Oproep om milder te handhaven op coronamaatregelen bij Utrechtse studentenhuizen | De Utrechtse Internet Courant Oproep om milder te handhaven op coronamaatregelen bij Utrechtse studentenhuizen | De Utrechtse Internet Courant

Oproep om milder te handhaven op coronamaatregelen bij Utrechtse studentenhuizen

Oproep om milder te handhaven op coronamaatregelen bij Utrechtse studentenhuizen
Google Streetview
Tijdens het handhaven van de coronamaatregelen worden studentenhuizen niet als huishoudens gezien, terwijl de bewoners wel met meerdere personen in een huis wonen. Verschillende Utrechtse politieke partijen vragen zich nu af of de regels wel op de juiste manier worden toegepast.

Tijdens het handhaven van de coronamaatregelen worden studentenhuizen niet als huishoudens gezien, terwijl de bewoners wel met meerdere personen in een huis wonen. Verschillende Utrechtse politieke partijen vragen zich nu af of de regels wel op de juiste manier worden toegepast.

Volgens Student & Starter zijn er afgelopen week veel waarschuwingen uitgedeeld bij het studentencomplex aan de Ina Boudier-Bakkerlaan (IBB). In het complex is het niet ongebruikelijk dat 15 mensen één voordeur delen een gemeenschappelijke woonkamer hebben.

Volgens de partij werden meerdere studenten die op een grasveld naast het complex zaten te eten aangesproken door de politie met de mededeling dat zij geen huishouden waren en dus ook niet bij elkaar mochten zitten. Afgelopen donderdag zou er een actie zijn georganiseerd bij de IBB en zouden er ook bonnen zijn uitgeschreven.

Vreemd

Volgens VIDIUS, belangenbehartiger van studenten en studentenorganisaties in Utrecht, worden studenten meermaals aangesproken wanneer ze bijvoorbeeld met huisgenoten voor de deur zitten. “Het is vreemd dat studenten die binnenshuis noodgedwongen bij elkaar op de lip zitten, beboet worden als ze samen in de tuin gaan zitten”, zegt Boukje Dotinga van VIDIUS.

Een bewoner van het studentencomplex zei dit te herkennen. “We wonen in een studentenhuis met vijftien man, drie wc’s, twee douches en een woonkeuken. 1,5 meter afstand houden is voor ons onmogelijk. Het meest vervelende is dat mensen die commentaar op ons leveren niet geloven dat we huisgenoten zijn.”

Veel onduidelijkheid

Student & Starter, VVD, CDA, PVV, Stadsbelang Utrecht, PvdA, D66 en SP vragen het college nu om opheldering. De partijen vragen zich af of de landelijke regels op de juiste manier worden toegepast bij studentenhuizen. “Op dit moment ziet de politie deze studenten niet als huishoudens, wat veel onduidelijkheid met zich meebrengt omdat ze binnenshuis wel als huishouden worden gezien”, zegt Eva Oosters, fractievoorzitter van Student & Starter.

Studentenhuizen hebben vaak geen buitenruimte. Oosters roept daarom op om milder te handhaven. “Deze studenten komen bij wijze van spreken niet verder dan hun woonkamer en de supermarkt. Wij vinden dat er milder gehandhaafd mag worden bij studentencomplexen als deze studenten op het grasveld voor hun huis gaan zitten.”

50 Reacties

Reageren
 1. Luuk Upuuk

  Mischien een idee om van gemeentewege een soort draagbaar teken/uniform te verstrekken? Zo’n studentenpetje wat ze bij afstuderen dragen, lijkte me wel wat, maar dan niet in het zwart hè!

 2. rien van den Berg

  Hou gewoon afstand buiten

 3. Herman

  Lekker naar jullie ouders gaan. Universiteit is toch dicht, waarom zou je in Utrecht blijven hangen?

 4. Kadoendra

  @Luuk Upuuk

  Wie de geschiedenis kent laat zich nooit wat wijs maken………………..

 5. Bernhard

  Het is heel simpel en een meerderheid houdt zich eraan: buiten niet samenscholen. Streng handhaven.

