Oplettende bestuurder ziet gestolen auto van vriend rijden in Utrecht en alarmeert politie Oplettende bestuurder ziet gestolen auto van vriend rijden in Utrecht en alarmeert politie

Oplettende bestuurder ziet gestolen auto van vriend rijden in Utrecht en alarmeert politie

Oplettende bestuurder ziet gestolen auto van vriend rijden in Utrecht en alarmeert politie
Bron: Politie Basisteam Utrecht Noord
Een bestuurder zag afgelopen weekend de auto van zijn vriend rijden in Utrecht, maar de vriend zat niet achter het stuur. Het voertuig bleek uiteindelijk gestolen en na een achtervolging met veel overtredingen konden agenten de verdachte arresteren.

Een bestuurder zag afgelopen weekend de auto van zijn vriend rijden in Utrecht, maar de vriend zat niet achter het stuur. Het voertuig bleek uiteindelijk gestolen en na een achtervolging met veel overtredingen konden agenten de verdachte arresteren.

De zwarte Audi A2 reed door Overvecht toen een bestuurder van een ander voertuig de auto van zijn vriend herkende. Hij nam daarop contact op met zijn vriend die vervolgens verbaasd reageerde en vertelde dat zijn auto voor de deur moest staan. Toen dat dus niet het geval bleek te zijn, nam de melder die de Audi zag rijden contact op met het noodnummer 112.

Hij volgde de gesloten auto terwijl hij de politie op de hoogte hield van de locatie. Agenten rukten met meerdere eenheden uit en op een gegeven moment zagen zij het gestolen voertuig tegen de richting in rijden op de Einsteindreef.

Gevaarlijke situaties

“Collega’s probeerden het voertuig tot stoppen te dwingen. De verdachte had dit door en sloeg direct op de vlucht voor ons”, schrijft de politie op sociale media. De verdachte veroorzaakte in zijn vluchtpoging volgens de politie veel gevaarlijke situaties. Zo negeerde hij meerdere keren het rode verkeerslicht en ook reed hij op een aantal plekken tegen de rijrichting in.

Toen de Audi eenmaal een lekke band kreeg besloot de bestuurder het voertuig te dumpen en het op een rennen te zetten. “Helaas voor de verdachte hielden wij het langer vol. De verdachte werd een aantal straten verder, volledig bezweet en buiten adem, aangehouden”, aldus de politie.

De bestuurder werd aangehouden op verdenking van heling en mogelijke betrokkenheid bij een diefstal. Ook alle overtredingen worden meegenomen in het onderzoek. Als klap op de vuurpijl bleek de verdachte niet in het bezit van een geldig te rijbewijs. De autodief mag zich in augustus verantwoorden tegenover de politierechter.

3 Reacties

Reageren
 1. De Randstadvluchteling

  Taakstrafje en klaar maar weer

 2. Pragmatist

  Indien dit weer leidt tot een foei gesprek of een of andere taakstrafje, dan bevestigt dit mijn mening nog meer dat de stadsbestuur misdaad niet wil afschrikken tenzij zijzelf het slachtoffer zijn.

 3. eilandbewoner

  @pragmatist laten we het even houden waarvoor hij zich moet verantwoorden.

  diefstal auto, als ook bewezen kan worden dat deze persoon ook de auto gejat heeft:
  1x 120 uur taakstraf
  2x in 5 jaar 3 maanden cel
  vaker 4 maanden cel

  heling auto ( waarde van meer dan 3000 euro) dit is de maximum
  1x taakstraf vanaf 100 uur
  2x in 2 jaar cel vanaf 10 weken
  in 5 jaar taakstraf vanaf 150 uur
  vaker in 5 jaar celstraf vanaf 14 weken

  gevaarlijk rijgedrag. zonder slachtoffers
  1x geldboete van 450 euro
  vaker geldboete van 550 + rijbewijs kwijt voor 2 – 5 maanden

  gevaarlijk rijgedrag met slachtoffers
  1x geldboete tussen de 700 en 1400 euro + rijbewijs kwijt voor 1-3 maanden
  vaker geldeboete tussen de 1400 en 2800 euro + rijbewijs kwijt voor 3 -6 maanden

  Het zou dus zomaar kunnen dat deze persoon alleen een boete en een taakstraf krijgt.

  Ik blijf het toch raar vinden dat als je met een auto roekeloos rijd en een dodelijk ongeluk veroorzaakt, dit als een verkeersongeluk geld en niet als strafzaak.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).