Opeens kan je op de Burgemeester Reigerstraat geen fietsen meer stallen | De Utrechtse Internet Courant Opeens kan je op de Burgemeester Reigerstraat geen fietsen meer stallen | De Utrechtse Internet Courant

Opeens kan je op de Burgemeester Reigerstraat geen fietsen meer stallen

Opeens kan je op de Burgemeester Reigerstraat geen fietsen meer stallen

Utrecht fietsstad? De gemeente doet haar best maar niet iedereen is overtuigd. Een DUIC-lezer bericht ons over de onmogelijkheid om haar fiets te plaatsen in de Burgemeester Reigerstraat.

Weken geleden werden de meeste fietsklemmen voor de Albert Heijn verwijderd om er nieuwe voor in de plaats te zetten. Dat laatste is nog niet gebeurd. En dan heb je met een drukke supermarkt, het populaire Buurten en de vele andere winkeltjes in de straat een serieus probleem. Fietswethouder Lintmeijer, fiets even langs. Dit moet beter kunnen.

foto 3 (1)

9 Reacties

Reageren
  1. Edwin Witt

    Om de overlast van wild gestalde fietsen aan te pakken zou er een fietsbelasting ingevoerd moeten worden. Uit de opbrengsten kan de gemeente dan goede en voldoende stallingen realiseren.

  2. Wout

    Ik geloof dat we in Utrecht al meer dan genoeg belasting betalen waaruit fietsklemmen betaald kunnen worden…Edwin!

  3. Jeroen

    De gemeente geniet duidelijk ook van haar kerstvakantie. Ik ben blij te horen dat er nieuwe rekken terugkomen, want ik was even bang dat deze voor goed zouden verdwijnen.. En Edwin we betalen zeker genoeg belasting, daar hoeft niks meer bij,,,

  4. Krakeling

    Toevallig … vandaag ook een aardig epistel over de inzet en vaardigheden van de Utrechtse ambtenaren. Blijkbaar is het te “moeilijk” om het weghalen en vervangen van de fietsenrekken in een handeling uit te voeren. Ik vermoed dat er twee afzonderlijke afdelingen aan het “werk” zijn. Dus nog een geluk dat de werkzaamheden in de juiste volgorde plaatsvinden.

    btw. Erg fijn dat Lindmeijer nog even langs fietst. Dat “langsfietsen” is blijkbaar zijn specialiteit. Met een beetje geluk kan hij na 19 maart optiefen.

    http://localhost/duic/nieuws/58337/geachte-ambtenaren-van-de-gemeente-utrecht-het-verbaast-me-niks-dat-u-in-de-stress-zit/

  5. Sietske

    De rekken worden niet vervangen maar opgeknapt. Door ze opnieuw te coaten kunnen ze weer jaren mee. Dat is goedkoper maar betekent wel dat er nu even geen/minder rekken staan. We proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken maar de kosten ook. De rekken komen zo snel mogelijk terug.

  6. Rats

    Belachelijk dat ze overal fietsrekken weghalen, zo wordt het er niet netter op, ik begrijp dit soort maatregelen niet!!

  7. Krakeling

    @ Sietske Ja, moeilijk hè?
    Overal in de stad zie je fietsenrekken van dit type. Het is dus op te lossen als je een beperkt aantal rekken achter de hand hebt. Dan kan je dit soort acties in één keer publieksvriendelijk én efficiënt uitvoeren. Bovendien heb je dan ruim de tijd voor het poedercoaten.

    Bespreek het eens in een “werk”groep. En maak er vooral een mooi verslag van.

  8. Hans

    Iig geeft Sietske uitleg, nog even vermelden dat je namens de gemeente spreekt oid, maar voorlichting is duidelijk nodig. En een paar fietsrekken achter de hand inderdaad niet zo gek.

  9. Durk

    @Edwin Witt

    En als automobilisten nu de werkelijke kosten van autogebruik zouden betalen, dan zijn ze duur uit:
    Ruimtegebruik, wegen, onteigening, vervuiling, autoverkeerslachtoffers, etc. Er zit kennelijk een economisch voordeel aan de auto (?), waardoor de staat een deel van de kosten op zich neemt. Auto’s rijden op subsidie.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).