 6. Gerard Brugmans

  Wat een gezeur weer jongens, vraag dan ook meteen even of het corona virus iets coulanter om wil gaan met deze verongelijkte studentjes! Moeten we Student & Starter, VIDIUS én al deze bollebozen nu nog steeds uitleggen dat men gewoon echt alles moet doen om besmetting en verspreiding zo klein mogelijk te maken? Dat lijkt me toch niet zo’n heel moeilijke boodschap voor onze slimmerikken. Met z’n allen gezellig op elkaar gaan zitten is dan dus niet de juiste manier. Zo snel mogelijk ontruimen die studentenhuizen, waarom is dat nog niet geregeld?

 7. JdV

  Ja, want regels gelden voor iedereen behalve voor studenten. En racefietsers.

 8. Henk

  @Luuk ja of een studenten ster… Nee bedankt.

 9. Goekoop

  Moeilijke situatie..
  Begrijpelijk.
  Maar…….de volksgezondheid is in het belang.
  Dus ga toch je houden aan de regels.
  Ga naar je ouderlijk huis of blijf thuis met minder.
  Ik denk echt dat het nodig is en dus neem je verantwoording.
  De politie heeft goed gereageerd.

 10. Goekoop

  Moeilijke situatie..
  Begrijpelijk.
  Maar…….de volksgezondheid is in het belang.
  Dus ga toch je houden aan de regels.
  Ga naar je ouderlijk huis of blijf thuis met minder.

 11. Randy

  Al die mensen die daar zitten te chillen zijn echt geen huisgenoten.

 12. Wim

  Wat een domme opmerking om te zeggen ga naar je ouderlijk huis , je ouders besmetten zeker.
  Ze mogen niet naar huis want ze komen uit een andere omgeving.
  Hier moet naar de huisomstandig heide gekeken worden met verstand!!!!

 13. Hennie

  Het is een kleine moeite om de kring iets groter te maken en zodoende buiten aan de maatregelen te houden, denk aan je medemens in de ziekenhuizen en reageer niet zo op de handhavers. Als student heb je toch nog wel een beetje verstand.

 14. Dreko

  Wtf idioten, hoezo “ga naar je ouderlijk huis” of “waarom zou je in Utrecht blijven hangen”? Die studentenwoning is gewoon hun thuis! Er wordt aan anderen toch ook niet gevraagd om je huis gewoon maar in de steek te laten? Ik heb daar jaren geleden zelf gewoond, en dat was waar ik thuis was. Denk eens na voor je commentaar levert. Studenten zijn bovenal ook gewoon jongeren met een eigen leven. Dat ze (vaak noodgedwongen) met 15 mensen in een klein huis wonen kun je ze niet ook nog eens voor gaan straffen.

 15. Henk de Man

  Als ze huisgenoten zijn, dan mogen ze ook gewoon samen buiten zijn?! Net als dat ik met mijn gezin naar buiten mag, mogen zij toch ook gewoon met hun huishouden naar buiten? Onderlinge besmetting is niet (meer) te voorkomen, dus laat ze vooral bij elkaar blijven. Als je ze naar hun familie stuurt, verspreiden ze het virus alleen.

 16. Gerard Oonk

  Lekker naar je ouders gaan?? Om die te gaan besmetten?? Niet zo slim lijkt mij!

 17. Gerard Oonk

  Lekker naar je ouders gaan?? Om die besmetten?? Niet zo’n slim idee!

 18. Rachel

  Het is erg makkelijk om te oordelen over een situatie waar je geen volledig beeld van hebt, laten we nou niet de studenten zwart maken omdat daar nu op ingezoomd wordt. Wat dacht je van alle mensen die ook geen afstand houden in de supermarkt? Lijkt me niet dat we het eerlijk vinden om die te beboeten. Het is soms niet zo zwart wit zoals het hier niet wordt gezien

 19. Gerard Brugmans

  Studentenhuizen zijn letterlijk levensgevaarlijk. Als al die studentjes zo nodig de komende maanden in onze stad willen blijven hangen terwijl ze er nu echt helemaal niets meer te zoeken hebben moeten ze zich wel heel erg keurig gaan gedragen. En dat gaat natuurlijk niet gebeuren want als ze dat nu al niet nodig vinden wordt dat een steeds groter probleem. Per saldo lijkt sluiting van alle studentenhuizen minimaal tot september de veiligste optie. Kunnen papa en mama thuis een oogje in het zeil houden en wordt de stad ook meteen een stuk veiliger voor de echte bewoners!

