Openingsdata van Albert Heijn en Bever in Post Utrecht bekend | De Utrechtse Internet Courant Openingsdata van Albert Heijn en Bever in Post Utrecht bekend | De Utrechtse Internet Courant

Openingsdata van Albert Heijn en Bever in Post Utrecht bekend

Openingsdata van Albert Heijn en Bever in Post Utrecht bekend
De centrale hal van het voormalige postkantoor aan de Neude.
De openingsdata van twee grote winkels in Post Utrecht zijn bekend. Volgende maand openen de nieuwe Albert Heijn en buitenwinkel Bever hun deuren op respectievelijk 12 en 28 februari.

De openingsdata van twee grote winkels in Post Utrecht zijn bekend. Volgende maand openen de nieuwe Albert Heijn en buitenwinkel Bever hun deuren op respectievelijk 12 en 28 februari.

Een woordvoerder van Bever laat weten dat het gehele assortiment van hun huidige locatie aan de St. Jacobsstraat naar Post Utrecht wordt verhuisd. “Er worden meerdere dagen uitgetrokken voor de verhuizing. We hebben een hoop spullen die van de ene locatie naar de andere gebracht moeten worden.” De nieuwe winkel – waarvan de opening aan de zijde van de Oudegracht is – is daarnaast ook een stuk groter dan de oude locatie.

Het assortiment wordt daarmee uitgebreider en de sport-/buitenwinkel gaat ook alledaagse kleding verkopen. “De huidige winkel zal in de week van 28 februari enkele dagen sluiten”, aldus de woordvoerder.

Albert Heijn

De nieuwe supermarkt van Albert Heijn krijgt 26 zelfscankassa’s. “Het is een prachtig, markant pand dat ook nog eens op een geweldige plek aan de Neude staat”, zegt supermarktmanager Melissa Schuurman. In de nieuwe winkel gaan ongeveer 150 medewerkers aan de slag. Het merendeel is afkomstig uit andere Albert Heijn-winkels uit de omgeving.

“We denken dat veel passanten onze winkel zullen bezoeken en dat medewerkers van omliggende kantoren er hun dagelijkse boodschappen gaan doen. We krijgen daarom een compleet assortiment met heel veel verse producten. Bij ons vind je straks ook een extra groot aanbod voor een snelle, lekkere en verantwoorde lunch.”

De bibliotheek en diverse horecazaken openen op 13 maart.

16 Reacties

Reageren
 1. Willem

  Nog meer supermarkten……… 🙁

 2. HArry

  Ik wist niet dat de AH of Bever boeken uitleenden of een versmarkt hadden.

  Weer wat geleerd.

  Of zijn we weer in wat marketingpraatjes getuind? Maar ja, iemand moet die volslagen absurde huur betalen, toch?

 3. Erik

  @Harry:
  Enig idee hoe groot het pand is? Dat krijgt de bibliotheek nog niet gevuld met alle boeken ter wereld.

 4. Hugo Aylva

  @Willem @ HArry: van begin af aan was al duidelijk dat er naast de bibliotheek ook winkels en horeca in het pand zouden komen, dat is geen nieuws. Ook niet dat AH en Bever zich er zouden gaan vestigen. Overigens had ik zelf ook liever een echte foodmarkt gezien dan de zóveelste AH, maar gelukkig krijgt ook Broese een mooie nieuwe plek in het postkantoor, dus het is niet alleen maar kommer en kwel.

 5. Katja

  AH met zelfscankassa’s, daar zien ze mij niet !
  Weer een vondst tot maximaliseren van winst ten koste van arbeidsplaatsen. En kennelijk zijn er te weinig AH’s in Utrecht. En wat een gruwelijke verbouwing van die mooie monument. Doek de Welstandcommissie ook maar op.

 6. Erik

  @Katja:
  Zelfscankassa’s zijn geweldig, 100x liever dan bij zo’n vervelende kassa aansluiten waar al je boodschappen op een hoop met degene voor je worden gegooid waarna je ze mag inpakken terwijl de boodschappen van degene na je er al doorheen worden gemikt. Nee, dan liever relaxted zelf scannen en rustig inpakken zonder stress. Veel beter.

 7. trol

  Erik…eens….echt wat een uitkomst die zelfscan. En arbeidsplaatsen…ja die verdwijnen, maar de paardentram bestaat ook niet meer.

