Oplichters gebruiken naam en logo gemeente Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Oplichters gebruiken naam en logo gemeente Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Oplichters gebruiken naam en logo gemeente Utrecht

Oplichters gebruiken naam en logo gemeente Utrecht

In een bericht op haar website heeft de gemeente Utrecht twee gevallen van oplichting bekend gemaakt waarbij oneigenlijk gebruik werd gemaakt van de naam en het logo van de gemeente.  In beide gevallen gaat het over fictieve riolerings-werzaamheden. Gedupeerde bewoners en de gemeente hebben inmiddels aangifte gedaan. De gemeente betreurt het dat bewoners uit naam van de gemeente op deze manier worden benadeeld.

In een brief waarop het logo en de naam van de gemeente Utrecht staan afgebeeld, zijn bewoners in een straat in de wijk Noordwest gevraagd een dag thuis te blijven voor een bezoek van een medewerker van de gemeente. Deze zou komen om een verstopping in de riolering te verhelpen. De andere zaak was bij een bewoonster in Oost. Bij haar werd aan de deur vijftig euro geïncasseerd voor werkzaamheden aan het riool. Zij kreeg vervolgens een brief met logo van de gemeente Utrecht. Hierin stond een rekening van nog eens 9.600 euro voor deze werkzaamheden. Deze rioleringswerkzaamheden zijn niet bij de gemeente bekend. 

De gemeente dat haar medewerkers altijd een officiële legimitatie bij zich dragen en nooit om contant geld zullen vragen. De gemeente en de politie vragen bewoners daarom alert te zijn en bij twijfel contact op te nemen met de politie via 0900 – 8844.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).