 20. Piepkuiken

  Hier ook een meidenhuis aan de overkant, helemaal volgepropt. Van die 1,5 meter afstand is natuurlijk geen enkele sprake, ook gaan de feestjes gewoon door. Als ze op straat hangen beweren ze in één huis te wonen, wanneer Fleur 4 en Fleur 5 vertrekken is duidelijk te horen dat zij niet in het huis wonen. Daarnaast komen Ro en Fer ook gewoon langs. Maar gelukkig zien we nog wel handhaving in de straat in de vorm van scanauto’s! Voor alle mensen die denken dat dit soort gedrag goed is voor de immuniteit; bedenk dan dat 20-29 jarigen door Zuid-Koreaans onderzoek worden gezien als ‘superverspreiders’ van het virus. Jouw dierbare kwetsbaren komen deze figuren ook tegen in de supermarkt of op straat. Niemand, maar dan ook echt niemand, heeft op dit moment baat bij de verdere verspreiding van dit virus.

 21. Bromsnor

  Bromsnor denkt dat studenten druk zijn het virus onder ALLE studenten te verspreiden. Over twee weken hebben we nieuwe golf zieken.

 22. W

  Wat een verongelijkte reactie weer van die studenten! Wat een gezeur!
  Is het zo moeilijk om buiten afstand te houden? Moet dat weer zo nodig bij jullie? Hou toch rekening met anderen en laat ons zien dat jullie deze situatie, waarin iedereen een deel vrijheid moet inleveren
  en dat ook doet!, ook heel erg vinden!
  Ik ga er van uit dat ze in ieder geval allemaal een eigen (slaap)kamer hebben. Als ze zich nu al niet aan afspraken kunnen houden, hoe moet dat dan gaan met hun verantwoordelijkheidsgevoel voor de maatschappij als ze gaan ‘werken’?
  Denk eens aan al die ouderen die nu ‘opgesloten’ zitten in hun kamer(tje). Niet naar buiten kunnen, smachten naar een beetje frisse lucht! Heel veel van die ouderen hebben misschien minder ruimte dan jullie in een studentenhuis!
  En verdiep je eens in wat een ic-opname voor je betekent!!!

 23. Linda

  “Deze studenten komen bij wijze van spreken niet verder dan hun woonkamer en de supermarkt.” Zitten ze aan elkaar vastgeplakt? Één grote Siamese vijftienling? Je kunt toch in je eentje op stap even, er zijn wel meer mensen zonder tuin, wat een drama jongens! Sowieso kun je contact niet voorkomen, maar de hele dag overal op een kluitje zitten is weer het andere uiterste. Hier ook een studentenhuis, studenten zitten ook veel op straat, claimen allemaal onderdeel uit te maken van hetzelfde huis. Ondertussen blijkt er wel veelvuldig bezoek over de vloer te komen. Gewoon niet doen!

 24. Aldine

  Het lijkt me heel logisch dat huisgenoten gelijk worden gesteld aan gezinsleden. Het gaat er immers om dat je toch al in 1 huis woont. De uitdaging is meer de herkenbaarheid als zodanig voor handhavers. Dus iets van een huisnummer om je pols als je op het grasveld voor het studentencomplex gaat zitten?

 25. MJPD

  @JdV
  Studenten, racefietsers en niet te vergeten een bevolkingsgroep die niet mag worden benoemd en ook in deze tijd ongemoeid wordt gelaten door handhaving/politie. Merk het hier in de buurt, het is natuurlijk makkelijker om studentjes en gezinnetjes te bekeuren.

 26. Jorg

  Het lijkt alsof de helft van de mensen het artikel niet goed gelezen heeft en begrijpt (of wil begrijpen). Kort door de bocht om “de studentjes” te veroordelen. Alsof zij hier moedwillig de boel op scherp zetten. Voor hen zal het ook vervelend en angstig zijn om gedwongen bij elkaar op de lip te zitten. Als je hier heel je leven hebt opgebouwd kun je niet ineens op een slaapkamer bij je ouders gaan zitten (als je die nog hebt). Zeker niet als je hier (vakantie)werk hebt. Bijvoorbeeld om jouw eten en pakketjes te bezorgen of om voor jou klaar te staan in de supermarkt.

