Opnieuw explosie bij woning aan de Tweede Westerparklaan in Utrecht Opnieuw explosie bij woning aan de Tweede Westerparklaan in Utrecht

Opnieuw explosie bij woning aan de Tweede Westerparklaan in Utrecht

Opnieuw explosie bij woning aan de Tweede Westerparklaan in Utrecht
Opnieuw vond er een explosie plaats bij een woning aan de Tweede Westerparklaan in Utrecht. Niet lang daarna hield de politie een 16-jarige jongen uit Amsterdam aan. Eerder deze maand was er bij dezelfde woning ook al een explosie.

Opnieuw vond er een explosie plaats bij een woning aan de Tweede Westerparklaan in Utrecht. Niet lang daarna hield de politie een 16-jarige jongen uit Amsterdam aan. Eerder deze maand was er bij dezelfde woning ook al een explosie.

Rond 02.15 uur zag een getuige dat een jongen iets bij de woning legde en kort daarna was er een explosie. De verdachte rende vervolgens weg en de getuige achtervolgde de jongen, en belde direct het noodnummer 112.

Meerdere politie-eenheden rukten uit en de verdachte kon dan ook snel worden aangehouden. Het bleek te gaan om een 16-jarige jongen uit Amsterdam.

Eerder deze maand was er ook al een explosie bij de woning in Leidsche Rijn. Destijds raakte daarbij een 17-jarige jongen gewond. Dit keer waren er geen gewonden, maar de woning raakte wel beschadigd.

Onderzoek

De politie zegt niet uit te sluiten dat beide incidenten met elkaar te maken hebben. Na de eerdere explosie is de bewoner van de woning ergens anders ondergebracht. Er was afgelopen nacht dan ook niemand thuis.

De politie is inmiddels een onderzoek gestart. In afwachting daarvan is de woning per direct gesloten op last van burgemeester Sharon Dijksma voor de duur van een maand. Het sluiten van de woning is onderdeel van een breder pakket aan zichtbare en onzichtbare maatregelen volgens de politie.


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg maken samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode en hebben daarbij jouw hulp nodig! Lees hier meer en bestel alvast een boek.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. v.wijk

  16 jaar !! Heeft dat kind geen ouders ?

 2. Massegast

  Misschien heb ik iets gemist, maar het waarom van dit soort aanslagen komt in het nieuws niet aan de orde. Drugshandel gerelateerd?

 3. Geenstijl@Utrecht

  Het had de burgemeester van Utrecht gesiert om de mensen in de straat te bezoeken,en ze een hart onder de riem te steken.
  Jan van Zanen zou dit zeker hebben gedaan,maar deze burgemeester laat niets van zich horen dan een briefje dat het pand 4 weken gesloten is.
  Ik wens de bewoners vd Tweedewesterparklaan heel veel sterkte toe.

 4. passalacqua

  16 jaar, pokemonkaarten uitgeleend en niet terug gekregen?

 5. Koel Hoofd

  16 jarig amsterdammertje en al met explosieven aan de gang in 030…
  Wordt er niet meer aan opvoeding gedaan?
  Want dit kan je echt niet afschuiven op corona en gebrekkige socialisatie.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).