Ook vleermuizen en vogels welkom bij Moxy hotel op Rotsoord | De Utrechtse Internet Courant Ook vleermuizen en vogels welkom bij Moxy hotel op Rotsoord | De Utrechtse Internet Courant

Ook vleermuizen en vogels welkom bij Moxy hotel op Rotsoord

Ook vleermuizen en vogels welkom bij Moxy hotel op Rotsoord
De laatste versie van de artist impression van het nieuw te bouwen hotel
Niet alleen mensen die een nachtje willen slapen in Utrecht kunnen straks bij het Moxy hotel terecht. Aan dit nog te bouwen hotel op Rotsoord komen ook vleermuiskasten en vaste rust- en verblijfplaatsen voor gierzwaluwen.

Niet alleen mensen die een nachtje willen slapen in Utrecht kunnen straks bij het Moxy hotel terecht. Aan dit nog te bouwen hotel op Rotsoord komen ook vleermuiskasten en vaste rust- en verblijfplaatsen voor gierzwaluwen.

Aan de Helling komt een nieuw hotel met 172 kamers. Eerder zat op deze locatie kringloopwinkel De Waarde in de voormalige garage Boll. Dat pand wordt gesloopt. Tijdens de bespreking van de plannen voor het nieuwe hotel in de gemeenteraad werd er gesproken over diervriendelijk bouwen. Daar komt het gemeentebestuur nu op terug.

Door het plaatsen van nestkasten of het inbouwen van neststenen, het plaatsen of inbouwen van vleermuiskasten of de spouwmuren toegankelijk te maken, kan de nieuwbouw gaan fungeren als vaste rust- en verblijfplaats voor gierzwaluwen en/of vleermuizen.

De ontwikkelaar van het hotel heeft toegezegd om in de uitwerking en realisatie van het bouwplan nestgelegenheden te integreren.

Moxy maakt ‘luxe maar betaalbare kamers gericht op de behoeften van millennials’. Het hotel komt ingeklemd tussen De Helling en station Vaartsche Rijn te liggen

3 Reacties

Reageren
  1. MariekeV

    “Tijdens de bespreking van de plannen voor het nieuwe hotel in de gemeenteraad werd er gesproken over diervriendelijk bouwen.” Beter: Tijdens de bespreking van de plannen voor het nieuwe hotel in de gemeenteraad vroeg de Partij voor de Dieren om diervriendelijk bouwen.” Ere wie ere toekomt. Zie https://utrechtgemeente.partijvoordedieren.nl/bijdragen/commissiebijdrage-bestemmingsplan-hotel-helling-3-rotsoord-tolsteeg

  2. john

    Het Moxy hotelconcept is eigendom van het grote Marriott Hotels. Alles is gericht op het zo goedkoop mogelijk bouwen en exploiteren, het wordt een simpel low budget 3-sterren categorie hotel voor millennials. De exploitant legt op de website uit dat de nieuwe eigenaren van het hotel ook geld kunnen verdienen aan het uitbaten van de publieke ruimte om het hotel heen. Ofwel: daar komen zoveel mogelijk restauranttafeltjes en terras. Die vogels is voor hen de simpelste manier om toch iets ‘groens’ te doen voor het imago, ook bij de bestuurders die toestemming moeten geven. Ergo: dit is een soort Bastionhotel, een lelijke blokkendoos voor low budget reizigers. Valt me erg tegen van dit bestuur. Ik dacht dat Utrecht op zoek zou gaan naar de toerist met wat meer budget?

  3. Tristan

    Wanneer stoppen we met het bouwen van nieuwe hotels in Utrecht?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).