 27. Fleur 6

  Men mag iets verder denken dan hun bekrompen vooroodelen. Ik woon in zo’n studentenhuis, vanaf de start hebben wij onszelf in isolatie geplaatst, met strenge afspraken. Gaan niet naar onze ouders, om hen te beschermen. Supermarkt bezoeken we alleen en verder binnen zijn we een huishouden; afstand houden heeft geen zin als je dezelfde keuken en sanitair gebruikt (zelfde als bij een “normale” familie). Zoals er staat hebben de meeste studentenhuizen geen tuin of balkon. Ook lang niet alle studenten hebben de mogelijkheid om terug te keren naar hun ouders. Mogen deze studenten dan de komende maanden niet naar buiten? Het is niks voor niks dat hierover wordt gepraat, want voor ons zijn de regels vaag en wij zijn er juist druk mee bezig. Iets ruimer denken lieve mensen, laten we het gezellig houden en een beetje kunnen inleven.

 28. Plaukje

  Nou treurige antistudenters, ik zou maar eens even nadenken voordat je 1400 mensen de straat op wil zetten die niet allemaal terug naar hun ouders kunnen omdat zij in een risicogroep zitten, of bijvoorbeeld omdat ze international zijn en niet terugkunnen, of geen kamer hebben bij hun ouders. Wij wonen al jaren in deze stad, wij zijn óók ingeschreven bij de gemeente en wij werken óók in ziekenhuizen of bezorgen maaltijden bij mensen die niet naar buiten willen. Wij hangen niet in jouw achtertuin Gerard, terwijl werkenden wel gratis hun dure auto’s in onze gratis parkeerplaatsen plaatsen. Wij kunnen niet meer afstand van onze huisgenoten nemen binnenshuis, dus wij zijn heel waaks op als we buiten zitten niet bij een ander huishouden zijn. De minister van Volksgezondheid heeft wél gezegd dat we 1 huishouden zijn. Wij willen ons graag on de regels houden, maar als de politie en de regering het tegenovergestelde zeggen weten wij het ook niet meer. We willen gewoon duidelijkheid over de regels die er steeds maar niet komt. Iedereen spreekt elkaar tegen. Triest dat jullie in deze tijd zo generaliserend keren tegen een groot deel mensen die hun uiterste best doet zonder enige vorm van inkomsten, eigen woning, gehamsterd voedsel of sociale contacten.

 29. Gerard Brugmans

  Beste Jorg, Fleur6 en Plaukje, als jullie dan echt zo goed je best doen mag je dat ook wel een beetje beter verkopen. Ik zie overal in de stad jonge mensen die heel erg hun best doen om uit te stralen dat ze onsterfelijk zijn en geen boodschap hebben aan maatregelen die hun gezellige leventje verstoren. Als jullie niet naar huis terug willen gaan omdat je je ouders niet in gevaar wilt brengen geldt datzelfde risico toch ook voor die bejaarde buurvrouw bij jullie om de hoek? Kom op, ga niet suf zitten wachten op de een of andere overheid, jullie zijn vast slim en creatief genoeg om er iets van te maken en ons het gevoel te geven dat het niet gevaarlijk is om in de buurt van een studentenhuis te wonen.

 30. Bernhard

  @Plaukje: Ik ben nog geen twee jaar student-af en laat me je één ding verzekeren: studenten in Nederland zijn niet zielig. Ook nu niet.

 31. Antoine

  @gerard brugmans Wie ben jij om je “jouw” stad toe te eigenen? Deze studenten wonen hier. Dus evengoed “hun stad”. En mijn stad. En van alle inwoners van deze stad.
  Daarnaast is het kleinerend en arrogant om studenten af te doen als “studentjes”. Alsof studenten een inferieur volk zou zijn of zo?
  Tot slot: waarom zou een bepaalde groep naar hun ouders moeten? Doe jij dat ook dan? Het zijn gewoon volwassen jochies. Die hebben niets bij hun ouders te zoeken in deze context…

 32. Koel Hoofd

  Dit is zo typerend voor de moderne student: extreem grote en hyergevoelige egootjs met extreem kleine hersentjes en dan met het vingertje wijzen naar anderen. Echter, als het decreet “buiten afstandhouden” het beperkte verstand al te boven gaat, wat hebben ze dan eigenlijk in het hoger onderwijs te zoeken?

