Oplevering eerste deel ‘grootste fietsenstalling ter wereld’ jaar uitgesteld | De Utrechtse Internet Courant Oplevering eerste deel ‘grootste fietsenstalling ter wereld’ jaar uitgesteld | De Utrechtse Internet Courant

Oplevering eerste deel ‘grootste fietsenstalling ter wereld’ jaar uitgesteld

Oplevering eerste deel ‘grootste fietsenstalling ter wereld’ jaar uitgesteld
De oplevering van het eerste deel van de ‘grootste fietsenstalling ter wereld’ naast Utrecht Centraal is met een jaar uitgesteld. Dit is besloten omdat de veiligheid bij een oplevering in 2016 minder groot zou zijn dan bij een oplevering medio 2017.

De oplevering van het eerste deel van de ‘grootste fietsenstalling ter wereld’ naast Utrecht Centraal is met een jaar uitgesteld. Dit is besloten omdat de veiligheid bij een oplevering in 2016 minder groot zou zijn dan bij een oplevering medio 2017.

Deze vertraagde oplevering houdt wel in dat het eerste deel dat nu in 2017 in gebruik wordt genomen een groter deel zal zijn dan oorspronkelijk gepland. Daarnaast zal dit eerste deel veiliger, gebruiksvriendelijker, en beter omsloten zijn dan in de oorspronkelijke planning.

Om het stijgend aantal fietsen dat geparkeerd wordt bij het Centraal Station het komend jaar te kunnen blijven opvangen wordt er gekeken naar uitbreiding van het aantal fietsparkeerplekken op het Smakkelaarsveld. Een optie hiervoor is de kavel in de bocht van de OV-baan naast het spoor, waar mogelijk plaats is voor 1.600 tijdelijke fietsenrekken. Zodra het fietspad vanuit de Sijpesteijntunnel is doorgetrokken onder het OV-viaduct door – naar verwachting zomer 2016 – is deze tijdelijke stalling goed bereikbaar.

10 Reacties

Reageren
 1. anna

  Kunnen minder validen die aangepast fietsen ook stallen?

 2. beestje

  Je kunt net zoveel fietsenstallingen realiseren als je wilt. Er zal altijd een groep blijven die ze ergens neerkwakt. Kijk bij het stadskantoor. Een grote nieuwe stalling, 24 uur gratis. En nog worden er fietsen overal neergezet. Zelfs bij de verbodsborden omdat er volop gewerkt wordt op het plein.

 3. zooibak

  @beestje: daar gebeurt het voornamelijk omdat niet iedereen een ov kaart heeft en de fietsenstalling ook echt wel vol zit.

 4. herman

  De communicatie stagiaire heeft haar eerste praktijkopdracht “omdraaien” met goed gevolg uitgevoerd.
  We mogen alleen maar blij zijn met dit uitstel… gebruiksvriendelijker, beter ontsloten, veiliger en meer!

  De eigenlijke boodschap, falend projectmanagement en planning, waardoor het zomaar een jaar (!) lager een puinhoop blijft hoor je niet. Ben benieuwd of er ook nog financiële gevolgen zullen zijn vanwege dit uitstel?

 5. Bernard Tomlow

  Overheidsproject.Aanvang bouw Oplevering gepland oplevering
  Berlijn airport 2006. 2011 ?????
  Noord-Zuidlijn. 2003. 2011 ?????
  Fietsenstalling 2016 ?????

 6. Ronald

  Een heel jaar. Alsof het niets is.
  Dit is besloten omdat de veiligheid bij een oplevering in 2016 minder groot zou zijn dan bij een oplevering medio 2017.
  “de veiligheid minder groot in 2016”??? Wat een vaag argument.

 7. Erik

  @Beestje:
  Die stalling zit dan ook om 09:00 al bomvol. Je moet je fiets toch ergens kwijt…

 8. Mick

  Wat een gemauw allemaal weer. De huidige situatie is al zolang een normale gang van zaken dat zo’n jaar echt niets meer uitmaakt…

 9. Rietje

  Jemigdepemig

 10. Michiel

  Veel geklaag over uitstel, maar deelopleveringen van een dergelijk groot project zijn wel vaker aan uitstel onderhevig. Dat de uiteindelijke oplevering vertraagd zou zijn is niet gebleken. Het kan best zijn dat de planning voor de eindoplevering wel gehaald zal worden. Het is immers makkelijker doorbouwen als de fietsenstalling niet al deels in gebruik is genomen.

  De bouwput zou er sowieso nog zijn, ook met de deeloplevering. Sterker nog, zelfs in 2017 is het werk nog niet klaar. Zoveel anders is het dus niet, behalve dat je je fiets voorlopig niet dichtbij het station kwijt kan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).