Op dit nieuwe pad kunnen wandelaars binnenkort langs de Utrechtse singel lopen | De Utrechtse Internet Courant Op dit nieuwe pad kunnen wandelaars binnenkort langs de Utrechtse singel lopen | De Utrechtse Internet Courant

Op dit nieuwe pad kunnen wandelaars binnenkort langs de Utrechtse singel lopen

Op dit nieuwe pad kunnen wandelaars binnenkort langs de Utrechtse singel lopen
Foto's: Bas van Setten
Het duurt nog maar een paar maanden totdat de Utrechtse singel weer helemaal rond is. Ondertussen wordt er hard gewerkt en zijn er steeds meer vorderingen zichtbaar. Eén van de laatste is een wandelpad.

Het duurt nog maar een paar maanden totdat de Utrechtse singel weer helemaal rond is. Ondertussen wordt er hard gewerkt en zijn er steeds meer vorderingen zichtbaar. Eén van de laatste is een wandelpad.

Ter hoogte van het Moreelsepark is de afgelopen tijd een wandelpad aangelegd met lantaarnpalen ernaast. In de nabije toekomst kunnen wandelaars hier langs het water lopen.

Op 12 september van dit jaar moet het weer mogelijk zijn om een rondje te varen over de Utrechtse singel. Met een boot kunnen mensen dan vanaf TivoliVredenburg, onder Hoog Catharijne door, richting het Ledig Erf varen.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Kademuur

In april van dit jaar is al gestart met het uitgraven van het laatste deel van de singel waar nog water moet komen. Die uitgravingen begonnen onder de Stadskamer van Hoog Catharijne en eindigen ter hoogte van Grand Hotel Karel V.

Tijdens die werkzaamheden wordt er nog weleens gestuit op stukken van een oude kademuur. Een restant van het 16e-eeuwse Kasteel Vredenburg blijft liggen zodat het zichtbaar is voor passerende bootjes.

Gekoppelde berichten

17 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Je moet hier wel behoorlijk wat fantasie voor hebben hoor.
  Paar lantarenpaaltjes in een zandput.

 2. Barend

  Het wordt mooi daar!

 3. wollie

  voor 2030: singel doortrekken via vredenburg – lange viestraat – potterstraat – janskerkhof – nobelstraat – kruisstraat – biltstraat naar uithof. met de boot naar college!

 4. Katja

  Gelukkig een stuk Vredenburgkasteel zichtbaar, de rest is al weg gebulldozerd…

 5. Artist Impression 4 life

  @Wollie: dude, ben jij überhaupt ooit in Utrecht geweest? Die routing slaat als een wortel op een nijptang. Mocht je per boot naar college willen, dan raad ik je de Kromme Rijn aan. Je redt het nu net niet naar college, maar je bent in ieder geval alvast diep in oost. Als je de Kromme rijn recht maakt ter hoogte van de kanoverhuur, dan kun je tot in de collegebankjes varen. Leuk plan!

  @koel hoofd: Haha ik vroeg me altijd af voor wie ze die artist impression tekeningen maken van toekomstige bouwwerken met gezellig getekende mensen die genieten van de zon zoals alleen in artist impression getekende mensen dat kunnen. Maar voor jou dus! Nice to meet you! Maar komt ie: achter de paaltjes is het straks blauw en nat tot aan de groene boompjes. Tussen de paaltje in het gras zitten getekende studenten in bikini, iemand jogt met een hond, er is een kinderwagen en er lopen ook 2 geknipt-geplakte vrouwtjes met hoofddoeken over het paadje. Man-vrouw verhouding is ongeveer gelijk en iedereen is vrolijk. Oh ja, en de zon schijnt.

 6. Joris

  Jammer dat als je een rondje singel wilt wandelen, met bijvoorbeeld je hond, je tegen HC aanloopt waar je dan niet doorheen mag.
  Dat blijft toch een lelijke sta-in-de-weg

 7. Wim

  Zucht, kan er nu eens nooit een blij commentaar worden gegeven door de zeurders

 8. Marcel

  @Wim
  Je hebt een groep vaste zeurders. Die lees je gewoon niet meer. Het heeft het effect van: o ja, die weer. Ik ben op het Vredenburg geboren en heb iets met het verleden van het Vredenburgh. Bestuurders in de raad weten niets meer van het verleden. Het is jammer want het was geweldig. Historie doet weinig mensen wat. Helaas maar waar.

 9. JdV

  @Katja en Marcel: Wil je een stuk (behoorlijk groot ook) kasteel Vredenburg zien?
  Waarschijnlijk zijn jullie fietsers, pak de auto en parkeer in garage P5 op de bovenste verdieping. Prachtig groot stuk kasteel met uitleg er bij.

 10. Bromsnor

  Bromsnor houdt niet zo van varen maar mag graag een rondje singel lopen. Kan dat straks? Of kan je dan nog steeds niet van Rijnkade naar de Vredenburgkade?

 11. Koel Hoofd

  @ Artist impression 4 life
  hahaha je brengt die zandbak tot leven!
  Maarre, hoe wordt dat smerige grachtenwater blauw in je verhaal?
  Met een potje inkt?
  .

 12. Tom

  Van Rijnkade naar Vredenburgkade kan straks, maar dan moet je wel een stukje door Hoog Catharijne. Als je dat niet wilt kun je voor en na Hoog Catharijne het water oversteken met de nieuwe bruggen die er tegenaan liggen en dan langs de weg er onderdoor.

 13. WvR

  @Koel Hoofd:
  Als ik het (grind-)pad volg waar de lantaarns aan staan, heb ik een aardig goed idee. Hoefde ik De Fantasie niet eens voor te raadplegen.

 14. Katja

  @JdV: ik wóón in Utrecht, dan ga ik toch niet de auto nemen om een stuk kasteel te zien ?
  En was bij de opgravingen in de jaren 70, mochr daar een keer zelfs rondlopen onder begeleiding van de helaas overleden stadsarcheoloog Hoekstra.

 15. Pieter

  Als er eenmaal water in staat en het groen zich gesetteld heeft wordt het een mooie plek voor een wandeling langs de nieuwe oude singel.

 16. Anne Marie ten Berge

  Ik waarschuw maar even: Volgens de APV moeten honden op wandelpaden aangelijnd worden.

 17. RABE

  Is dit pad ook rolstoel toegankelijk, want dat is nog af en toe wel een probleem in Utrecht.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).