 33. Linda

  Fleur 6 (lol), heel goed dat jullie er wel iets aan willen doen, verder zou ik me dan ook niet aangesproken voelen in jouw geval. Het gaat echt om de studenten die rustig doorgaan met samenscholen (ook in combinatie met andere huizen), en dit is gewoon niet oké i.v.m. de verspreiding van het virus. Natuurlijk moeten studenten naar buiten kunnen, maar dan met max. 3 personen tegelijk inclusief 1,5 meter afstand :-D, net zoals de rest van Nederland. Als gezin met partner en kinderen heb je toch andere omgangsvormen, en is echt fysiek contact onvermijdelijk. Op de website van de gemeente staat dat studentenhuizen niet als gezamenlijk huishouden worden gezien. Vaag misschien in sommige opzichten, maar regels zijn regels :).

  Om dan met grote groepen op het gras te gaan zitten lijkt me inderdaad verwarrend voor de handhavers, ook al zoek je elkaar natuurlijk buiten liever op i.v.m. de gezelligheid. Het is gewoon niet te controleren of je de waarheid spreekt, waardoor mensen er ook massaal een loopje mee kunnen gaan nemen = groot risico voor de volksgezondheid. En dat risico geldt voor iedereen, van hoog tot laag, jong tot oud, whatever tot whatever. Als we dit allemaal blijven volhouden, dan zijn we er ook weer sneller vanaf en kunnen we levens redden. Want daar draait het natuurlijk allemaal om.

 34. Sab

  Alle mensen die zeggen ‘Laat ze lekker teruggaan naar hun ouders, ze hebben hier toch niks meer te zoeken als de universiteiten gesloten zijn’ hebben ofwel nooit op kamers gewoond of hadden geen vrienden tijdens hun studententijd.

 35. Gerard Brugmans

  Beste @Antoine, ik eigen me niets toe, dat hoeft ook niet als je familie al generaties in Utrecht woont. Maar studenten zijn passanten zonder verleden of toekomst in deze stad, die dat meestal nogal asociaal uitbuiten. En bovendien hebben ze de komende maanden dus echt helemaal niets meer te doen. De combinatie van mooi weer, verveling en illegale ‘huisfeesten’ gaat volgens mij een groot risico voor de utrechtse volksgezondheid vormen. Want ik heb helaas niet heel veel vertrouwen in het verantwoordelijkheidsbesef van die ‘volwassen’ jochies en meisies…

 36. Peter

  Geen idee wat je in een studentenhuis doet als alle scholen/universiteiten dicht zijn. Met verhalen over de internationals die niet naar huis kunnen redt je het niet. Hoeveel procent is dat van de studenten? En die in een winkel/ziekenhuis werken? Hou je zeker 80% over die gewoon naar hun ouders kunnen. En dan zogenaamd bang zijn dat je die besmet???? Wat denk jd van jouw eigen omgeving? Niet belangrijk zeker. Wees verstandig en neem je verantwoording!

 37. Gien

  Met verbazing lees ik zojuist alle berichten hierboven ….. veroordelen, generaliseren , kritiek , commentaar, dit is wat het virus dus ook doet met een hoop mensen. Verdeeldheid weer op topprioriteit. ik woon is de meerderheid ouder. Wat hier gebeurt is het tegenovergestelde : ouderen blijven niet binnen, zitten in de parkjes ( samen, vaak met meer dan 2) op een bank, geen 1 1/2 meter afstand . Wij zien ze buiten wandelen ( met meer dan 2), en gezellig buiten in een groepje( met meer dan 2), dit alles zonder de 1 1/2 meter afstand met het mooie weer, ze fietsen in groepjes , elke dag een klein boodschapje doen in de supermarkt . De jonge , niet risico groep zit hier voornamelijk thuis . Genoeg reden om aan de bel te trekken. Maar dat doet niemand . Hier gaan we niet op de media klagen dat alle oude mensen onverantwoord bezig zijn, dat ze te dicht op elkaar zitten. Ieder doet het op zijn eigen manier en die vrijheid is er nog. Willen jullie de China taferelen hier? Elkaar aanklagen, verklikken, in de gaten houden en afstraffen als mensen niet exact in de maat lopen ? Dan gaan we richting een periode uit de geschiedenis waar we niet meer heen willen, eng is het dat steeds meer mensen zich daarnaar gaan gedragen en zich daar ok bij voelen. Word wakker mensen, besef dat Corona meer kapot maakt dan je lief is. Wees toleranter en geduldiger met elkaar en ga iets goeds doen met je energie , ipv anderen in de gaten houden of ze zich aan de opgelegde regels houden.