 8. Erwin

  Katja gaat het liefst met de paardentram naar de kruidenier…

 9. Joas

  Altijd grappig, van die HArry’s die voor een compleet vrije markt zijn en tegen de sociaal democratie (met rechten voor iedereen), maar altijd klagen over wat gangbaar is binnen diezelfde vrije markt.

  Ineens is een markthuur dan absurd hoog en mag een marktpartij niet een gebouw huren ofzo? Denk je dat alleen de bieb als huurder de investeringskosten dekt?

  Zonder bieb had ASR er trouwens een volledig commerciële bestemming van gemaakt. Het is na bmiddeling van bieb, gemeente en ik meen ook provincie en een lobbyclub, dat ASR uiteindelijk vanuit deels maatschappelijk belang toch akkoord ging met dit huidge plan.

  Deels maatschappelijk, nog steeds deels markt. Anders had het niet gekund, vanuit de eigenaar van het pand gedacht en dat is ASR.

  Jammer dat de post niet eerder heeft laten weten, 15-20 jaar eerder, dat het van het pand afwilde anders had er natuurlijk in en rondom het postkantoor een fantastisch TivoliVredenburg kunnen staan of had ‘t Hoogt samen met de bieb bezit kunnen nemen van dit fantastische pand. Handig ook met betrekking tot het Nederlands Film festival.

 10. Koel Hoofd

  Zelfscan kassa’s…dat zijn 26 kansen om te stelen. Dat schijnt ook redelijk vaak te gebeuren bij die zelfscan kassa’s, veel meer dan bij gewone kassa’s.

 11. D.

  Weer een AH. Op de Voorstraat zit er ook al een. Dit begint tot wel een beetje absurd te worden.

  Jammer dat de Bever weg gaat van de Jacobsstraat. Hopelijk komt er snel wat voor terug. Hoop dat die straat wat aantrekkelijker wordt.

 12. wim bredewoud

  Krijgen we straks een bever die gaat hamsteren.

 13. maurice

  Mooi voorbeeld hoe de gemeente Utrecht met zijn monumentaal erfgoed omgaat. Het mag allemaal niets kosten. We willen wel behouden maar verkwanselen historische waarde aan het juk van de commercie. Commerciële partijen zijn enkel geïnteresseerd in unieke verkooppunten. Ze zijn bereidt om hier flink voor te betalen. Maar we zullen zien dat AH en Bever maar zeer tijdelijk zullen blijven. Ze zullen worden uitgekocht door nog grotere partijen met nog grotere financiële slagkracht. Herbestemming na herbestemming is het gevolg. We gaan onrustige tijden meemaken. Steeds weer verbouwingen, sluitingen, leegstand en weer openingen, alles maar met een doel: Winst maken. Wat het doet met de sfeer en uitstraling van het gebouw wordt hier ondergeschikt aan gemaakt. Zie wat er gebeurt is met de binnenstad. De Oude Gracht wordt het hele jaar door ontsiert door verbouwingen. Gevels staan weken in de steigers omdat er weer een ander winkel tijdelijk zijn intrek neemt.

 14. Sanne

  Mij niet gezien in dat oude postkantoor.

 15. Claes

  @ Maurice

  De gemeente is geen eigenaar van het pand. Nooit geweest ook en de gemeente kon de koopprijs van het pand niet betalen. Als ze hier honderden miljoenen belastinggeld aan uit gegeven hadden was de wereld ook te klein geweest. ASR is de eigenaar. Maakt minder winst door het gebouw deels maatschap te verhuren. Het is trouwens de gemeente die door bemiddeling als nog de bieb in de post heeft gekregen, want ASD had andere planne. De commerciele verhuur maakt een lagere huurprijs voor de bieb mogelijk. Daarom moest er meer verhuur plaats vinden.

 16. Joris

  In Antwerpen moest een goedlopende AH sluiten omdat er te veel Ahold Delhaize-vestigingen per km2 zaten. Is in Utrecht geen probleem. Of gaat de AH Voorstraat bijna om de hoek dicht? Denk van niet…
  Verder lijkt mij de verbouwing heel goed gelukt. De nieuwe zij-ingangen helemaal in stijl met de rest van het gebouw. Nieuwe aanbouw tikkeltje hoog maar dat zal wennen zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).