Opvanglocatie voor vluchtelingen aan Ravellaan in Utrecht pas maanden later in gebruik genomen Opvanglocatie voor vluchtelingen aan Ravellaan in Utrecht pas maanden later in gebruik genomen

Opvanglocatie voor vluchtelingen aan Ravellaan in Utrecht pas maanden later in gebruik genomen

Opvanglocatie voor vluchtelingen aan Ravellaan in Utrecht pas maanden later in gebruik genomen
De opvanglocatie aan Ravellaan 1. Foto: Google Streetview
De opvanglocatie voor maximaal 120 vluchtelingen aan de Ravellaan in Utrecht wordt niet in juli in gebruik genomen, maar in september. Ook komen er mogelijk naast honderd Oekraïense vluchtelingen zo’n twintig minderjarige vluchtelingen uit andere landen.

De opvanglocatie voor maximaal 120 vluchtelingen aan de Ravellaan in Utrecht wordt niet in juli in gebruik genomen, maar in september. Ook komen er mogelijk naast honderd Oekraïense vluchtelingen zo’n twintig minderjarige vluchtelingen uit andere landen.

In mei van dit jaar liet de gemeente weten dat het pand aan de Ravellaan 1 gereed werd gemaakt voor de opvang van maximaal 120 Oekraïense vluchtelingen. Destijds werd gezegd dat de eerste mensen in juli zouden arriveren, maar dat is nu uitgesteld tot september. “Omdat de komst van de vluchtelingen meer tijd vraagt”, is te lezen in een brief aan omwonenden.

Daarnaast is het volgens de gemeente ook zo dat de urgentie voor de opvang van minderjarige vluchtelingen uit andere landen momenteel hoog is. Daarom wordt onderzocht of het pand gebruikt kan worden voor maximaal 100 mensen uit Oekraïne en daarnaast 20 jongeren. “Het gaat om een groep die pedagogische begeleiding of dagbesteding heeft.”

Wat onveranderd is gebleven, is dat de mensen er vooralsnog tot 1 januari 2025 kunnen blijven. Tot die periode heeft de eigenaar het pand namelijk aangeboden aan de gemeente.

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
 1. Utrechtse inwoner

  Wel fijn dat de stad Utrecht zo snel onderdak heeft voor deze groepen, hoe zit het met de kinderen en studenten,gescheiden alleenstaanden …
  Maar nu klink ik natuurlijk racistisch ….

 2. W

  @utrechtse inwoner: ja.

 3. Wim

  Waarom duurt het weer zo lang voordat het uitgevoerd wordt over enthousist geweest geen verstand van zaken.

 4. Rob H.

  @Utrechtse inwoner: hebben die opvang in een oud kantoorpand nodig?

 5. Sophie

  Welkom in mijn straat!

 6. Piet

  @Utrechtse inwoner. Je wilt daar echt geen gescheiden alleenstaanden met of zonder kinderen voor langere tijd in. Studenten ook niet al is het alleen maar omdat het te ver is van de campus. Er moet nog flink opgeknapt worden anders is het ook niet human voor vluchtelingen.

 7. Geenstijl@Utrecht

  Aaaa de knuffellaars die er zelf goed bijzitten hebben kritiek op de Utrechtse inwoner,omdat hij niet hun mening deelt …. en gewoon een kritische opmerking plaatst.

 8. Statler

  Als reactie op @Utrechtse inwoner: onze zoon, die noodgedwongen na zijn studie weer bij pa & ma inwoont heeft hier geen probleem mee. Kwestie van prioriteitsstelling en een beetje willen inschikken.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 9. Divorced Leverworst

  @Utrechtse inwoner: kinderen bij hun ouders, wat vind je daarvan?

  En gescheiden alleenstaanden, ja oké, die moeten inderdaad op dag één van de burgemeester zelf de sleutel van hun nieuwe appartement ontvangen.

 10. Claire Obscur

  Ik maakte mij al zorgen Piet, er zal toch in ieder geval wel een minimaal 55 inch flatscreen aan de muur hangen met soundbar alles erop en eraan voor ze?

 11. Piet

  @Claire, je kan het ook in het belachelijke trekken.
  Misschien moet je even langs de locatie fietsen en door het raam naar binnenkijken. Daarna moet je naar huis fietsen en in de spiegel jezelf eens goed aankijken.

 12. HenQ

  @Piet
  Ver van de campus? Je bent zoals de meeste linkse reaguurders hier een beetje de realiteitszin kwijt, en zo te lezen ben je er zelf geen geweest. Er is nog steeds een tekort aan studentenwoningen, en die locatie ligt een paar minuten fietsen van Centraal Station en de binnenstad. Ideaal. Utrecht is niet verantwoordelijk om heel de wereld maar op te vangen en denken dat dat allemaal goed gaat.

  Gewoon betaalbare studentenwoningen van maken dus.

 13. Koel Hoofd

  @Geenstijl@Utrecht
  Kritische opmerkingen worden ook niet geplaatst omdat media policoristen de semantiek van taal niet (meer willen/kunnen) begrijpen. Daardoor wordt het publieke debat effectief doodgeslagen en de samenleving gespleten in twee gescheiden bubbels.
  De geschiedenis blijft zich maar herhalen, zelfde patronen met andere poppetjes, omdat de geschiedenis ons leert dat we niet willen leren van onze geschiedenis.
  We kunnen beter onze soortnaam gaan wijzigen van Homo sapiens naar Homo debilis.

 14. Claire Obscur

  Ja hoor Piet, gedaan, er zijn in Nederland bijstandsgezinnen die er veel slechter bij zitten. Schande. Maar houd vooral die oogkleppen op. Het is veilig in de bubbel.

 15. Anne-Fleur

  @Sophie
  Ben erg blij voor je.denk ik anders over succes

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).