 38. Roos

  Hou afstand en reinig badkamers en wc deur knopen vloeren met dethiol of chloor iedere dag. Schoenen uit als je binnen kom en reinig die aan de onderkant maak een badje chloor met water in een ijzeren bak zodat je effe met je schoenen in kan. Na wc gebruik als je weg ben geweest was je handen . Regelmatig schonen kleding onder en boven zorg dat de was word bij gehouden. Zorg dat het huis overal schoon is .Je bent met vele zorg dat iedere dag schoon is. Drink niet te vaak en te lang uit 1 kom of glas . Zorg dat de keuken schoon is en opgeruimd. Zorg voor voldoende rust eet gezond neem anders vitamines.

 39. Marco

  Huisgenoten zijn huisgenoten, daar heeft de Staat verder niets van te vinden. Als je de keuken deelt mag je ook samen naar het park, ongeacht je beroep. De politie gaat weer eens over de schreef hier.

 40. Wouter

  @Gerard Brugmans: u zegt “ik eigen me niks toe” om dat in DEZELFDE zin nog direct tegen te spreken. Houdt u toch eens op met alle studenten over één kam te scheren, het is onnodig polariserend en voegt helemaal niks toe aan de discussie.

 41. Gerard Brugmans

  Kijk, dat bedoel ik dus, typjes zoals @Marco bevestigen precies die houding waar ik zo bang voor ben. Beste Marco, dit is niet het moment voor stoere taal, er gaan dagelijks mensen dood! Als je in Utrecht studeert ben je te gast in onze stad, en gasten dienen zich te gedragen. Anders ga je maar als een vervelende kleuter gewoon lekker bij mama en papa thuis een grote mond opzetten!

 42. trol

  Ik zal het even omdraaien….maar zal wel te ondeugdelijk zijn. Waarom moeten gezinnen met 3 of 4 kinderen ook niet gewoon wegwezen uit de stad, of beter terug naar hun “roots”, dat is wat je van de studenten ook vraagt?? precies hetzelfde. Hup ontruimen die flatjes. Laten we nog maar niet nadenken over Ramadan en suikerfeest…. daar zal wel weer een uitzondering voor gemaakt worden. want geloof is nog steeds onaanraakbaar…kerk en moskeediensten gaan namelijk gewoon door (wel met iets minder mensen)…dat is pas ziek.

  En dan de ouderen….ga gewoon op tijden naar buiten wanneer werkenden dat niet doen…waarom moet je op tweede paasdag gaan wandelen, waarom moet je op zaterdag naar de supermarkt…ga gewoon op een tijdstip (elk ander tijdstip). Geldt voor studenten nu ook, ook tijd genoeg.

  Gerard….regel het dan…je neemt altijd iedereen de maat (voetbalsupporters, studenten), waar blijft de daadkracht!! kom op. Je bezit de stad toch. Gebruik je macht. Ik zou je buurman wel willen worden, lekker discussiëren over geluid, erfafscheidingen etc. Zo een type lijk jij me wel, ik zou ervan genieten. Maar misschien heb ik het mis.
  Wel bijzonder om te zien dat jij en de meesten hier denken dat op kamers wonen een soort hobby is ofzo. Het is gewoon je huis, ze wonen in de stad…echt dat is zo. Ik proef een soort afgunst naar de huidige generatie. De generatie die veel meer in het nu leeft dan “wachten op en sparen voor later”.
  Waarom zou je trouwens naar je ouders gaan? Ik verlaat de stad toch ook niet nu, om minder mensen tegen te komen.

  Marco, inderdaad huisgenoten is een universele term (gemeente heeft het fout), vrienden, partners, kinderen…. maakt allemaal niets uit.

