Winkeliers zijn Oost-Europese bedelaars helemaal zat: “De gemeente doet niks!” | De Utrechtse Internet Courant Winkeliers zijn Oost-Europese bedelaars helemaal zat: “De gemeente doet niks!” | De Utrechtse Internet Courant

Winkeliers zijn Oost-Europese bedelaars helemaal zat: “De gemeente doet niks!”

Winkeliers zijn Oost-Europese bedelaars helemaal zat: “De gemeente doet niks!”
Een Oost-Europese bedelaar op het Vredenburg
Je kan ze de laatste weken haast niet gemist hebben; de vele Oost-Europese bedelaars in de binnenstad. Een paar keer per week wordt er rond het Moreelsepark een busje geparkeerd waarmee de bedelaars worden afgezet. Het is een doorn in het oog van Utrechtse winkeliers. Zij vinden dat de stad verpaupert op deze manier, maar voelen zich niet gehoord door de gemeente.

Je kan ze de laatste weken haast niet gemist hebben; de vele Oost-Europese bedelaars in de binnenstad. Een paar keer per week wordt er rond het Moreelsepark een busje geparkeerd waarmee de bedelaars worden afgezet. Het is een doorn in het oog van Utrechtse winkeliers. Zij vinden dat de stad verpaupert op deze manier, maar voelen zich niet gehoord door de gemeente.

“Het zijn professionele bedelaars”, foetert Tom Broekman, eigenaar van kledingwinkels De Rode Winkel en Thom Broekman. “En we hebben het niet over drie van die gasten, maar het zijn er echt tientallen. Ze worden gebracht naar Utrecht omdat je hier mag bedelen. En de bedelaars moeten het geld nog afstaan aan hun bazen ook.”

Mia Amram, eigenaresse van sieradenwinkel Sirado op Achter Clarenburg, ergert zich ook al weken aan de ‘invasie’. “Het is een soort van mensenhandel. Laatst zag ik een net geklede man met een telefoon in zijn hand de bedelaars dirigeren naar de juiste plekken. Dit kan nooit de bedoeling zijn. Soms zitten ze om de tien meter achter elkaar opgesteld.”

De ondernemers vinden het vervelend dat de stad samen met de winkeliers tonnen investeren om het straatbeeld te verfraaien en Utrecht een mooie uitstraling te geven. Broekman: “We betalen veel belasting, WOZ, huur en investeren flink in de openbare ruimte en de gemeente staat dit gewoon toe. Het is een verloedering van het straatbeeld.”

APV

De gemeente laat desgevraagd weten niet veel te kunnen doen aan de bedelaars. In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staat dat je in Utrecht mag bedelen. En zolang deze mensen niemand wat aan doen of tot last zijn, kan er ook niet tegen opgetreden worden.

“We krijgen zo nu en dan wat te horen over de klachten die leven, maar zolang er geen overlast is doen wij er niks aan”, laat de gemeentelijke woordvoering weten. “We hebben tot nu toe in 2016 twaalf boetes uitgedeeld voor bedelaars die overlast veroorzaakten. Zolang de politiek de APV niet aanpast, doen wij er niks aan.”

De gemeente heeft geen inzicht in de herkomst van de groep. “We weten niet waar ze vandaan komen. Ook of er transportbusjes zijn en waar deze parkeren weten we niet. Daar gaat de politie over.” De politie heeft echter nog geen commentaar.

Klachtenregistratie

Tot slot laat de gemeente weten niet veel klachten te hebben ontvangen. “Onzin”, zegt Amram. “Winkeliers nemen niet eens de moeite meer om te bellen. En daarbij hebben ze bij de gemeente geen klachtenregistratiesysteem, dus ze kunnen niet zeggen dat ze weinig klachten hebben gehad. We zijn vorige week nog met veel ondernemers bij elkaar gekomen en ook daar bleek dat de overlast van de bedelaars veruit de grootste ergernis is.”

De gemeente laat overigens weten dat er wel degelijk aan klachtenregistratie wordt gedaan.

Ook de gemeenteraad zou zich volgens Broekman in deze meer moeten inzetten voor de ondernemers. “Het lijkt af en toe wel of deze gemeenteraad niet van ondernemers houdt. We hebben al zo vaak groepen dat er iets moet gebeuren, maar ze zien het niet als een probleem.”

