Foto’s opening Utrecht Centraal: “Adem uit en kom in kleermakerszit” | De Utrechtse Internet Courant Foto’s opening Utrecht Centraal: “Adem uit en kom in kleermakerszit” | De Utrechtse Internet Courant

Foto’s opening Utrecht Centraal: “Adem uit en kom in kleermakerszit”

Foto’s opening Utrecht Centraal: “Adem uit en kom in kleermakerszit”
De yogales op Utrecht Centraal. Foto's Nienke Kamphuis / DUIC
Na jarenlang verbouwen aan het Centraal Station is het vandaag zover: de opening! De hele dag is het feest; het begon vanochtend al vroeg met een yogales om 6.30 uur. 

Na jarenlang verbouwen aan het Centraal Station is het vandaag zover: de opening! De hele dag is het feest; het begon vanochtend al vroeg met een yogales om 6.30 uur. 

De les van yogadocent Christa Schep (28) is een scherp contrast met de rest van de stationshal tijdens de ochtendspits: beneden rennen mensen de longen uit hun lijf om een trein te kunnen halen, net iets daarboven op het balkon hoor je Christa zeggen: “Probeer je ademhaling rustig en constant te krijgen.”

200161207-utrecht-centraal-opening-02
Om 8.00 uur liggen er vijftien mensen op de yogamatjes; veel vrouwen en een enkele man.
200161207-utrecht-centraal-opening-05
Onder het balkon waar de yogales wordt gegeven, lopen duizenden mensen gehaast om hun trein te halen.

Anouk (24) volgt vaker lessen bij Christa, dus de kans om een les te volgen op Utrecht Centraal wilde ze niet laten lopen. “Ik dacht dat het me nooit ging lukken om in deze chaos te ontspannen, maar op een gegeven moment lukte het om de Alladin-achtige muziek van het orkest te vergeten”, lacht ze.

200161207-utrecht-centraal-opening-04
Christa: “Ik vond het wel veel kouder dan gedacht, dus heb meer actieve oefeningen gedaan.”
200161207-utrecht-centraal-opening-03
Ingrid Rietmeijer, 61 jaar, vond de yogales geweldig. Ze kwam wekelijks kijken naar de ontwikkelingen op het Centraal Station en vindt het eindresultaat fantastisch: “Vooral dat golvende licht in het dak vind ik prachtig.”
20161207-utrecht-centraal-opening-06
Naast de yogales op het balkon speelde de gehele ochtend het NS Harmonieorkest, dat bestaat uit ruim zeventig muzikanten die verbonden zijn in de spoorsector.

Christa sluit de les af: “Bedank jezelf dat je vanochtend deze uitdaging bent aangegaan; een yogales op zo’n drukke plek.” Op de achtergrond klinkt het slotakkoord van het orkest, gevolgd door luid applaus.

1 Reactie

Reageren
  1. jacob

    Het NS Harmonieorkest liet de reizigers swingend hun trein halen !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).