Opsporing Verzocht: ‘Utrechtse kat Sjef overleden door zwaar illegaal vuurwerk’ Opsporing Verzocht: ‘Utrechtse kat Sjef overleden door zwaar illegaal vuurwerk’

Opsporing Verzocht: ‘Utrechtse kat Sjef overleden door zwaar illegaal vuurwerk’

Opsporing Verzocht: ‘Utrechtse kat Sjef overleden door zwaar illegaal vuurwerk’
Kater Sjef.
Volgens de politie staat vast dat iemand zwaar illegaal vuurwerk in het achterwerk van de 3-jarige Utrechtse kater Sjef heeft gestoken. Het dier overleed in de ochtend van 28 november aan zijn verwondingen. Dinsdagavond werd bij het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak.

Volgens de politie staat vast dat iemand zwaar illegaal vuurwerk in het achterwerk van de 3-jarige Utrechtse kater Sjef heeft gestoken. Het dier overleed in de ochtend van 28 november aan zijn verwondingen. Dinsdagavond werd bij het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak.

Door de ontploffing van het vuurwerk liep de kat veel in- en uitwendige verwondingen op. De dierenarts kon dan ook niets meer voor hem doen en heeft Sjef zo snel mogelijk uit zijn lijden verlost.

Er is nog geen verdachte in beeld die betrokken zou zijn bij de dood van de kater. De politie zei echter wel dat de kans groot is dat de dader of daders uit de directe buurt komen.

Scenario

“Een ander scenario kan zijn dat het iemand was die op weg was naar school. Het lijkt logisch dat het door een groepje is gedaan, want vuurwerk aansteken met een vechtende kat in je handen kun je bijna niet alleen doen. Maar we houden er ook rekening mee dat het een eenling kan zijn.”

Volgens gedragskundigen van de politie kan de dader iemand zijn die zich al langer ‘anders’ gedraagt. “Misschien heeft deze persoon wel vaker andere dieren of zelfs mensen pijn gedaan. Daarnaast zijn we ook benieuwd of buurtbewoners mensen kennen die toen, of in het jaar daarvoor, experimenteerden of veelvuldig met vuurwerk in de weer waren.”

Bekijk hieronder het fragment van Opsporing Verzocht.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Kloek

  Kappen met dat achterlijke vuurwerk.

  Opvallend. Waar is het meeste vuurwerk? In bepaalde volksbuurten.

  (ook al steken jongere uit bepaalde buurten zo goed als overal dat achterlijke vuurwerk af)

  Wat stemt een flink van het “volk” vaak in bepaalde volksbuurten? PVV.

  Wie zegt er zogenaamd voor dieren op te komen? De PVV (Behalve voor dieren die met miljoenen tegelijk opgehokt worden onder zeer slechte omstandigheden en alleen maar dienen voor op het bord en vermaak, dan is een boer die winst maakt ineens belangrijker voor de PVV dan het dier).

  Waar wonen dierenbeulen die met vuurwerk stunten en wat stemmen zij waarschijnlijk, want wie is er tegen een vuurwerkverbod? Juist ja, trek zelf uw conclusies…..

  Stem wijs. Stem geen PVV. Ook in de toeslagenaffaire heeft de PVV hele dikke lagen boter op het hoofd.

  Arme Sjef!

 2. Rob

  Alweer een weerzinwekkende en misselijkmakende wandaad van dat psychopathische ondersoort Homo non sapiens.

 3. Penni

  Hoogste tijd om dit soort psychopaten keihard (celstraf!) aan te pakken, volgende keer mishandelen ze misschien een kind. Een taakstrafje voldoet hier echt niet!!!

 4. Kadoendra

  @Penni

  “Hoogste tijd om dit soort psychopaten keihard (celstraf!) aan te pakken, volgende keer mishandelen ze misschien een kind. Een taakstrafje voldoet hier echt niet!!!”

  Ik denkt dat de daders beter verplicht naar de psychiater moeten gaan en misschien is het ook raadzaam dat die gasten even naar het ziekenhuis gaan voor een brainscan.

 5. Kakhiel

  @ Penni

  Ja, dat roepen die vuurwerkliefhebbende PVV’ers altijd. grote kans dat ze echter zelf de boosdoener zijn.

 6. Cico

  Celstraffen voor kinderen helpen niet en maakt het nog allemaal veel erger. Je krijgt er ook kater Sjef niet van terug. Wraakgevoelens zorgen ook niet voor voldoening.

  Als die gestoorde kinderen worden gevonden, lijkt mij een behandeling en passende taakstraf een beter alternatief.

 7. bram

  ben zelf een vuurwerkliefhebber maar dit is echt heel triest maar de mensen die zeggen dat ze hierdoor vuurwerk moeten verbieden moeten effe hun hersenen gebruiken dit vuurwerk is al verboden dus heeft het geen nut om het te verbieden.

 8. cas

  @ Kakhiel, wat een domme reactie geef jij zeg. Ga aub ergens kijken of er nog hersens te koop zijn.

 9. Katja

  Als straf vuurwerk in hun reet, dat zal ze leren. Ja, ongenuanceerd, want ze zullen er wel weer van afkomen met een taakstrafje (100 keer schrijven, ik mag niet…)
  Alleen daarom al een vuurwerkverbod. Weerzinwekkend.

 10. WvR

  @Kloek (en @Kakhiel):
  Afgezien van “Arme Sjef”, is dit één van de meest zeldzaam slechte analyses die ik ooit gelezen heb.

  Maar arme Sjef inderdaad.
  De door Penni, Kadoendra en Katja voorgestelde strafmaatregelen mogen van mij allemaal worden toegepast.

 11. Carola

  Reageer normaal eigenlijk nooit.
  Pas mijn eigen kat van ruim 19 laten inslapen vanwege ouderdom.
  Maar dit is zo triest en maakt me zo kwaad!
  Heb er zelf slecht van geslapen…
  Afschaffen dat vuurwerk: blijkbaar dat mensen er niet meer normaal mee om kunnen gaan en het steeds harder en gekker moet.
  Mensen wie dit gedaan hebben, sporen sowieso al niet.
  Hoe zielig en laag kun je zijn?
  Ik hoop dat dader gepakt wordt en dan handen afhakken!
  Wens het baasje heel veel sterkte met het verlies van deze leuke mooie kat.
  Kan Sjef helaas niet terughalen voor je, maar ik leef met je mee…

 12. Linda

  @ WvR

  Dat jij de analyse slecht vindt, maakt de analyse nog niet minder waar.

 13. WvR

  @Linda:
  Jawel hoor.
  En makkelijk weerlegbaar ook, wijken zat waar het gegarandeerd geen PVV stemmers zijn die het zware vuurwerk afsteken.

 14. rosita

  Hoop dat de dader/daders gepakt worden, en van mij mogen ze het zelfde voelen wat ze de dieren aandoen. Is er niet een actie op te zetten zodat de daders gepakt kunnen worden, dmv een beloning?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).