58 Reacties

Reageren
 1. Bezorgde burger

  Ik vroeg me laatst (als gewone Utrechtse burger) al af wat er toch ineens aan de hand is… Inderdaad op bijna elke straathoek in het centrum winkelgebied zit ineens een bedelaar, op een manier die niet bepaald als een individuele actie overkomt, maar georganiseerd. Ik kende dit alleen uit het buitenland, maar ineens hier ook een invasie.
  Ik vind het niet alleen een onprettig gezicht, het geeft ook een onveilig gevoel (verloedering?) zulke georganiseerde bedelarij. Dat opent de ogen voor mogelijkheden als georganiseerde bende zakkenrollers: ook niet onbekend in de buitenlandse steden waarin ik georganiseerde bedelarij tegenkwam (en in Amsterdam). Let op je zakken en de rits van je tas.
  Gemeente: als je aangeeft geen klachten binnen te krijgen… Ik was nog te verbaasd over het gebeuren. Maar open een meldpunt en communiceer erover, ik denk dat meer mensen hier desgevraagd liver vanaf willen.

 2. BozeWolf

  Bij deze: een klacht!

  Waar is de petitie! Ik ga natuurlijk geen brief typen… Maar een vinkje met “ja ik klaag” wil ik wel aantikken. En de verzendknop ook.

 3. Linke loetje sr

  Het is de bedelmaffia,,uit het oostblok,,ze worden afgezet,,moeten het grootste deel afgeven
  Dus gezond verstand,,,niks geven.
  In de treinen is het ook een plaag
  Ook daar is mijn tip
  Niks geven!!!!

 4. bep

  Eens dit heeft niks te maken met bedelaars die proberen te overleven, dit is mensenhandel en misbruik. ongelofelijk dat dit nu al maanden duurt zonder dat iemand zich afvraagd of hier misschien een fundementeel problem aan ten grondslag ligt. Dit is onprettig voor winkel eigenaars en bezoekers, maar vooral voor de zogenaamde bedelaars die waarschijnlijk meer worden misbruikt dan wenselijk en wettelijk is. al maanden wordt hierover geklaagd kan er alstublieft door de gemeente eens naar gekeken worden en ingegrepen. dit heeft niks met bedelarij te maken!

 5. Dirk

  Het is simpel: geef ze niets en laat ze ook merken dat je ze niet waardeert. Ze gaan weg als ze geen geld meer krijgen.

 6. Gasgoine.,,,,,paul

  Ik ben laatst in vrije val op de oude gracht geraakt,,,ik struikelde over een bedelaar,,,met mijn mond op het hek vd gracht
  3 voortanden kwijt

 7. Jaap

  Volgens mij heeft weleens eerder een dergelijke invasie plaatsgevonden.
  Kan dat busje en de net geklede man met de telefoon niet even gefilmd worden ?

 8. JdD

  Inderdaad heeel irritant en geeft onveilig gevoel dat 1 groep zich op meerdere plaatsen in de stad aan je opdringt en er gewoon mee door mag gaan.. terugtreiteren op zn minst.. soppie over de stoep als ze ergens zitten, gft containers er naast zetten, foto’s van die ‘net geklede kerels met mobieltjes ‘ maken en met naam en toenaam publiceren. Het moeten trouwens wel doorgewinterde k**criminelen zijn, dus met gezichtsherkenning zo door een europese database te halen.
  Ongelooflijk die houding ‘we kunnen niks doen’ het is simpel, wil je dit? Vind je dit wenselijk? Handel daar naar en geef als overheid het goede voorbeeld aan de ondernemers hoe je om moet gaan met maffia.

 9. Monqiue

  Nou ik teken ook , zaterdag zie ik zo’n zielige vrouw lopen met een sigaretje opnoemende gracht een half uur later zit ze zielig op de grond half te huilen , en dan een andere keer idd bij sirado daar kreeg een bedelaar op zijn donder dat hij noet genoeg mank liep !!!!

 10. Peter

  Bedelen in Utrecht toegestaan? Jaren geleden vertelde in de media een bedelaar dat hij in de zomer in Utrecht geld bij elkaar bedelde om de winter in zijn Spaanse apartement door te brengen.

  Handig om in Utrecht zo belastingvrij geld te krijgen.

  De bedelaars geven een negatief beeld van Utrecht. Toeristen zullen denken: wat een armoede in deze stad.

  In het buitenland mijd ik plekken met bedelaars.

 11. Fred

  Ik vind dat bedelen ook strontirritant en vroeg me al af of er ineens zoveel meer mensen tussen wal en schip vielen. Dit is de bevestiging dat het helemaal niet om Nederlanders gaat die op een of andere manier geen andere uitweg zien, maar om buitenlanders die mogelijk in een soort slavernijpositie zitten. Utrecht moet deze uitbuiting niet mede mogelijk maken.

