Op A2 aangehouden verdachte voor dreiging rond John van den Heuvel is 36-jarige Utrechter Op A2 aangehouden verdachte voor dreiging rond John van den Heuvel is 36-jarige Utrechter

Op A2 aangehouden verdachte voor dreiging rond John van den Heuvel is 36-jarige Utrechter

Op A2 aangehouden verdachte voor dreiging rond John van den Heuvel is 36-jarige Utrechter
De persoon die donderdag vanwege de dreiging rond misdaadjournalist John van den Heuvel is aangehouden is een 36-jarige man uit Utrecht. Dat bevestigt een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie. De Utrechter zit nog vast, maar het is niet duidelijk waarvan hij precies wordt verdacht.

De persoon die donderdag vanwege de dreiging rond misdaadjournalist John van den Heuvel is aangehouden is een 36-jarige man uit Utrecht. Dat bevestigt een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie. De Utrechter zit nog vast, maar het is niet duidelijk waarvan hij precies wordt verdacht.

De snelweg A2 net ten noorden van Utrecht was gisteren in beide richtingen tijdelijk afgesloten. Vanwege de politieactie werd al het verkeer op de rijksweg tussen Maarssen en Breukelen omgeleid.

De Landelijke Eenheid van de politie liet via Twitter weten dat er een ‘verdachte situatie’ was op de A2. Eén voertuig werd aan de kant gezet en ook werd er een persoon gearresteerd. Het blijkt nu dus dat het gaat om een man uit Utrecht. Waarom hij precies vastzit kon de politiewoordvoerder niet zeggen.

‘Volste vertrouwen’

Bij het incident was een auto betrokken met daarin een zogenoemde te beveiligen persoon (TBP). Verschillende media melden op basis van politiebronnen dat het om misdaadjournalist John van den Heuvel ging. Van den Heuvel bevestigde die informatie donderdagavond in een bericht op Instagram.

“Wat een rustige werkdag leek te worden, eindigde vandaag abrupt in een onoverzichtelijke, mogelijk verdachte situatie, waarop door mijn politiebeveiligers van DKDB gelukkig professioneel en adequaat is gereageerd”, schrijft Van den Heuvel. “Hun scherpte en alertheid waardeer ik zeer. Dankzij deze politiemensen ben ik gelukkig in staat mijn werk te blijven doen. Hopelijk maakt verder politieonderzoek meer duidelijk over de achtergronden van dit voorval.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door John van den Heuvel (@johnvdheuvel62)

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Inwoner van Utrecht.

  Ik krijg sterk de indruk dat dit verhaal enorm opgeblazen wordt en misschien wel misbruikt wordt om nog meer de bevolking angst aan te jagen voor de zware criminaliteit.
  Ik wil wel eens weten wat straks het verhaal van deze verdachte is en of hij überhaupt bewust achter deze journalist reed.
  Deze journalist heeft flink zijn zakken gevuld met allerlei commerciële inkomsten die voortvloeien uit zijn werkzaamheden, dus waarom kan hij niet zelf opdraaien voor deze kosten van beveiliging.

 2. Erwin

  @inwoner: je snapt toch wel dat politie en justitie geen enkel risico nemen..?!
  Als je zelfs daar iets achter gaat zoeken moet je even bij jezelf te rade gaan.
  Sterkte man!

 3. Utrecht Criminaliteit

  @inwoner. Nederland is in de problemen gekomen door haar naïviteit over zware criminaliteit. Utrecht is cocaïne hoofstad van Europa, en onze regio kent ongeveer 250 criminelen organisaties….dat zijn feiten.

 4. Koel Hoofd

  Hulde voor de preventieve actie van de politie.

  Maar vervolgens werd het een vaag verhaal.
  Kennelijk weet de politie of OM niet of het een standaard bumperklever in snelle bak was of een echte bedreiger van een misdaadjournalist?
  Maar omdat ‘ie uit Utereg komt, de kriminelen universiteit van NL, en Utrecht is gelinkt aan moordenaars van Peter R . zit die zak hooi nog vast?
  Ben wel benieuwd wat er nou echt aan de hand was.

 5. [email protected] 🤔

  @Erwin,

  In de jaren 90 het zelfde gezien met de octopus groep,toen werd er ook zo’n circus van gemaakt door justitie en politie.
  Als ze deze man wilde pakken gaan ze echt niet zo opvallend te werk lijkt mij.
  Het lijkt mij verstandig om met een crimineel strafblad uit de buurt van dit soort angstige mensen te blijven,voordat je het weet zit je vast.

 6. Scherpschutter

  https://www.parool.nl/nederland/verdachte-voorbereiden-ernstig-misdrijf-tegen-john-van-den-heuvel-is-mourad-o-36-uit-utrecht~b2003cae/

  En dan blijkt het dus om de zoon te gaan van een man die met zijn stichting een enorme subsidie slurpt in Kanaleneiland…om jongeren uit de criminaliteit te houden. Het zal weinigen meer verbazen.

 7. Lombokker

  De Audi RS3 van € 90.000 blijkt op naam te staan van zijn vader. Die vader is conciërge in een buurthuis, nooit geweten dat dat zo goed betaald.

 8. Moniek

  Hoe blijf je met een strafblad op de snelweg actief uit de buurt van “angstige mensen”, Geenstijl? Ik denk om te beginnen door normaal te rijden?
  Wat uw stokpaardje subsidie met deze kwestie te maken heeft, zie ik niet, Scherpschutter.

 9. isabelle

  @inwoner van utrecht: John van den Heuvel is -succesvol- misdaadjournalist.

  Als hij bij de uitoefening van zijn beroep al jarenlang aanhoudend ernstig bedreigd wordt dat hij beveiliging nodig heeft, vind jij dus dat hij dat zelf maar moet betalen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).