Op Koningsdag is alcohol verboden op de Utrechtse stations en in de trein Op Koningsdag is alcohol verboden op de Utrechtse stations en in de trein

Op Koningsdag is alcohol verboden op de Utrechtse stations en in de trein

Op Koningsdag is alcohol verboden op de Utrechtse stations en in de trein
Archieffoto station Utrecht Centraal
Het is straks op Koningsdag niet toegestaan om alcohol te drinken op de Utrechtse stations. Op Utrecht Centraal zijn vanaf Koningsnacht tot en met 28 april ook de bagagekluizen niet beschikbaar.

Het is straks op Koningsdag niet toegestaan om alcohol te drinken op de Utrechtse stations. Op Utrecht Centraal zijn vanaf Koningsnacht tot en met 28 april ook de bagagekluizen niet beschikbaar.

“Met z’n allen houden we Koningsdag gezellig, daarom geldt een aantal maatregelen”, schrijft NS op haar website. Zo wordt bijvoorbeeld in de winkels op de stations geen alcohol verkocht. Ook zijn alcoholhoudende dranken op Koningsdag niet toegestaan in de treinen en op de stations.

Daarnaast zijn op verschillende plekken de bagagekluizen niet beschikbaar. Voor de meeste stations is dit van 19.00 uur op 26 april tot 07.00 uur op 28 april. “Alleen op Utrecht Centraal sluiten de kluizen al op 25 april 19.30 uur”, aldus NS.

Vanwege de verwachtte drukte rijdt NS woensdag met een speciale Oranjedienstregeling. Dit houdt in dat er meer en langere treinen worden ingezet. Ook op Koningsnacht rijden er op een aantal trajecten meer een langere treinen. Raadpleeg de reisplanner van NS voor actuele informatie.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Nico

  Strak plan op station utrecht geen alcohol verkoop. En nu..? Oh ja, aan de jaarbeurszijde zit de Spar buiten het station en loop je via het stationsplein onder het bollendak (50 meter van stations hal) door zit daar een vrij grote AH en bij beide zaken ben je nog goedkoper uit voor bv bier dan op station. Ik gok dat die twee zaken zich rot lachen om geen verkoop alocohol op station…..

 2. Kendrick

  Belachelijk. Omdat een paar mensen niet kunnen dealen met drank, kan ik geen blikkie opentrekken op CS. What’s next? Verbod in de hele stad?

 3. Didi

  Dream on.

 4. Peter

  Ooit wel eens de APV van Utrecht gelezen dan had je geweten dat in bijna de gehele binnenstad en grote delen daarbuiten al jaren een verbod is op het nuttigen van alcoholische dranken. Dus zo bijzonder is het niet .

 5. passalacqua

  een verbod en het handhaven ervan, verschil van dag en nacht in de praktijk

 6. Confusius

  En vervolgens is er niemand om te handhaven en wordt het weer een puinbak op station en in de trein, as usual. Je zou maar nuchter naar een zinnige bestemming reizen op deze dag en in 1 grote kotsbak moeten plaatsnemen, want daar draait het wel meestal op uit.

 7. Koel Hoofd

  Symbool politiek van de NS, niet te handhaven.
  Laat die zich eerst maar eens richten op hun kerntaak, dat is al hogere wiskunde voor ze!

  Next…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).