Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan zware mishandeling in Utrecht: slachtoffer blind aan één oog | De Utrechtse Internet Courant Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan zware mishandeling in Utrecht: slachtoffer blind aan één oog | De Utrechtse Internet Courant

Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan zware mishandeling in Utrecht: slachtoffer blind aan één oog

Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan zware mishandeling in Utrecht: slachtoffer blind aan één oog
Bron: Opsporing Verzocht
Opsporing Verzocht heeft gisteravond aandacht besteed aan de mishandeling van een 24-jarige man in Utrecht waarbij het slachtoffer een van zijn ogen is verloren. Het incident gebeurde op 17 december vorig jaar toen de man bij het Tolsteegplantsoen aan het basketballen was. De politie zoekt nog steeds naar de daders.

Opsporing Verzocht heeft gisteravond aandacht besteed aan de mishandeling van een 24-jarige man in Utrecht waarbij het slachtoffer een van zijn ogen is verloren. Het incident gebeurde op 17 december vorig jaar toen de man bij het Tolsteegplantsoen aan het basketballen was. De politie zoekt nog steeds naar de daders.

De man speelde basketbal op het veldje toen hij rond 16.00 uur uitgedaagd werd door een groep jongens op een bankje in de buurt. De bal van het slachtoffer werd afgepakt en hij werd bedreigd met een stroomstootwapen. De groep liet de man niet gaan en begon hem te mishandelen.

Blind

Uiteindelijk werd de man zo heftig mishandeld dat hij zwaargewond raakte. Het slachtoffer is met ernstig oogletsel naar het ziekenhuis gebracht. Hij zal aan één oog blind blijven door deze mishandeling.

Bij het incident zou een groep van acht jongeren betrokken zijn. Een deel van de groep jongeren komt volgens getuigen vaker in het park aan de Briljantlaan. Zij hebben niet allemaal een even grote rol gespeeld in de mishandeling.

Bekijk hieronder het fragment uit de uitzending van Opsporing Verzocht

12 Reacties

Reageren
 1. MJPD

  Is inderdaad een bekende groep dat vaker rondhangt in het park. Als handhaving vaker aanwezig zou zijn, dan hadden ze deze groep al lang gespot.

  Uit het politiebvericht:

  “Signalement van de groep van acht verdachten:
  – Jongens/mannen van 16-20 jaar oud
  – Zes met lichtgetinte huidskleur, twee met blanke huidskleur
  – Twee opvallend dikkere jongens. Eén van hen heeft een blanke huidskleur, bruin haar, een dik gezicht en droeg een blauwe jas.
  – Eén jongen was geheel in het zwart gekleed.
  – Eén jongen had een taser bij zich, hij heeft een pukkelig gezicht.”

 2. Wilma

  Zal me niets verbazen als dit hetzelfde groepje is dat al jarenlang het winkelcentrum teistert en de bibliotheek van Hoograven.

 3. AH

  Ik hoop dat ze deze gasten snel vinden, ook al had je geen actieve rol, je kijkt toch toe hoe je ‘vriendjes’ het leuk vinden om iemand te mishandelen.

 4. Kerel

  Dus we weten al 5 maanden wie het zijn. Er is een getuige, we weten waar de groep uithangt, de groep terroriseert de buurt al jaren (misschien ook de brandstichters), ook van het domineren en terroriseren van de buurt zijn veel meldingen bij politie en vele getuigen, maar er gebeurd dus al maanden/ jaren niets?

  Kan een woordvoerder van de politie dit miij eens gaan uitleggen? Of zit de PR-afdeling liever nutteloos op twitter en FB?

 5. Pee

  Politie deed niets,doet niets en zijn dat ook totaal niet van plan.
  Sommigen hebben carte blanch om te doen en laten wat ze willen.
  Een andere verklaring kan ik niet bedenken .

 6. Yoshua

  Deze week zullen de daders worden aangehouden door ”tips” die binnen zijn gekomen na de uitzending.
  Opsporingverzocht doet dit veelvuldig om bewijs rond te krijgen.
  Daders staan onder de tap en bellen elkaar tijdens of na de uitzending.
  Bespreken wat er is verteld in de uitzending en zo komt het OM aan aanvullend bewijs.
  Die jongens komen uit de buurt dat kan niet anders, bewijs maar eens wie wat heeft gedaan.

 7. Teun

  Je ziet in Hoograven zelden politie. Af en toe een verdwaalde boa op het smaragdplein.

 8. [email protected]😉

  Echt triest en schaamteloos dit verhaal, ik hoop dat het slachtoffer goede begeleiding krijgt en hulp.
  Ook hoop ik dat de daders ter verantwoording komen voor het gerecht.

