Ook in Utrecht heet nieuwe zaak Sergio Herman ‘Frites Atelier Amsterdam’ | De Utrechtse Internet Courant Ook in Utrecht heet nieuwe zaak Sergio Herman ‘Frites Atelier Amsterdam’ | De Utrechtse Internet Courant

Ook in Utrecht heet nieuwe zaak Sergio Herman ‘Frites Atelier Amsterdam’

Ook in Utrecht heet nieuwe zaak Sergio Herman ‘Frites Atelier Amsterdam’
Sergio Herman met een aardappel. Beeld: Instagram
De nieuwe snackbarketen ‘Frites Atelier Amsterdam’ van topkok Sergio Herman krijgt vanaf oktober een filiaal op de Steenweg. Gek genoeg gaat de zaak ook in Utrecht ‘Frites Atelier Amsterdam’ heten.

De nieuwe snackbarketen ‘Frites Atelier Amsterdam’ van topkok Sergio Herman krijgt vanaf oktober een filiaal op de Steenweg. Gek genoeg gaat de zaak ook in Utrecht ‘Frites Atelier Amsterdam’ heten.

“We hebben gekozen voor de naam ‘Amsterdam’ omdat het idee voor ons concept daar ook is ontstaan en hier ook onze flagship zal openen”, laat office manager Marjolein Weener weten. “We willen uniform blijven. Daarnaast hebben we internationale ambitie: we willen graag een stukje Nederland naar het buitenland brengen.”

De eerste vestiging van de frietzaak is inmiddels geopend in Den Haag en de komende weken/maanden moeten er nog vier zaken gaan openen. Amsterdam, Arnhem en dus ook Utrecht krijgt een ‘Frites Atelier Amsterdam’.

In april heeft Herman aan het horecablad Entree Magazine laten weten dat een portie frites van 250 gram 3,50 tot 6 euro gaat kosten, afhankelijk van gekozen saus en andere topping. Een groentegerecht zal te verkrijgen zijn voor 5 tot 7.50 euro.

De topkok sloot in september 2013 zijn driesterrenzaak Oud Sluis. Een jaar later openden de deuren van zijn restaurant The Jane in Antwerpen.

Gekoppelde berichten

18 Reacties

Reageren
  1. Scherpschutter

    Hoe die zaak ook gaat heten, ik kan niet wachten om mijn tanden in dat sterrenfrietje te zetten! Blij dat ik als patatliefhebber eindelijk een fatsoenlijk zakje friet kan krijgen in het centrum van Utrecht.

  2. HJ

    @Scherpschutter

    De frietwinkel wel ‘ns geprobeerd?

  3. Scherpschutter

    HJ 11/8/2016 – 12:17

    Ja. Die verkopen alleen in de eerste plaats geen friet, maar een biologisch concept. Er is niet alles aan gedaan om een zo lekker mogelijk frietje te bakken, maar juist om een zo biologisch mogelijk frietje te bakken. Dat idee stond me al tegen voordat ik er een patatje scoorde en na het proeven van de patat was ik alleen maar meer overtuigd van het gegeven dat men eens wat meer met smaak zou moeten doen. Prijswinnende zaak of niet, persoonlijk had ik het idee dat ik smakeloos droog karton aan het eten was, dat bovendien te ver doorgebakken was.

    Onmogelijk dat een perfectionistische sterrenchef waarbij alles om smaak draait hetzelfde zou overkomen.

  4. herman

    Hoe diep kun je als utreg zakken om dit te accepteren?

    Er is maar een oplossing is dat is deze sneue oplichter van een wannabe popster patat bakkende bordenwasser boycotten.

  5. Kees de Meern

    Waarom is iedereen in Utrecht zo tegen alles wat uit Amsterdam komt? Maar wel in heel veel café’s en restaurants Heineken en Amstel drinken, alsof dat geen Amsterdamse roots heeft… Beetje selectieve reacties?

  6. Bram

    Wel goed, wat meer Amsterdam in Utrecht. Kunnen we van leren.

  7. Lekkage

    Omdat de gemiddelde grote bek en afzeik Amsterdammer van oorsprong uit de provinciale klei getrokken is. En nee Heineken en Amstel zijn inderdaad geen bier.

  8. John van Klaroen

    Klinkt alsof Scherpschutter hier kritiek heeft op een soort ‘Belevingsproduct’ 😉

  9. dienmeibos

    Vroeger at je gewoon lekker patat in de patatstraat tussen HC en CS

  10. Joris

    Niemand is tegen de Amsterdamsestraatweg in Utrecht en iedereen is dol op de Utrechtsestraat in Amsterdam. En AMsterdamROtterdam Bank past toch niet overal zijn naam aan. Kinderachtig. Ben heel benieuwd naar deze friet. En Sergio zal ook bij zijn Belgische vriendjes en hun moeders om tips gevraagd hebben. De prijzen voor zo’n frietje zijn wel alvast duur Antwerps… Maar alsjeblieft niet het woord topping gebruiken. Nemen we alles wat Engels/Amerikaans zo maar over? Het heet gelukkig nog frites en geen fries.

  11. Mikel

    Het is geen friet. Het is patat. En dat koop je in een patatzaak. En niet in een atelier.
    Met een frikandel erbij. Maar dat zal die sjembek wel niet aanbieden.
    Succes om je huur er proberen uit te krijgen met friet te verkopen op een paar uurtjes per week.

  12. leenderr

    Ik zal mijn friet daar in ieder geval niet halen. Woord vervuiling in Utrecht.

  13. Marina

    @Scherpschutter Manneke Pis heeft ook lekkere patat

  14. Henk

    Ik kan alleen respect hebben voor Sergio Herman voor alles wat hij voor NL heeft gedaan op dat hele hoge niveau. En ik ben nieuwsgierig naar zijn nieuwe zaak. Jammer van die (voor)oordelen die ik hier lees. De wereld gaat kapot door dit soort gedrag en intolerantie naar elkaar. Is dit een voorbeeld voor onze kinderen?!

  15. Hertog

    @leenderr
    Schrijf dat samengestelde woord dan ook maar correct, als je zo’n taalpurist bent.

  16. Scherpschutter

    Marina 12/8/2016 – 13:18

    Smaken verschillen en met het volste respect voor uw mening, maar die patat krijg ik persoonlijk niet weg. Niet te vreten.

  17. R_Utrecht

    Het zal mij een worst wezen hoe die zaak heet, als ze er goede patat bakken ben ik graag klant.

  18. Melk

    Waarom zijn veel Nederlanders toch altijd zo negatief en zeurderig over alles. Positieve mensen zijn gelukkiger. Ik ben benieuwd naar zijn frieten en ga het zeker proberen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).