  De argumentatie dat je geen problemen moet oplossen die er niet zijn, is natuurlijk heel juist, maar dit is meer dan 1 probleem, en het moet dus echt opgelost worden. Hoe maak je dit als simpele burger duidelijk?

 12. Martin

  Wie gaat er binnenkort mee bedelen? Ga pal voor een van de bovengenoemde personen staan. Wie doet er mee? Pas op voor de -in het net geklede- man met de telefoon. Laat deze aan de wetgever over. Die zal overigens spoedig moeten optreden tegen uitbuiting.

 13. D.

  Mijn kinderen komen niet graag meer in de binnenstad winkelen ivm de bedelaars. Ze vinden het eng en doet ze denken aan Rome of Amerikaanse steden. Ik vind het zelf ook vreemd dat er ‘opeens’ zoveel zijn. Zie ze soms in de vroege ochtend kletsend door de stad lopen en een uur later zielig kijkend op de grond zitten bedelen. Lijkt me toch duidelijk overlast en verloedering.
  Ik zou als ondernemers commissie hamdtekeningen gaan ophalen om te zorgen dat er iets tegen gebeurd.

 14. Gerrit

  Begin een leuk Facebook evenement, op een fatsoenlijke manier: Geef geen geld aan Oostblok zwerfgespuis. Geef niks aan zielige vrouwtjes met kindertjes.

  En wel af en toe wat aan “onze eigen” zwervers en psychiatrische patiënten die nu eenmaal buiten de boot vallen.

 15. Si Vis Pacem Parabellum

  Stem in Maart 2017 op de enige partij die nog een oplossing kan bieden tegen deze criminele groepen, en zorgt dat de orde weer in handen komt van de overheid en de inwoners van Nederland.

 16. Marcel

  En dan staat er op zandpad één hoertje die illegaal is. Hup, gelijk alles gesloten. Zo gaat dat met een D66 GL coalitie in Utrecht.

 17. Jasper

  Ik zou zeggen dat het probleem hier dan de APV is. Wie laat er nou bedelen toestaan als je een daklozenopvang hebt.

 18. BdV

  Verbaast me eigenlijk wel dat je in Utrecht mag bedelen. Maar het lijkt me sterk dat dit soort georganiseerde bedelbendes ook moeten worden toegestaan. Wat doen ze met de opbrengst? Doneren ze vast niet aan een opvanghuis voor daklozen. En de contracten van die bedelaars zijn vast niet volgens de CAO.

 19. cristos71

  Schandalig dat het mag in Utrecht centrum, en ook al die nep been klachten van deze vieze bedelaars! Het verbaasd mij continue hoe Nederlanders er zo hier kunnen invallen in deze oneerlijk beedal trucjes.

  Wakker worden Utrechtse mensen, geef geen centen, en komen ze snel niet terug!

 20. stefan

  De gemeente heeft wel degelijk een klachtenregistratiesysteem. Zodra je een mail stuurt krijg je een bevestiging met een zaaknummer.

 21. PeJe

  Tippelzones worden gesloten maar deze vorm van mensen uitbuiten mag dus wel gewoon?!! Gewoon niet onderzoeken want, wat je niet ziet is er niet!

 22. de vries

  Ook op K’eiland bedelarij gesignaleerd! Bij het winkelcentrum Hammerskjoldhof liep een oosteuropese vrouw rond die mensen aan hield, een (nederlandse) brief liet lezen en daarmede om geld bedelde. Op de parkeerplaats stond een grote witte Mercedes met mannelijke bestuurder te wachten die haar in de gaten hield. Daar moeten beveiligingsbeelden van zijn want er hangen camera’s. Deze bedelaarster lag niet zielig te doen op de grond, op haar knieën, met een bekertje om geld te vangen maar sprak vooral ouderen (bejaarden) aan en duwde de brief onder hun neus. Ben demonstratief een kwartier blijven staan om de boel te observeren ( zakkenrollerij?) waarna de Mercedes met man en vrouw snel het hazepad kozen. In o.a. Rome, Boedapest, Praag heb ik deze oostblokbendes zien bedelen/ opereren en het maakte het er niet veiliger op (achtervolgingen, berovingen want men wist waar de portemonnee zich bevond). Utrecht zou net als Amsterdam het bedelen moeten verbieden.

