Ook Wonderwoods Zusterpark van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug Ook Wonderwoods Zusterpark van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Ook Wonderwoods Zusterpark van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Ook Wonderwoods Zusterpark van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
In navolging van Rotsoord en Het Hof van Cartesius is nu ook Wonderwoods een Zusterpark van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug geworden. Zo komt de natuur in de omringende steden en dorpen rondom het Nationaal Park steeds meer in verbinding. 

In navolging van Rotsoord en Het Hof van Cartesius is nu ook Wonderwoods een Zusterpark van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug geworden. Zo komt de natuur in de omringende steden en dorpen rondom het Nationaal Park steeds meer in verbinding. 

Wonderwoods bestaat uit twee groene woontorens, naar eigen zeggen een verticaal bos in het Stationsgebied. De bouw hiervan is onlangs gestart. “We zijn blij met deze nieuwe iconen in ons stationsgebied”, aldus wethouder Eelco Eerenberg, “en dat stad, regio en groen hier op zo’n mooie manier samenkomen.”

De vegetatie op het gebouw is geïnspireerd op die van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. In totaal komen er meer dan 360 bomen en 9.700 struiken en planten in en op het gebouw.

De bomen en planten zuiveren de lucht, regelen de temperatuur en voorzien in een leefgebied en voedsel voor verschillende diersoorten. Daarmee moet Wonderwoods bijdragen aan het herstel van de biodiversiteit en het verbinden van het groen in de stad.

Gekoppelde berichten

21 Reacties

Reageren
 1. Ed.

  Inderdaad, een WONDER als het zo zou worden als het op de afbeelding staat!!

 2. Stefan Pasma

  Op zich positief dat het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug verbinding zoekt met haar omgeving maar het zou het park sieren wanneer ze ook de natuur in eigen park gaat versterken. Zo is NP Utrechtse Heuvelrug het enige van de 21 Nationale Parken in Nederland dat nog steeds geen Natura2000 status heeft.. Verder zijn grote delen van het bos op de Heuvelrug productiebos voor de houtwinning en dus geen natuurbos; er zijn slechts 3 bosreservaten die samen nog geen 2% van het nationale park beslaan.

 3. RABE

  Wie geeft de plantjes water????
  Op de Simplonbaan Lunetten is het project ook mislukt. Grauwe flats zien we nu.

 4. Erwin

  @Ed en RABE: google eens op “Bosco Verticale Milano”. Daar zie je twee vrijwel identieke gebouwen van dezelfde architect, prachtig in het groen.

 5. Wim

  @so wat weest blij dat het geen natura status heeft kan het goed onderhouden worden zonder dat allerlei stuurlui aan de wal meeregeren.
  Dit is nu een gebied waar een bos is ontwikkeld dat echt voor de mensen is en niet voor boswachters die denken dat het hun eigendom is.

 6. groene halsbandparkiet

  wij, die groene halsbandparkieten, kunnen niet wachten, wanneer hangen de plantjes er?

 7. Rob

  Wonderwoods# denken de toekomstige eigenaren aan de jaarlijkse verhoging van de vve kosten. Er zal namelijk nog wel eens een boompje en plantje sneuvelen. Om deze te vervangen ben je zomaar 8000 euro verder (per boom niet te verstaan,),hoogwerker materiaal vergunningen..arbeidskosten.maar als het zo word als ons de inpressie laat zien zeer leuk project

 8. Stefan Pasma

  @ Wim: een nationaal park hoeft op de paden na, nauwelijks te onderhouden worden. Dat kan de natuur prima zelf, daar komt geen boswachter of mens aan te pas. Dus ook Wim en Stefan niet 😉

 9. Herman

  Wat een bla bla.
  Dit is echt marketing, paar mooie kreten zoals “zusterparken”, “natuur in de stad”….
  Ondertussen betreft het paar betonnen torens waar paar bomen en struiken tegen elkaar geplakt worden.
  Best wel belediging voor de mooie Heuvelrug, zal daar maar goed oppassen, voor het het weet staan daar als teken van vriendschap plots een paar betonnen torens…..

 10. Dennis

  Ben heel benieuwd welke dieren er huisvesten in en welk voedsel voorzien gaat worden in dit verticale “bos” …
  Persoonlijk zie ik hier niet zo snel herten, vossen, konijnen en eekhoorns in huisvesten maar het zal mij benieuwen.