 9. Bromsnorstrafjes

  Laten we er eens vanuit gaan dat ze worden gepakt
  Dan komen ze bij de rechter
  Dan wordt het weer een voorwaardelijk pamperstrafje
  Of taakstrafje
  Of buro halt
  Daar lachen dat soort gasten om
  Vinden ze ook nog stoer staan tegenover eveneens karakterloze vriendjes
  Alles begint bij de opvoeding

 10. meneer nostalgie

  beste dames en heren. geboren en getogen vlakbij de briljantlaan. vroeger kwam ik met mijn moeder bij het park inmiddels ben ik wat jaren ouder en vallen mij wat dingen op. al jaren hangen er om de paar jaar ( gemiddelde van 2 jaar) een groepje hangjongeren? ouderen in het park bij het tolsteegplantsoen. een paar jaar terug rond 2014 hing er regelmatig een groepje verslaafde? alcoholisten in het park. plotseling waren ze verdwenen en werd er gezegd dat ze in het wilhelminapark rondhangen. ik sprak een keer een ervaren handhaver die al jaren in utrecht werkt. hij vertelde mij dat het om voornamelijk verslaafden ging di een op een gegeven moment een woning of kamer krijgen toegewezen en op zichzelf zijn waardoor ze in oud gedrag vervallen. regelmatig zie ik ook een oudere donkere man op het smaragdplein die bier drinkt tot laat inde nacht en ook een radio hard aan heeft staan. ik liep een keer langs en keek naa hem en stond even stil en opeens brabbelde hij: wat sta je voor me neus. alter hoorde ik dat deze meneer uit somalie komt en een beperking heeft. hij woont aan de opaalweg en heeft geen werk en drinkt regelmatig. verder zie ik vaak hangjongerenren bij het smaragdplein die rondhangen op fietsen en drinken en wiet roken. helaas kan er niet veel worden gedaan tegen deze mensen. wegsturen helpt niet. een boete misschien wel. immers na 2 jaar waren ze weg en kwam er weer een nieuwe groep. het smaragdplein was vroeger een drukbezochte winkelcentrum. vele zaken zijn inmiddels gesloten en het ziet er leeg uit savonds maar laten we niet vergeten: in de jaren 80 had je ook regelmatig zwervers die dronken en voor de profimarkt/ groenwoud zich ophielden. toendertijd had je ook veel bankjes waar men op zich zitten en zijn bierflesjes in de struiken gooide. er is sindsdien niet veel veranderd.. ik zie helaas wel dat het misschien altijd zo zal blijven. er is immers niet veel te zien op het smaragdplein. postkantoor is weg. abn amro. de blokker loopt voor geen meter. de kruitvat loopt redelijk maar ook daar is het vaak stil en verlaten. wat mij opviel id dat het personeel daar er graag lacherig over doet en het niet veel uitmaakt. jammer daar gaat het mooie gezellige smaragdplein. zo oud ben ik niet maar soms mis ik de ouwe tijd wel. die gezelligheid is er niet meer. de markt is geen markt meer. nostalgie zult u misschien denken en ja dat is het ook wel denk ik

 11. bert van dijk

  deze hangjongeren komen hier al een tijdje. hiervoor had je een groep verslaafden. regelmatig zit er ook een oudere man uit somalie op een bankje te drinken met muziek aan. bewoners hebben hier last van maar kunnen naar eigen zeggen hem hier niet op aanspreken. het winkelcentrum is niet meer wat het is

 12. Van vollenhoven

  @ joshua @wilma @mjpd @ meneer nostalgie Regelmatig zie ik deze meneer uit somalie op een bankje zitten op het smaragdplein en bier drinken met een radio aan. Deze meneer woont aan de opaalweg. Hij is van de exdaklozen die daar een woning kregen. Al jaren zie ik dat er veel daklozen en verslaafden regelmatig naar het smaragdplein komen vooral in de vroege avond en snachts Bewoners van het winkelcentrum hebben hier regelmatig last van. Vooral wanneer het mooi weer is en laat donker word zit deze meneer daar vaak. Ik heb de buurtteam gebeld heirover en mij is verteld dat ze weten om wie het gaat en contact met hem zullen opnemen. Ook werd mij verteld dat deze meneer een beperking heeft waardoor hij vaak niet weet wat hij doet en eigenlijk begeleiding nodig heeft. Graag zou ik willen dat deze meneer geholpen word. De winkeliersvereniging heeft deze meneer en een groep hangjongeren en nog wat verslaafden bestempeld als overlastgevend. Bewoners in de omgeving stellen het ook niet op prijs dat er regelmatig ouderen bier drinken en alles op straat weggooien. Handhavers zullen hier naar gaan kijken. Of het wat helpt? Ik vrees van niet. Het smaragdplein was ooit een winkelcentrum waar je gezellig kwam winkelen. maar nu zie ik regelmatig afval en vooral veel verloedering. Helaas is dus de verbouwing van jaren terug eigenlijk voor niets geweest. Plofkraken de laatste tijd hebben het alleen maar slechter gemaakt. Zeg nou zelf als u hier boodschappen komt doen dan is het toch geen prettig gezicht om een oudere man te zien drinken op een bankje met hangjongeren verspreid in het winkelcentrum. Het gaat helaas achteruit.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).