Organisatie stuiterballenrace benadrukt: ‘Geen nieuw plastic gebruikt’ | De Utrechtse Internet Courant Organisatie stuiterballenrace benadrukt: ‘Geen nieuw plastic gebruikt’ | De Utrechtse Internet Courant

Organisatie stuiterballenrace benadrukt: ‘Geen nieuw plastic gebruikt’

Organisatie stuiterballenrace benadrukt: ‘Geen nieuw plastic gebruikt’
Het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum
Het bericht over de op handen zijnde stuiterballenrace Utrecht Stuitert op het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum heeft voor enige ophef gezorgd. Een aantal Utrechters zet vraagtekens bij de duurzaamheid van het evenement.

Het bericht over de op handen zijnde stuiterballenrace Utrecht Stuitert op het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum heeft voor enige ophef gezorgd. Een aantal Utrechters zet vraagtekens bij de duurzaamheid van het evenement.

Op zaterdag 12 oktober zullen tijdens Utrecht Stuiter 10.000 stuiterballen een afgezet parcours afleggen op het Brusselplein. Met de organisatie van de stuiterballenrace wordt geld opgehaald voor de Prinses Máxima Centrum Foundation.

Een paar Utrechters maakt zich echter zorgen om de enorme hoeveelheid stuiterballen. Zo vraagt men zich af of het gebruik van zoveel plastic wel verantwoord is en wil men weten wat er gebeurt met stuiterballen die buiten het parcours terechtkomen.

Geen nieuw plastic

De organisatie van het evenement benadrukt dat er voldoende rekening is gehouden met het milieu. “De 10.000 stuiterballen zijn allemaal tweedehands gekocht bij bedrijven die eerder zulke evenementen hebben georganiseerd”, laat Utrecht Stuitert weten bij monde van een woordvoerder. “Er wordt dus geen nieuw plastic gebruikt.”

“Bovendien is het parcours goed afgezet, waardoor de kans klein is dat de stuiterballen buiten de afzettingen geraken”, laat de woordvoerder weten. “Mocht dat wel gebeuren, dan staan we met vijftien man klaar om de boel weer op te ruimen. Men hoeft dus niet bang te zijn dat er een stuiterbal in de maag van een dier belandt.”

6 Reacties

Reageren
 1. stefan

  Ha! goed hoor. Ik wilde de Partij voor de Dieren al vragen om hier vragen over te stellen, maar dat is dus niet nodig.

 2. Angelique

  Je mag tegenwoordig ook niks meer…

 3. G.H.

  @Angelique: wat mag er precies niet?

 4. Kadoendra

  Ik vind het wel goed dat hier rekening mee gehouden wordt want als ik zie wat ik iedere week aan plastic verpakkingsmateriaal van de supermarkt moet brengen naar het kringloopstation is eigenlijk niet iets waar ik iedere week vrolijk van wordt.

 5. Koel Hoofd

  Verveelt men zich of zo, dat ze met stuiterballetjes willen spelen?

 6. Cico

  Het is best komisch, een stuiterballen race of met z’n allen in een zwemband dobberen in de gracht. Maar het lijkt nu wel een trend dat volwassen mensen doen alsof ze een basisschool kind zijn. Je kan nou ook apekooien als sport.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).