 23. Michiel

  Misschien een ludieke actie verzinnen en met 20 man als “bedelaar” verkleed recht voor het gemeentehuis gaan zitten?

  Toch wel erg vreemd dat de gemeente zich hier zo gemakkelijk vanaf denkt te maken. Echte struisvogelpolitiek. Als er geen overlast is zouden er ook geen klachten zijn. En hoe moeilijk is het nou toch voor de politie om uit te vinden door wie deze mensen worden afgezet (en afgeperst)? Zet begin of eind van de dag twee agenten in burger in de buurt van de bekende bedelplekken en je bent klaar.

 24. Utrechter

  Misschien een leuke zaterdagmiddag waarbij je met waterpistolen bedelaars nat spuit? Wie organiseert het?

 25. Harold

  Voor de geïnteresseerden hier het meldpunt van de gemeente voor overlast en andere zaken:
  https://pki.utrecht.nl/Loket/prodcat/products/getProductDetailsAction.do?id=392

 26. Dick Veerman

  We kunnen als burger zelf een inventarisatie maken.
  Op de foto zetten. Datum en tijd er bij en whatsappen / e-mailen / opsturen naar …. (…)
  Zodra duidelijk is dat het altijd dezelfden zijn gaat het kwartje misschien vallen bij beleidsmakers van politie en gemeente.
  Niet de bedelaars pesten, maar zorgen dat hun opdrachtgevers, de Roemeense zigeunermaffia aangepakt gaat worden.

 27. Rob Huibers

  Bedelaar is een beroep zoals zovele, leven op andersmans zak. Het valt alleen wat meer op.

 28. marieke

  Ik zag zaterdag een Oost-Europese bedelaar met een zwartharig hondje die hij hardhandig aan zijn halsband naar zich toe trok. Toen ik er wat van zei wuifde hij me weg. De volgende keer bel ik de Dierenpolitie.

 29. herman

  Zolang de welvaart scheef verdeelt is zal er gebedeld worden.
  Je zal maar een arme sloeber zijn en onze welvaart zien, logisch toch dat je daar een graantje van mee wil pikken?

  Arme sloebers maken zich druk hoe geld te krijgen, wij maken ons druk over die bedelaars, wat een verschil! Waar zeuren we dus over….

 30. Pauline

  Medio juni stopten er bij Park Nieuweroord (Laan van Puntenburg) twee auto’s waaruit meerdere bedelaars kwamen. Eerst picknickten ze in het gras, waarna ze ieder een wandelstok kregen en zich richting binnenstad begaven. Voordat ze de stok kregen liepen ze prima, daarna uiteraard niet meer. Ik heb ze sindsdien niet meer gezien, maar zal volgende keer een melding doen bij de gemeente.

 31. Johan

  Ik heb ook maar een melding gedaan bij de gemeente, toch het minste wat je kan doen. Snap ook niet waarom utrecht geen bedelverbod heeft, met een goede daklozenopvang is dat toch gewoon logisch.

 32. Wilma van der Valk

  Ik vind het een laffe houding van de gemeente, als dit op georganiseerde wijze gebeurt moet er gehandeld worden. Het lijkt mij dat de Gemeente autrecht zich niet mag verschuilen achter een regeltje. Regeltje aanpassen, toch?

 33. Frank

  @herman
  “Zolang de welvaart scheef verdeelt is zal er gebedeld worden.”

  Hoe wereldvreemd kun je zijn zeg. De baas van die bedelaars verdient meer dan jij en ik samen per maand. Ben benieuwd wanneer ze verminkte kinderen gaan inzetten.

 34. ceeteewee

  Zolang ik (vooral oudere ) mensen gul de portemonnee zie trekken en vooral ook bij de uitgang van de supermarkets zal deze vorm van overlast blijven. Niets geven. Probleem opgelost.

 35. henk

  Ik heb er eens een tijdje naar staan kijken. Die bedelaars krijgen echt veel geld van het winkelend publiek. Afgaande op wat ik heb gezien denk ik dat ze per uur minimaal 15 donaties krijgen. Ik denk dat de meeste mensen toch minimaal 50 cent tot een euro geven. Als je dat omrekent kom je uit op MINIMAAL 90 euro per dag als er 8 uur gewerkt wordt.

  De gemeente stelt dat er weinig klachten zijn geweest. Ik wil dan ook iedereen oproepen om een klacht bij de gemeente in te dienen zodat dit misschien eindelijk eens is afgelopen.

