Opnieuw vergunningsaanvraag voor spaceboxen Archimedeslaan | De Utrechtse Internet Courant Opnieuw vergunningsaanvraag voor spaceboxen Archimedeslaan | De Utrechtse Internet Courant

Opnieuw vergunningsaanvraag voor spaceboxen Archimedeslaan

Opnieuw vergunningsaanvraag voor spaceboxen Archimedeslaan
Er is opnieuw een vergunning aangevraagd voor het plaatsen van de zogeheten spaceboxen nabij de Archimedeslaan. Vorig jaar was er al een vergunning verleend, maar in december besliste de bestuursrechter deze vergunning nietig. Nu dus een tweede poging.

Er is opnieuw een vergunning aangevraagd voor het plaatsen van de zogeheten spaceboxen nabij de Archimedeslaan. Vorig jaar was er al een vergunning verleend, maar in december besliste de bestuursrechter deze vergunning nietig. Nu dus een tweede poging.

De 234 kleurrijke wooneenheden voor studenten moeten tijdelijk geplaatst worden op een parkeerterrein bij de Archimedeslaan. In de vorige vergunning was er sprake van een periode van 9 jaar. Maar een termijn met deze lengte was juridisch niet toegestaan, waardoor de verleende vergunning niet rechtmatig was.

Ondertussen is de wet aangepast en kan er een vergunning worden afgegeven voor tijdelijke bebouwing tot een periode van 10 jaar. Stichting Studenten Huisvesting (SSH) heeft nu een nieuwe aanvraag ingediend.

De kunststoffen woningen in de vorm van zeecontainers zijn stapelbare woningen. De spaceboxen stonden eerder op de Uithof, maar moesten plaats maken voor een studentencomplex. Na een onderzoek van de gemeente Utrecht naar beschikbare plekken kwamen zij en de SSH bij een parkeerterrein bij de Archimedeslaan uit. Een groep omwonenden ziet dit echter niet zitten. Er is angst voor geluids- en parkeeroverlast door de komst van de studenten. De vergunningsaanvraag omvat ook de kap van 22 bomen, dit zou nodig zijn voor de komst van de woningen. Dit stuit sommige buurtbewoners ook tegen de borst.

DUIC deed al eerder een rondvraag of de Spaceboxen de stad uit moeten.

7 Reacties

Reageren
 1. Krakeling

  Prima!
  Jonge mensen hebben recht op een eigen woonruimte tegen een betaalbare prijs. Het is goed dat de gemeente/SSH er wat aan doet om dat te realiseren. Ik ben blij dat ze zich niet uit het veld hebben laten slaan door de azijnzeikerts van de Goudkust.

 2. Billy

  Mocht dat alsnog niet lukken dan is de Cartesiusweg of het Werkspoorterrein op de lange termijn een perfecte optie, aangezien er daar sowieso studentenwoningen komen…! Tevens een mooie creatieve input voor dat gebied.

 3. Danny

  Parkeeroverlast van studenten?

 4. [email protected]

  Zet ze lekker in LeidscheRijn neer, de studenten zijn van harte welkom wat mij betreft, er is ruimte zat.

 5. Geologic

  @Billy: bij Cartesiusweg wordt semi-permanente nieuwbouw gerealiseerd voor 15 jaar door een andere partij dan SSH. SSH gaat het wel verhuren.

  Wat betreft de parkeernorm: deze wordt met gemak nog altijd gehaald.

  De spaceboxen hebben nu ruim een jaar deels in Den Dolder en deels op het KPN-terrein bij de Fockema Andrealaan gestaan. Inclusief al dat heen en weer gesleep vraag ik me af in welke staat ze inmiddels zijn…

 6. [email protected]

  Oude vleutenseweg, bij de muziekdoos, schitterende locatie om flink wat studenten te huisvesten.
  Ik begrijp niet waarom dit zo lang moet duren, ik zou zeggen studenten partij maak je daar nou eens druk over, kom je tenminste nog serieus over.

 7. Krakeling

  @ [email protected]
  De zon schijnt, dus probeer het eens een keer.
  Fiets eens van de DooieDoos naar de Uithof. En natuurlijk hou je je aan de regels, niet meer bellen tijdens het fietsen, richting aangeven met je hand, en fietsverlichting als het donker is.
  Moet je eens kijken hoe leuk dat is; Utrecht voor fietsers.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).