  Als het zo gaat worden als op het plaatsje ziet het er wel mooi uit!

 11. Koel Hoofd

  Vind niemand het hier nou raar dat een flat een “zusterpark” genoemd wordt omdat er bonsai boompjes en struikjes in potjes op de balkonnetjes komen?
  Dat is echt politieke marketing op zijn smalst.

  @groene halsbandparkiet.
  Jullie gaan helemaal happy worden in wonderwoods!
  Totdat de bewoners parkietjes gaan afschieten vanwege de herrie en vogelpoep op hun dure balkonmeubilair.

  Wonderwoods is trouwens niet geinspireerd op de Utrechtse Heuvelrug, het idee is ordinair gejat van een Italiaanse architect.

  @Stefan Pasma
  Het is andersom, Utrecht zoekt “verbinding” met de Utrechtse Heuvelrug omdat die iets hebben wat Utrecht niet heeft: groene natuur.
  Rijke Utrechters kopen daar nu de huizen in het groen voor heel veel geld, terwijl Utrecht juist die rijke Utrechters hier in peperdure appartementjes wil ophokken.
  Helaas heeft het NPUH inderdaad geen natura 2000 status.
  Dat geeft D66 en GL en hun groencommerciele achterban de kans om er windmolens van 250m hoog parkeren, de open natuurlijke ruimte vol te leggen met zonnecellen, en kilometers aan rood asfalt uit te rollen. Lekker milieu onvriendelijk en zo niet duurzaam.

 12. Piet

  Ik denk dat wanneer ik langs die begroeide woontorens zal lopen, ik ogenblikkelijk zal gaan denken aan de woudreuzen op het nieuwe dak bij Amelisweerd.
  Natuur in verbinding met de omringende steden en dorpen rondom het Nationaal Park. Wie probeert ons zoiets wijs te maken?

 13. Don

  Ben benieuwd naar hoe de mensen die hier voor een krankzinnig bedrag gaan wonen reageren als de boom van de benedenburen en de hangplant van de bovenburen je al het zicht ontnemen. Ben ook bang dat er een tweede Simplonbaan onstaat en dan blijft er weer een lelijke flat over. Bosco Verticale ziet er inderdaad (nog) mooi uit maar in Milaan heb je veel meer mogelijkheden om naar buiten te gaan. In utrecht heb je dat niet is inmiddels alles al volgebouwd met lelijke flats.

 14. Luuk Upuuk

  Ben benieuwd wanneer er afschietvergunningen aangevraagd gaan worden ivm overlast van vogels (poep en lawaai)………………..

 15. buurtbewoner

  hoe ziet eruit op de bovenste woonlagen na een flinke februaristorm, en op straat?

 16. groene halsbandparkiet

  @Luuk Upuuk
  never nooit niet haha lalalaa

 17. Beatrice Bosnimf

  Wat struiken en ‘n paar boompjes aan ‘n flat geplakt, en men waant zich al banjerend door de bossen op de heuvelrug. Zelfs de biodiversiteit wordt van stal gehaald. Kijk op die flat maar uit voor de wilde zwijnen, die kunnen lelijk bijten.
  Het aangeharkte park Amelisweerd idem dito. Weilanden met wat bosschages. Aan de stampij om die verzameling struiken gemeten lijkt men te denken dat het het laatste Europese oerbos betreft.
  Overigens zou het de gemoedsrust van menig bewoner van de Heuvelrug zeer bevorderen als al die stadse vogelaars, quasi natuurvorsers en het college van Utrecht hun blik op het het westen blijven richten en geen toenadering (ter annexatie) tot de Heuvelrug zoeken.

 18. Anne

  Verbinden is het nieuwe WonderWoord, maar hoe verbind je nu toch het Utrechtse stationsgebied met de Utrechtse Heuvelrug? Heb je een ENORME faunapassage voor nodig.

 19. Pee

  Hoe gaat het met de schimmel die ongetwijfeld gaat ontstaan,ratten en muizen die flinke plagen kunnen voortbrengen ,de troep in de herfst en water geven in de zomer.
  Zijn bewoners ook verantwoordelijk voor het onderhoud?
  Veel succes .

 20. Cor Nelis

  Zusterpark?? Hoe verzin je het, wat een ongelofelijke nonsens!!

 21. Malle Aggie, taalpurist

  Waar staat dat park dan? En kan het niet gewoon in het Nederlands?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).