht staan er ook vaak niet rooskleurig op. Opvallend.

 5. Hugo Aylva

  Ik heb echt een heel groot respect voor de politie. Je zal er maar moeten staan met dit onbeschrijfelijke tuig tegenover je. Die knal bij de AH in Hoograven was inderdaad kilometers verderop nog te horen.

 6. Herman

  Kwestie van tijd dat zich vervelende mensen en ruig dat wil rellen en vernielen zich ook in Utrecht losgaat
  Onacceptabel natuurlijk.
  De reactie van politici en gezachtshandhavers die over elkaar vallen en waarbij de een nog steviger taal uit dan de ander, helpt ook niet.
  Erger nog, kreten al ” we zijn in oorlog” maken het alleen maar erger.

 7. D.

  Respect voor de politie. Veel agenten hebben thuis ook een gezin. Een heftige tijd voor ze.

 8. Nydi

  Relschoppers wat bezielt jullie? Dit gaat alle perken te buiten. Dit is geen geoorloofd protest tegen corona maatregelen.
  Hiermee doen jullie je mede leeftijdgenoten geen goed.
  Begrijp dat jullie deze tijd van ‘niets mogen’ zat zijn. Maar dat geldt voor iedereen. Gebruik je tijd om met zijn allen iets te bedenken voor als er weer wat mogelijk is. Een groots fijn bevrijdingsfeest bijvoorbeeld!!!

 9. Subsidie

  @herman: we zijn in Utrecht al tijden in crisis qua veiligheid. Lombok oost, Kanaleneiland en Overvecht zijn gebieden waar mensen worden doodgeschoten, plofkraken worden gepleegd, mensen worden overvallen en extreme verkeersovertredingen op dagelijkse basis plaatsvinden. In Kanaleneiland en Overvecht bevindt zich een zeer grote groep zonder normen en waarden of perspectief. Wat denkt u dat er gebeurt met Utrecht wanneer al deze problemen zich verenigen in een avondklok rel? Ik snap dat het verleidelijk is om vanuit de luie stoel sociaal wenselijk en genuanceerde kritiek te geven op het beleid van de politie maar zij weten dat afgelopen jaren onze maatschappij maar met grote moeite de gevaren van deze groep heeft weten te onderdrukken. Dat onze politici zich liever bekommeren om prestige projecten en internationaal aanzien heeft deze situatie geen goeds gedaan. Ook het politiek correcte debat over de problematiek waarin culturele achtergrond van mensen tot taboe is verklaard heeft de situatie geen goeds gedaan. Dus zijn we in oorlog? Nee, natuurlijk niet. Maar laten we niet naïef zijn want de waakvlam van grote onrust brandt in Utrecht nog altijd…

 10. Alex

  Nu eens complimenten aan o.a de jongeren uit Kanaleneiland. Ze hebben zich keurig gedragen. Had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Dus, goed gedaan jongens.

 11. Alex

  Dat het tot nu toe rustig is gebleven is een wonder. De jeugd in K-Eiland en Overvecht is makkelijk op te hitsen. Je merkt al spanning hier en daar en de week is helaas nog jong..

 12. Manou De R.

  @Herman: correct. Ik moet echt lachen om al die oproepen om “rubberen kogels” en “het leger inzetten”. De echte harde kern zal alleen maar een tandje erbij gaan zetten. Het is dan wachten op de eerste rubberen kogel die wordt afgevuurd en dan gaan alle registers open met rellers die met echte kogels gaan terugschieten. Nederland komt er dan achter wat er allemaal aan illegale wapens in de maatschappij circuleert. Je krijgt dan YouTube videos waar een leeftijdsslotje op moet en waar die van de afgelopen twee avonden een oase van rust zijn vergeleken bij wat er komen gaat.

 13. arbeider

  @ Subsidie

  spijker op de kop!
  weg kijken en niet durven benoemen is ook onder Rutte al 10 jaar aan de gang.
  De media ( ook Duic) zou zich daarvoor moeten inzetten, want de waarheid is de waarheid!

  @Alex
  deze jongeren lezen dit nieuwsitem niet, of lezen slecht Nederlands.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).