Opening Kanaalweg loopt vertraging op; busbaan Dichterswijk wel op tijd klaar Opening Kanaalweg loopt vertraging op; busbaan Dichterswijk wel op tijd klaar

Opening Kanaalweg loopt vertraging op; busbaan Dichterswijk wel op tijd klaar

Opening Kanaalweg loopt vertraging op; busbaan Dichterswijk wel op tijd klaar
Kruispunt bij de Nelson Mandelabrug
De Kanaalweg in Utrecht gaat later open dan gepland. In eerste instantie zou de weg eind september worden geopend, maar dit wordt nu verschoven naar december. Busbaan Dichterswijk wordt wel volgens de planning opgeleverd.

De Kanaalweg in Utrecht gaat later open dan gepland. In eerste instantie zou de weg eind september worden geopend, maar dit wordt nu verschoven naar december. Busbaan Dichterswijk wordt wel volgens de planning opgeleverd.

De Kanaalweg sloot vorig jaar op 2 september. Vlak daarvoor was de weg ook al 11 maanden afgesloten. De werkzaamheden aan de Kanaalweg zouden ruim een jaar duren, maar deze lopen dus drie maanden uit.

Leidingen

Volgens de gemeente komt dit omdat er extra maatregelen genomen moest worden om belangrijke warmte- en gasleidingen te beschermen. Ook is er tijdens de werkzaamheden voor gekozen om de monumentale kademuren en bruggen van Villa Jongerius te herstellen.

Dit was een verzoek van zowel Villa Jongerius als Rijkswaterstaat. “Deze werkzaamheden worden momenteel ook voorbereid en komen volledig voor rekening en risico van Rijkswaterstaat”, schrijft de gemeente in een brief aan de raad.

Busbaan

De werkzaamheden aan busbaan Dichterswijk liggen wel op schema. Deze gaat dan ook half november open. Na een jaar van werkzaamheden aan de Van Zijstweg en Dr. M.A. Tellegenlaan rijden de bussen straks over de vernieuwde route. Hiermee is het laatste deel van het Hoogwaardig Openbaar Vervoer-netwerk afgerond.

De busbaan loopt over de Nelson Mandelabrug. Het brugdek hiervan verkeert in slechte staat. Er werd onder meer chroom6 gevonden in de verf. Het brugdek werd in juni verwijderd voor versteviging en restauratie, maar de slechte staat van de brug zorgt voor vertraging bij het terugplaatsen. Dit staat nu gepland in het weekend van 2 tot 4 oktober.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Sven

  Maar natuurlijk. Een van de belangrijkste fietsaders van Utrecht. Met een tussenpoos van een week of 3 inmiddels al ruim twee jaar dicht.

 2. Elly

  Helemaal mee eens met Sven. Ik blijf het absurd vinden dat zo’n belangrijke fietsroute nu al zo lang dicht is. Het gaat er bij mij niet in dat dit niet anders had gekund. Fietsers zijn de dupe van de laksigheid en slechte planning van de gemeente.

 3. Angelique

  Boe!
  Het verbaasd me dat onze wethouder van fietsverkeer hier niet wat meer bovenop zit. Op een gegeven moment is er toch wel ruimte voor een tijdelijk fietspadje, zou je zeggen.

 4. Guy Lier

  Alles wat in Utrecht te maken heeft met werken aan de infrastructuur is een fiasco en een regelrechte klucht. Wanneer rollen er eens (amateuristische) koppen?

 5. AH

  Ik blijf het vreemd vinden dat dit een ‘Hoogwaardig Openbaar Vervoer’-route wordt genoemd als de bussen erop niet harder mogen rijden dan 30km/h. Vind ik niet hoogwaardig. Zonder de fietserstunnel bij Jongerius (veruit het meest onveiligepunt op het traject) mocht er 50 gereden worden, met fietserstunnel en op een aparte baan straks dus 30.

 6. JdV

  Gras is groen, regen is nat, en de wethouder verkeer in Utrecht faalt op elk mogelijk dossier. Next.

 7. Herman

  Er wordt gesuggereerd dat het brugdek in slechte staat is vanwege die chroom verf. Dat is natuurlijk flauwekul.

  En dat er soms onverwachte omstandigheden zijn die voor vertraging zorgen is toch niet zo raar. Of wordt er bij de vaste reageerders nooit verbouwd en kom je dan niets onvoorziens aan?

  Of klopt het toch dat de vaste kliek bestaat uit wereldvreemden die vanaf hun zolderkamertje de wereld van hun deskundig commentaar voorzien?

 8. Bert

  Gezien het belang van deze verbinding had het voor de hand gelegen om er wat meer vaart achter te zetten. Een weg 2 jaar lang af weten te sluiten is een prestatie op zich.

 9. Stan

  Ik ben bang dat als de kanaalweg weer open kan hij na enkele weken weer dicht gaat ivm de bouwwerkzaamheden van het Wilhelmina-complex. Daar komt een brug te liggen

 10. Angelique

  @Herman
  Mensen met een andere mening niet meteen wegzetten als wereldvreemd hè.
  In dit geval is het denk ik voor velen een druppel die de emmer doet overlopen, zie de geschiedenis van dit bouwproject….

 11. Jeroen

  @Stan, ga daar maar vanuit.

 12. Pee

  @Herman
  Bij een verbouwing loop je ook wel eens tegen iets aan ,maar dan laat je daar geen twee jaar over doen om het te verhelpen.
  Ondertussen beginnen ze gewoon andere straten open te breken en vervolgens ook de eerste weken niets mee gedaan.
  Ze moeten eerst het ene eens afmaken voor ze aan de volgende klus beginnen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).