 43. Piet

  @Antoine, voor heel veel studenten is het hun stadsie niet zie bericht van de Duic hieronder, maar dat terzijde ze dienen zich gewoon aan de regels van afstand te houden.

  https://www.duic.nl/algemeen/utrecht-loopt-miljoenen-mis-door-spookstudenten/

 44. Rosanna

  Ik geloof dat niet iedereen hier begrijpt dat een hoop studenten geen ander onderkomen hebben.
  Anderen hebben oude of verzwakte familieleden.
  Of ze moeten nog gewoon aan het werk. (Bij picnic bijvoorbeeld bestaat de werkvloer bijna alleen maar uit studenten. En in de ziekenhuizen werken studenten net zo hard mee.)
  En nee de studies staan niet allemaal stil. De meeste gaan nog gewoon door met deadlines en thuistoetsen en extra opdrachten en opstellen.
  Ik begrijp het sentiment, want ja er zitten inderdaad ook rotte appels tussen die minder voorzichtig bezig zijn. Maar dat geldt voor iedere leeftijdsgroep.
  We kunnen geen mensen op straat zetten. Dan heb je juist de poppen aan het dansen.

 45. Rosanna

  Het is trouwens heel makkelijk te controleren. Iedereen heeft een id en een stuk post in huis toch?

 46. jaap

  Het is toch echt niet moeilijk… Buiten met niet meer dan 3 mensen want samenscholing. Binnen kijk je maar, het is misschien wat gek maar wel de regel. Zelfs studenten kunnen tot 3 tellen zou je zeggen.
  Gewoon luisteren dan kunnen we straks allemaal weer bij elkaar op een grasveld chillen.
  we zijn 4 weken onderweg, luisteren!!!
  Zeggen dat ze naar hun ouderlijk huis moeten is overigens echt heel erg dom!!! Nee, nee, nee! Ouders behoren vaak tot een risicogroep en dat is alleen maar je cirkel vergroten, dit is gewoon hun woonplaats, doe niet zo achterlijk!

 47. Ikkuh

  Voor iedereen dezelfde regels al is het voor de studenten soms moeilijk dezelfde regels als de rest te volgen binnen hebben ze niet echt veel ruimte aldaar wel te (feesten) willen ze elkaar ziek maken prima maar blijf dan binnen op en in elkaar niet klagen over geen ruimte maar met 20 man feesjuh bouwen kan wel dan is zo kleine ruimte niet erg dan hebben jullie iets buiten sport gelegenheid maar ook daar op en in elkaar wat afstand echt niet en nu is het agesloten nu kunnen jullie echt binnen blijven doe gewoon wat voor iedereen veilig is houd je afstand ook bij de sport toestellen nu kan niemand er meer even beetje bewegen door mensen op en in elkaar hun sport beoefenen nee geen studenten aanval maar wel zei die er maling hebben

 48. Ikkuh

  En nog even dit idd de tuinen bij de studenten flatjes hebben wij niks te zoeken dat is echt terrein van hun als ze daar samen willen vertroeven vallen ze daar niemand lastig mee alleen hunzelf ze hoeven ook niet 24/7 hutje mutje te zitten bedoel dat is hun enig buiten ding en zitten alleen studenten

 49. Miranda XL

  Ja hoor, wat een gebazel. ik snap wat piepkuiken zegt maar ook begrijp ik gerard brugmans. Maar waar ik me meer om bekommer zijn de eenden die nu langs de studetenflats lopen, en studenten die hun snoepapiertjes van haribo via hun neus in de prullenbak laten vallen. Handhaving waar zijn jullie?

 50. Lilly

  Studenten worden weer lekker door het slijk gehaald hier. Er zullen inderdaad een paar rotte appels zijn, en die vallen natuurlijk op. Maar de meeste studenten nemen de regels wel heel serieus en willen echt geen anderen besmetten.
  Over de studentenhuizen, dat is gewoon “thuis” voor de studenten, niet bij hun ouders. Ze staan gewoon ingeschreven op dit adres, dus als je naar de regels kijkt zouden ze niet eens naar hun ouders mogen. Dan zouden ze een boete moeten krijgen, want het is niet een huishouden.
  Verder willen inderdaad veel studenten hun ouders niet besmetten die vaak rond de 60 zijn en in veel gevallen in de risicogroep valt. Daarnaast hebben ze ook vaak baantjes in de stad waar zij wonen. Nogmaals, het is gewoon wel hun thuis. En stel je voor dat jij als volwassene weer 24-7 bij je ouders zit, moet je ook niet aandenken.
  Het is wel verstandig is dat ze niet met meer dan 3 naar publieke ruimtes gaan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).