DUIC tv: Eerste vestiging van GezondheidsLab geopend in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant DUIC tv: Eerste vestiging van GezondheidsLab geopend in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

DUIC tv: Eerste vestiging van GezondheidsLab geopend in Utrecht

DUIC tv: Eerste vestiging van GezondheidsLab geopend in Utrecht
Er worden verschillende onderzoeken op de locatie aangeboden. “De specialist kijkt (op afstand) mee en geeft advies aan de patiënt…

Wethouder Victor Everhardt heeft gisteren de deuren geopend van ‘GezondheidsLab Utrecht Zuidwest’ op de Beneluxlaan 928 in Utrecht. De directe verbinding tussen medisch specialisten en huisartsen is bijzonder.

 

Videoverslag

Opening GezondheidsLab Utrecht (DUIC TV)

Er worden verschillende onderzoeken op de locatie aangeboden. “De specialist kijkt (op afstand) mee en geeft advies aan de patiënt en diens huisarts”, zegt Carin de Kok, medisch directeur bij Huisartsen Utrecht Stad (HUS), dat samen met diagnostisch centrum Saltro initiatiefnemer is van GezondheidsLab.

In het GezondheidsLab Zuidwest levert het Diakonessenhuis röntgen- en echo- onderzoek. Voor de ontwikkeling van de inhoudelijke zorg wordt ook samengewerkt met het St. Antonius ziekenhuis en UMC Utrecht.

Wethouder gezondheid van Utrecht Victor Everhardt: “Patiënten willen het liefst snel en dicht bij huis geholpen worden in een prettige omgeving. Belangrijk is dat ze informatie krijgen in begrijpelijke taal, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen over de zorg die ze nodig hebben. Dat doet GezondheidsLab. Daarmee zijn ze een waardevolle aanvulling op de bestaande medische zorg in Utrecht en omgeving.”

Naast gemak voor patiënten is het GezondheidsLab ook ontwikkeld om een efficiënter te zijn. Martijn Wiesenekker, lid raad van bestuur Diakonessenhuis: “Het GezondheidsLab sluit aan bij onze visie om zorg zo dicht mogelijk bij patiënten aan te bieden. Dichtbij en onder verantwoordelijkheid van de huisarts als het kan, specialisatie waar het moet.” In het GezondheidsLab komen de zorgprofessionals naar de huisartsen en hun patiënten toe. “Dit initiatief geeft dus prima invulling aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om samen met anderen te zoeken naar zogenaamde substitutie van zorg, van de tweede – naar de eerste lijn.”

Het GezondheidsLab Utrecht Zuidwest was vanaf 29 januari open voor patiënten en is nu ook officieel geopend.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).