 36. Trol

  Wat een hoop dubieuze opmerkingen tref ik hier van politiek correcte mensen,

 37. Frank

  Ik sluit me aan bij de klacht. Waar is die petitie?

 38. rob van steensel

  Toen we in de jaren 80 zwervers hadden in HC en binnenstad was er en duidelijk beleid van de politie opstaan en vertrekken. Door dit tie toe te passen vetrekken deze mensen vanzelf naar elders .als we nu niet een duidelijk standpunt innemen zit Utrecht over een jaar met een vervelend probleem.

 39. Dirk

  @Herman
  Sorry dat ik hier hard inga, maar wat een gemakkelijke, zweverige, intellectueel luie lulkoek. Zo kun je elk probleem wegrelativeren omdat er ergens in Afrika een kind honger heeft (of afhankelijk van je morele focuspunt: omdat er een dier ‘vermoord’ wordt voor consumptie).

  Of je het bevalt of niet: er zit een schrijnende kant aan dit verhaal. Niet alleen omdat de bedelaars mogelijk gedwongen worden, maar ook omdat ondernemers geïnvesteerd zijn in deze stad (en vaak ook hun deel doen om bijvoorbeeld te zorgen dat ‘echte’ bedelaars eten of opvang hebben).

  Een ondernemer wil graag een bloeiend Utrecht zien omdat het een randvoorwaarde voor zijn of haar eigen succes is en ze hebben een recht om te klagen en actie te verwachten tegen georganiseerde uitbuiterij.

 40. Gregor

  Laat FC Utrecht tegen PSV voetballen. De fans uit Eindhoven weten wel raad met dit tuig.

 41. herman

  @Frank
  “Hoe wereldvreemd kun je zijn zeg. De baas van die bedelaars verdient meer dan jij en ik samen per maand.”

  Over wereldvreemd gesproken, juist dit bedelen toont aan dat de welvaart scheef verdeelt is.
  Arme sloebers hebben niets en zijn bereid voor een schijntje te “werken/bedelen” voor iemand die er rijk van wordt. Dus de welvaart wordt schever verdeelt door bedelen.

  Misschien ben je zelf ietwat wereldvreemd?

 42. Luuk Upuuk

  Onder het mom van “mensenhandel” werd de raamprostitutie , toch ook een legaal beroep, de nek om gedraaid.
  Deze truc kunnen ze hier toch ook toepassen?
  Waar een wil is, is een weg.

 43. Mia Amram

  Voor de goede orde; ik heb niet gezegd dat er GEEN klachtenregistratiesysteem bij de Gemeente is, maar gesteld dat er geen GOED WERKEND klachtenregistratiesysteem is, dat is toch wat anders. Het werkt duidelijk niet goed als er zoveel bezoekers, bewoners en ondernemers hun beklag doen bij de Gemeente maar deze op hun beurt stelt dat er niet zoveel klachten binnen komen?? Kom eens uit dat verre, hoge Stadskantoor vandaan en huppel eens wat vaker in het centrum rond, dan zie je het toch ook zelf…..

 44. Rvd

  In de andere grote steden is bedelen wel verboden en daarom komen ze hier….

 45. Bla

  Klacht gemaakt op bovenstaande url van Harold.

  https://pki.utrecht.nl/Loket/prodcat/products/getProductDetailsAction.do?id=392

 46. Djeedubbelu

  Bedelen mag op zich in Utrecht, maar niet als het hinderlijk is en ook niet onder dwang (uitbuiting).

  Als ik het zo lees hebben genoeg mensen gezien dat er iets niet juist is aan deze groep bedelaars. Noteer het gedrag, uiterlijk en zo mogelijk het kenteken van de bus waarin men vervoerd word. Geeft dit door aan het Klant Contact Centrum gemeente Utrecht op via 14 030 of Whatsapp Gemeente Utrecht 06 – 24 92 76 65 of doe een melding via https://www.utrecht.nl/contact/melding-wens-klacht-bezwaar/

  Het is allemaal niet zo onmogelijk als mensen hier doen geloven, je zult er alleen zelf ook wat voor moeten doen om het de Gemeente medewerkers ook makkelijker te maken om te kunnen handhaven.

 47. Lenny

  Niets doen is onzin. In Rotterdam is het verboden om te bedelen, dat kan in Utrecht ook. Even de regels aanpassen en wegsturen die handel, graag landelijk aanpakken.
  Ik was laatst in Breda en daar zag ik ze ook.

