Op deze drie locaties kunnen Utrechters zich laten testen op het coronavirus | De Utrechtse Internet Courant Op deze drie locaties kunnen Utrechters zich laten testen op het coronavirus | De Utrechtse Internet Courant

Op deze drie locaties kunnen Utrechters zich laten testen op het coronavirus

Op deze drie locaties kunnen Utrechters zich laten testen op het coronavirus
Utrechters kunnen zich binnenkort op drie verschillende plekken in de stad laten testen op het coronavirus. Naast de locaties op de Koningsweg en bij het UMC, komt er in de loop van deze maand ook een teststraat bij de Koploperstraat.

Utrechters kunnen zich binnenkort op drie verschillende plekken in de stad laten testen op het coronavirus. Naast de locaties op de Koningsweg en bij het UMC, komt er in de loop van deze maand ook een teststraat bij de Koploperstraat.

Sinds 1 juni kunnen alle Nederlanders met klachten die wijzen op het coronavirus getest worden. In Utrecht heeft de GGD inmiddels twee teststraten geopend. Bij het Rode Kruis aan de Koningsweg kunnen fietsers en voetgangers zich laten testen en sinds 8 juni kunnen automobilisten, fietsers en voetgangers bij de parkeergarage van het UMC terecht voor een test op het virus.

Bij de Koploperstraat nabij de Cartesiusweg wordt momenteel een derde teststraat opgezet. De gemeente Utrecht verwacht dat deze in de loop van de maand wordt geopend.

Opschaling

De GGD bekijkt de komende periode of er drie testlocaties in de stad nodig blijven. Mocht dat niet het geval zijn dan sluit óf de teststraat bij het UMC óf degene aan de Koningsweg.

De Koploperstraat blijft voorlopig open omdat er op deze locatie eenvoudig opgeschaald kan worden naar drie of vier straten, terwijl dit op de andere plekken niet het geval is.

Bij het UMC is nu bijvoorbeeld maar één straat open waardoor er 100 mensen per dag getest kunnen worden. Deze locatie zou eventueel uitgebreid kunnen worden naar twee straten.

15 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Netjes. Ongeveer een maand of 3 te laat en bovendien tamelijk zinloos, want vrijwel niemand heeft nog Corona… Er zijn naar schatting van het RIVM in heel Nederland nog maar 1000 besmettelijke mensen met het virus en dat betekent dat iedere besmettelijke Utrechter (nog geen hand vol, letterlijk) nu dus zo’n beetje een exlusieve testlocatie voor zichzelf heeft…

  Beetje jammer dit.

 2. Linlin

  Fijn dat dit er nu is, en betrekkelijk snel. Ik heb me laten testen en zit nu in quarantaine tot de corona is “uitgewoed”. De test ging snel, de uitslag ook. Contactonderzoek gelukkig niet nodig omdat ik al 4 dagen binnenzat.
  Bij klachten moet je sowieso binnenblijven, maar ik ben blij dat ik toch zekerheid heb.

 3. M

  @scherpshutter: Utrecht staat de afgelopen 4 weken al wekelijks in de top 3 met nieuwe besmettingen in Nederland (>85 personen momenteel waarvan het bekend is doordat ze eindelijk getest mochten worden). En dat is dan dus nog zonder actief testen, dus het zullen er nog wel een ‘handjevol’ meer zijn.

 4. Scherpschutter

  @M 15:36

  Goed lezen. Corona hebben en besmettelijk zijn, zijn twee verschillende dingen.

 5. Jacobson

  Wat is het toch fijn ondeskundigen als S te hebben. Altijd verstand van de meest uiteenlopende zaken. Hoeven we ons gelukkig niet te laten leiden door mensen die zich jarenlang hebben blindgestaard op 1 onderwerp!
  Die missen toch een beetje die brede blik.

  (cynisme)

 6. HArry

  Wat is het toch fijn om naar deskundigen te luisteren die eigenlijk niet deskundig zijn en hun kennis uit een leerschrift hebben opgedaan en volgzaam de orders en standpunten van de WHO en door de overheid gecreëerd IC schaarste ontstane voorwaarde hun advies geven. Ook de opsporing, testaanpak contactonderzoek waren allemaal zeer intelligent en deskundig.

  Cynisch realisme

 7. Scherpschutter

  @HArry

  Dat is wat overdreven. We weten dankzij dankzij de deskundigen van het RIVM nu in ieder geval wel o.a. dat carnaval in kleine groepen wordt gevierd en dat de kans heel klein is dat Corona ook naar Nederland komt. Among a lot of other things…

  Sarcasme of cynisme?

 8. Koel Hoofd

  3 testlocaties als mosterd na de maaltijd welke ook nog eens voornamelijk zijn gericht op fietsers?
  Doen ze in Azie toch beter: allemaal goed en gratis bereikbaar voor autos.

 9. Nuchter

  Beste ” Scherpschutter”

  Ik zou zeggen ga eens kijken of je een teststraat voor jezelf hebt.
  De meeste dagen worden er alleen al op de locatie in Houten expo ruim 500 mensen getest.
  Volgens jou redenatie is testen dus niet meer noodzakelijk want het gaat maar om een handjevol gevallen, dat baseer je op persoonlijke waarneming?
  Kritiek is makkelijk vanuit je schommelstoel….

 10. Julia

  Waarom is er in Utrecht Zuid West geen test mogelijkheid?

 11. M van Sante

  Zolang er geen middel is om het virus stop te zetten. Zijn opmerkingen als ,,niet meer nodig” of ,,overdreven” toe te schrijven aan mensen met een beperkt inzicht en/of denkvermogen. All zijn het maar een handje vol mensen!!!
  Het worden er vanzelf mee vanzelf meer!!

  Gezond verstand en verantwoordelijkheid dragen is ZO moeilijk niet!!

  Ben blij dat ik in nederland woon. Marcel v S

 12. Jacco

  ‘t Is nu 7 september toch handig zo’n teststraat om de hoek. Ik mag straks ff langs.

 13. Japio

  Geweldig, testlocatie voor fietserts! Want in Utrecht zijn niet alleen studenten autoloos.

 14. Bahzizi

  Ik wil corona testen in de buurt van mijn woning 3555XR Utrecht

 15. Angelique

  Moet je betalen voor de test

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).