Opnieuw coronanoodsteun voor Utrechtse sportclubs Opnieuw coronanoodsteun voor Utrechtse sportclubs

Opnieuw coronanoodsteun voor Utrechtse sportclubs

Opnieuw coronanoodsteun voor Utrechtse sportclubs
De gemeente Utrecht gaat opnieuw sportclubs ondersteunen die financiële schade hebben geleden door de uitbraak van het coronavirus. Daarmee hoopt de gemeente het sportaanbod in alle wijken zo veel mogelijk te behouden.

De gemeente Utrecht gaat opnieuw sportclubs ondersteunen die financiële schade hebben geleden door de uitbraak van het coronavirus. Daarmee hoopt de gemeente het sportaanbod in alle wijken zo veel mogelijk te behouden.

Ook in het voorjaar bood de gemeente sportclubs hulp aan, door de kosten voor het gebruik van gemeentelijke sportaccommodaties niet in rekening te brengen. Bij veel clubs vallen inkomsten langdurig weg omdat activiteiten niet of maar gedeeltelijk door kunnen gaan. Met de steunmaatregelen kunnen sportclubs straks, als het weer mag, doorgaan met hun activiteiten.

De noodsteun is voor clubs die niet genoeg hebben aan de regelingen van het Rijk om overeind te blijven. In eerste instantie gaat hem om sportclubs die (deels) afhankelijk zijn van gemeentelijke steun, bijvoorbeeld omdat ze een gemeentelijke sportaccommodatie gebruiken tegen gereduceerd tarief, omdat ze subsidie ontvangen of omdat ze ondersteund worden door SportUtrecht of een buurtsportcoach toegekend hebben gekregen.

De gemeente zegt verder een uitzondering te kunnen maken voor sportaanbieders die essentieel onderdeel uitmaken van de Utrechtse sportinfrastructuur.

Mogelijkheden

Sportclubs hebben drie mogelijkheden om steun aan te vragen. Zo kunnen ze een tegemoetkoming aanvragen voor kosten om veilig en verantwoord te kunnen sporten. Daarmee kunnen bijvoorbeeld bewegwijzering en desinfectiemiddelen worden aangeschaft.

Een andere mogelijkheid is een aanvraag voor kwijtschelding van de huurkosten voor de nieuwe periode waarvoor kosten in rekening worden gebracht.

De laatste optie is een subsidieaanvraag voor financiële steun om de liquiditeit van de sportclub op orde te houden, zodat de club kan blijven bestaan.

Wethouder

“Sinds de komst van het coronavirus hebben sportclubs het moeilijk”, zegt wethouder Maarten van Ooijen. “Denk aan binnensportactiviteiten die buiten moeten plaatsvinden of het stilleggen van de competitie en trainingen voor volwassenen. Clubs hebben grote zorgen over hun voortbestaan.”

“Sport brengt plezier, brengt mensen bij elkaar, helpt talenten te ontwikkelen en biedt veel mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. En vooral in deze moeilijk tijd biedt sport mensen afleiding en ontspanning. Daarom willen we de sportclubs noodsteun bieden”, aldus Van Ooijen.

1 Reactie

Reageren
  1. HArry

    Echte coronasteun is de club gewoon open te gooien.
    Stop dus met deze BS. Het is voorbij, over, achter ons, punt er achter.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).