 48. Marco Knol

  De vreemdelingenpolitie kan gewoon optreden. APV of niet. Iedere EU burger heeft het recht in een andere lidstaat werk te zoeken c.q. te verblijven, maar moet daarbij in eerste instantie wel over voldoende eigen inkomen/vermogen beschikken. Bedelen lijkt me niet mee te tellen. En indien wel mag men alsnog aftikken bij de belastingdienst. En let wel; ook EU-burgers kunnen illegaal zijn als zij niet aan die voorwaarden voldoen. Ze uitzetten is dan wel weer wat lastiger.

 49. Zwaantjue

  Misschien dat de beleids-ambtenaren en politie, deze documentaire niet gezien heeft, welke Bulgaarse bedelaarsbende’s in Sweden volgt en ook in eigen land, waar de bazen grote huizen hebben. Los van dat er een stevige handel is in “bedel-plekken” Dus men betaald elkaar, om een bedel-plek over te nemen en gebruikt onderling geweld, om goede bedel-plekken te beschermen. Intressante docu: https://www.youtube.com/watch?v=6vsLK9Hcu6w

 50. Joost

  Vergeet winkelcentrum Overvecht niet! Tot 2x toe is mijn partner daar aangesproken, net zoals hierboven vermeld in Kanaleneiland. Een briefje met in gebrekkig Nederlands dat ze geld nodig hadden voor haar kind oid.

  Fl*kker op met die onzin. En dan durven ze bij de Gemeente Utrecht nog te zeggen dat er niks aan de hand is. Laat die ambtenaartjes lekker zelf gaan kijken wat er gebeurd op straat ipv achter hun bureautjes zeggen dat er niks aan de hand is.

 51. Utrechter

  Ik heb zojuist ook melding gemaakt bij de gemeente en ik hoop van harte dat ze er iets aan kunnen gaan doen. APV aanpassen, handhaven en na een week is deze bedelbende weer vertrokken. Voor iedereen beter, ook voor henzelf.
  Ik merk dat de bedelaar agressiever wordt naarmate de dag verstrijkt en het bedeltarget nog niet in zicht is, want wie geeft er nou? En dan gaan ze roven, om een afranseling van hun baas te voorkomen.

 52. Utrechtse

  Dit bericht heeft inmiddels de landelijke aandacht!
  Enige oplossing is niets geven hoe zielig ze ook kijken en natuurlijk aanpassing van de APV in Utrecht.
  Ik begrijp dat er ook veel bedelaars in treinen te werk gaan met pakjes zakdoekjes en een zielig briefje. NS neemt wel maatregelen….. Ze worden uit de trein gezet.

 53. Maria Utrecht

  De gemeente moet inderdaad wakker worden. Dit is gewoon overlast die bestreden moet worden. Mensen schrikken van deze bedelaars, kinderen willen iets geven “want het is zielig” , terwijl het gewoon een georganiseerde groep is die graag onze eurootjes in hun bakje willen.

  Om te voorkomen dat het hand over hand toeneemt zou ik graag per direct een bedelverbod willen.
  Inclusief handhaving.

 54. Zeist

  Voor de geïnteresseerden hier het meldpunt van de gemeente voor overlast en andere zaken:
  https://pki.utrecht.nl/Loket/prodcat/products/getProductDetailsAction.do?id=392

  Je kunt alleen een klacht indienen indien je woonachtig bent in: De Meern, Haarzuilens, Utrecht en Vleuten. Mensen buiten de stad zoals Zeist, de Bilt en Bilthoven e.o. kunnen de klacht niet melden. Vreemde gang van zaken bij de gemeente Utrecht. Dit lijkt nergens op!

 55. Berry V Berkel

  Ik heb zelf gezien dat een man zat te bedelen hij was helemaal kreupel
  En wat denk je
  1 uur later zie ik dezelfde man gewoon lopen
  Weg met die gasten

 56. utrechtse vogel

  is het verboden om een emmer water over een bedelaar te gooien?

 57. Cor

  Ik heb ze nog niet gezien, maar de volgende stap is waarschijnlijk dat er ook gezinnen gaan zitten. Compleet met kinderen. In het buitenland zie je dat vaker, bijvoorbeeld in Parijs. Die kinderen (vaak ook gestolen) slapen altijd. Dat schijnt te komen doordat ze gedrogeerd zijn. Een heel erg schokkend fenomeen. De gemeente Utrecht moet het bedelen stoppen voor het ook hier die afschuwelijke kant op gaat!

 58. Hadek

  Het zijn een soort straatartiesten en confronteren ons met het archetype van de mislukkeling door onder andere misleiding.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).